Zlatan i storform, nu väntar lång avstängning!

Zlatan var återigen i målprotokollet för sitt PSG när laget vann den franska ligacupen under gårdagskvällen. Visserligen är franska ligacupen den titel som är värd minst av de som kunde spelas hem under säsongen men en titel är alltid en titel, en vinst alltid en vinst. Vinsten med 4-0 över Bastia igår innebar den 24e titeln av större vikt för svenskens del om man väljer att räkna med de fråntagna ligagulden med Juventus från 2005 och 2006…

Zlatan jublar efter att ha gjort 1-0 på straff efter ca 25 minuter, Foto: SVT

Tiden i PSG har varit en succé för supersvensken, visst han har haft en del utvisningar och avstängningar vilket hör till när vi pratar om Zlatan men vinsten igår var hans sjätte titel i Paris, mer titlar än i någon annan klubb han spelat för tidigare. Dessutom blev han franska ligans bästa spelare 2013 och 2014 och vann skytteligan såväl under sin första som sin andra säsong. Visserligen lär han gå bet på båda dessa titlar i år då Lyon Alexandre Lacazzette varit fullkomligt briljant med allt han företagit sig och leder skytteligan på 24 gjorda mål. Zlatan lär inte komma ikapp fransosen gällande den fighten men ligan kan mycket väl bli PSGs på nytt. Efter en tung tid i höstas har man nu återigen tätpositionen nämligen och det ska mycket till om laget tappar titeln nu. Truppen är ju ”lite” bättre än konkurrenternas. De får dock klara sig fyra matcher i ligan och en match i Champions League utan sin största stjärna, Zlatan Ibrahimovic..

Vem minns inte detta drömmålet när PSG mötte Bastia förra säsongen i ligaspelet..Foto: Sport24.lefigaro.fr

Vem minns inte detta drömmålet när PSG mötte Bastia förra säsongen i ligaspelet..Foto: Sport24.lefigaro.fr

Disciplinnämnden kom fram till beslutet 4 matchers avstängning efter ett möte i veckan och även om kritiken inte väntade på sig från Parislägret så var domen väntat sett till hur liknande fall behandlats tidigare i Frankrike. Zlatan har alltid sagt att det som händer på planen stannar på planen men det här skedde i spelarkorridoren, dessutom framför videokameror där man hör hur Zlatan klagar på domarna (se klipp). Visst man ska få lov att vara sur efter en förlust och efter ett domarmisstag men att uttrycka sig på ett sånt vis ska inte vara acceptabelt oavsett vilken nivå man befinner sig på och definitivt inte på elitnivå. Här är man förebild för en massa kids som då anser att ett sådant beteende är okej, därför måste straffet vara kännbart menar jag..

Zlatan spelar ibland med hjärtat utanför kroppen, det är så mycket känslor, så mycket finess och så mycket genialitet i hans fotbollsspelande att det ibland blir för mycket av någotdera. Det är även därför vi älskar Zlatan, en spelare som gör det där lilla extra, en spelare som gör saker för publiken och som inte alltid tänker på laget utan istället gör något konststycke som vi på åskådarposition får njuta av. När nu PSG får klara sig utan Zlatan först i Champions och sedan i Ligue 1 blir det ett annat lagbygge. Det behöver inte vara sämre men är aldrig lika spektakulärt som när ”Ibra” är på plan…

Champions League-veckan närmar sig nu på allvar och även om det bara var några veckor sedan sist så känns det alltid som en evighet att vänta på dessa sagolika matcher. PSG mot Barcelona är matchen med stort M men även Madridderbyt Atlético Madrid-Real Madrid  är en match som höjer kroppens arousal-nivå. Låt oss hoppas på att spelare och tränare tänker underhållning framför taktik så att matcherna blir så härliga som de kan bli. Njut så länge av en trailer gjord av MHDProduction inför mötet i Paris i veckan..


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *