Formel 1 resor till Italien & Monza – guide för resan

Guide och info för Formel 1 resor till Italien & Monza

Innan du åker på en Formel 1 resa till Italien & Monza bör du läsa den här guiden som vi har tagit fram. Vi på BE Resor säljer årligen hundratals Formel 1 resor till Italien & Monza med flyg, hotell, Formel 1 biljetter & transfer till billiga priser. Dessutom åker vi även med för att uppleva den här F1-cirkusen Live. Det är absolut en av de häftigaste F1-evenemangen med tanke på att många sportbilar såsom Ferrari har sin födsel i just Italien. Här älskar folk F1 och det märks.

Att tänka på inför din Formel 1 resa till Italien

Innan du åker på din Formel 1 resa till Italien bör du tänka på vissa saker. Ett gott råd är att läsa den här guiden innan du åker. I allra bästa fall, skriv ut den för du kommer garanterat ha nytta av den. Här har vi staplat upp lite punkter som kan vara viktigt att tänka inför F1 resan.

 • Glöm ej pass så klart.
 • Resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher och F1 biljetter.
 • Ta reda på vart ert hotell ligger och hur ni tar er dit.
 • Boka ett paket med busstransfer. Det är inte så smidigt att åka fram och tillbaka till arenan.
 • Ni tilldelas ett tidschema på vad som händer på banan. Tag med den.
 • Åker du ut med vår buss bör du ta med dig den beskrivning med tider etc.
 • Öva enkla fraser på italienska, folket i Italien och i Milano är inte direkt experter på det engelska språket.
 • Växla lite fickpengar, finns många bankomater i staden men det är alltid bra att ha en grund ifall att.
 • Håll koll på dina pengar, F1 biljetter och värdesaker. Det är väldigt mycket ficktjuvar såsom alla andra storstäder.
 • Sälj inte & köp inte biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i Italien.
 • Ska du utforska nattlivet så ska du undvika vita skor.

 

Njut av F1, Monza & Milano

När du åker på F1 resa till Monza är boendet i Milano som ligger ca 20km från centrala Milano. Det här är storstad där allting ligger nära till hands det är även en riktigt härlig och erbjuder så mycket. Milano som också har fått namnet Modestaden har ett väldigt stort utbud på klädbutiker. Här finns lyxbutiker i massor men även mindre kända butiker som gör att man hittar kap väldigt ofta om man shoppar. Enligt mig borde Milano fått namnet caféstaden med tanke på mängden kaffeterior som ligger i centrala Milano. Förutom restauranger, caféer, butiker, teater, musik, konst mm finns det en hel del fina sevärdheter i staden att utforska. Här är några punkter på sevärdheter i Milano.

 • Duomo, mäktig katedral som är Milanos stadskärna
 • La Scala, operahuset som är världskänt
 • Vittorio Emanuele II
 • San Siro, fotbollsarena som både AC Milan & Inter har som hemmaplan
 • Santa Maria delle Grazie, en av de finaste kyrkorna i Milano
 • Navigli Brera, ett område som påminner om Venedig

 

När du landar i Milano

I Milano finns det 3 flygplatser som heter Bergamo, Malpensa & Linate. De har verkligen lyckats med shuttlebussarna i Milano så det är väldigt smidigt att ta sig till och från flygplatserna. Det går bussar i princip hela tiden och priserna är billigare än andra städer med samma sträcka. Självklart kan man ta sig med taxi men det är inte säkert att man sparar tid på det. Mitt bästa råd är att ta någon av bussarna som går utanför flygplatsen, bekräfta med chauffören att bussen verkligen går till busstation/tågstation i Milano. Biljetter köper man billigast inne i terminalen så boka inget i förhand.

Transfer till & från Milanos flygplatser:
Bergamo – Milano centrum: ca 1 timme, kostar 5€ per person
Malpensa – Milano centrum: ca 45 min, kostar 10€ per person
Linate – Milano centrum: ca 35 min, kostar 5€ per person

 

Våra hotell i Milano – mitt i centrum!

När du bor på hotell i Milano är det viktigt att du bor mitt i centrum. Det vet vi av erfarenhet och därför har vi alla våra samarbetshotell i de centrala delarna i Milano, vilket underlättar för dig. De hotell vi har valt att jobba med är handplockade av oss och vi har besökt hotellen vid ett flertal tillfällen för att se de håller den standard vi vill för att din Formel 1 resa ska bli så lyckad som möjligt. När du bokar din sportresa med oss kan du välja bland 2,3,4,5 stjärniga hotell. Du hittar några av hotellen på hemsidan där du även kan se bilder, karta och lite information som kan vara nyttig att ta del av. På de flesta hotell går det att erbjuda dubbelrum, trebäddsrum & fyrbäddsrum och på alla hotell ingår det frukost.

 

Nattklubbar & nattliv i Milano

Nattlivet i Milano är riktigt bra och mycket beror på studenterna som bor i Milano. En ”vanlig” Milano-bor går inte ut och festa så ofta egentligen utan det är mest restaurangbesök och barhäng som gäller för dom flesta men det är alltid fullt överallt och det är till stor del studenter eller turister på många nattklubbar i Milano. Här finns väldigt mycket att välja bland och det är olika slags ställen som gör att det passar de flesta. Några områden som är täta på nattklubbar är Corso Como, där bl a ligger en liten bar som heter Pitbull och 50 meter längre fram ligger Hollywood som är Milanos inneställe. Ett annat område är Navigli och Brera som är fullproppat med barer och restauranger, egentligen vägg-i-vägg. Några nattklubbar jag har varit på är Café Atlantique som är en av de finaste nattklubbarna i Milano enligt mig. Gattopardo Café är ett väldigt populärt ställe som jag aldrig har besökt men många som rekommenderade det.

BE Resor har egna bilder från alla läktare på arenan

Har du svårt att bestämma dig vilken läktare du vill sitta på? Vi har gjort allt underlätta för dig att komma fram till vilken läktare som passar dig bäst. Våra fotografer har varit runt på alla läktare och tagit flera bilder som du kan se på beresor.se. Det här är vi ensamma om i Skandinavien och det är vi väldigt stolta över. En favoritläktare är Laterale Parabolica 21 som faktiskt även är den billigaste sittplatsen. En annan favorit är Prima Varitante.

 

 

Formel 1 biljetter till Italiens GP – Monza

Första gången jag åkte till Monza visste jag inte vilka Formel 1 biljetter jag skulle välja så jag valde ståplatsbiljetter. Jag upptäckte ganska snabbt att jag borde ha köpt sittplatser. Det är väldigt långa dagar på Formel 1 banan och har man ingen sittplats blir det väldigt jobbigt för benen. Man har inte heller någon fast plats att stå på utan man står där ingen annan står i princip. Man upplever inte Formel 1 på samma sätt på ståplatserna. Jag har suttit på Laterale Parabolica 21 flera gånger och skulle nog välja det även nästa gång. Det är en väldigt uppskattad läktare som är en riktig storsäljare år efter år. Du kan se på bilden precis ovan och dessutom de billigaste F1 biljetterna på sittplats. När du bokar dina Formel 1 biljetter med BE Resor kan du välja att sitta på alla läktare.

 

Formel 1 resa till Italien & Monza med BE Resor

Köper du en Formel 1 resa till Italien & Monza med BE Resor ingår det alltid flyg, hotell, F1 biljetter & transfer. I våra F1 paket har vi olika uppgraderingar att välja mellan såsom bättre hotell, sittplatser mm. Italiens GP är en av årets största evenemang i Italien & Milano så ett gott råd är att boka din F1 resa så tidigt som möjligt för att garantera dig en plats till de billigaste priserna. Har du fortfarande funderingar efter att du läst den här Formel 1 guiden är du välkommen att höra av dig till oss på telefon eller på mejl. I annat fall har du mycket info på hemsidan.

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil.

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, formel1resor.se, dcresource.com, mercedesbenzblogphotodb.com, planetden.com, f1fanatic.co.uk, wheremilan.com, hoteldeicavalieri.com, rooftoprestaurants.com, italia.it


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *