Uniteds satsning gör även Europa League intressant

Halvdassiga lag. Halvdassig inställning. Halvdassigt matchschema.

Vem bryr sig om Europa League?

När storsatsande Manchester United är med i turneringen känns det äntligen som att turneringen lever. Frågan är om United gör det efter gruppspelet?

Europa League är verkligen inte en personlig favorit. Anledning till den åsikten är flera. En stor anledning är att man kan njuta av sagolik fotboll från Champions League under tisdagar och onsdagar vilket resulterar i att Europa League upplevs som en lättare baksmälla. En annan är så klart kvalitén på själva spelet. I CL får vi se Europas största klubbar ställas mot varandra. I EL gör de lite mindre etablerade klubbarna upp vilket ofta innebär sämre matcher med sämre atmosfär på läktarna. I år känns det dock som att det kan bli ändring på det. Ändringen är mycket tack vare den storsatsning som Manchester United gjort. Inte för att laget direkt satsar på Europa League den här säsongen men bara dess medverkan ger en härlig hetta till hela turneringen. Kollar man igenom samtliga lag så finns det faktiskt riktigt fina lag att skåda även här. Något missvisande med tanke på vad jag skrev tidigare men kvalitetsskillnaden mellan EL och CL består ändå.

 

Zlatan och Guidetti. Bägge är med i årets Europa League

Zlatan och Guidetti. Bägge är med i årets Europa League

 

I årets upplaga av Europa League kan man följa John Guidettis Celta Vigo, storsatsande Inter och de grekiska storklubbarna Olympiakos och Panathinaikos för att nämna några intressanta lag. Dessutom har vi den gamle storklubben Feyenoord som besegrade Manchester United i första gruppspelsmatchen samt Roma och Villareal som brukar hålla till i Champions League. Det är med andra ord inte bara dussinlag i årets upplaga. Mest intressant är dock självklart Manchester Uniteds medverkan. Hur hårt ska laget satsa på Europa League?

 

Zlatan & Mourinho

 

Mourinho har varit tydlig med att spelarna i laget inte är nöjda med spel i EL, de har högre ambitioner än så. Ska United spela i Champions League nästa säsong borde de kanske ändå satsa stenhårt på EL. Vinsten där innebär nämligen en direktplats till nästa årets Champions League-gruppspel. Visst, United kan mycket väl nå topp fyra i Premier League men jag skulle nästa påstå att det är enklare för laget att vinna Europa League än att komma bland de fyra främsta i årets Premier League. Ligan känns tuffare än på många år. Manchester City ångar på, Tottenham har byggt en stomme redo att ta nästa steg och Arsenal känns stabilare än tidigare. Lägg då till att så väl Liverpool som Chelsea även vill vara med och tampas i toppen samt Evertons start på säsongen som lovar gott. Jag skulle vilja tipsa er om BE Resors äventyr till Old Trafford i höst. Såväl Fenerbahce som Feyenoord kommer på besök vilket talar för storpublik. Nedan hittar ni datum för matcherna:

 

united

Manchester United-Fenerbahce 20 oktober: Pris från 1515 kr

United tar emot turkiska storklubben Fenerbahce som trots mängder av stjärnor fick nöja sig med Europa League spel den här säsongen. I laget finns den tidigare United-spelaren Robin Van Persie som gjorde succé under sin första säsong för United och ledde laget till ligatiteln. Lär bli hyllad i återkomsten.

 

 

 

 

 

unitedManchester United-Feyenoord 24 november: Pris från 1515 kr

United söker efter revansch. Förlorade första gruppspelsmatchen mot Feyenoord. Den här matchen kan mycket väl komma att avgöra vilka lag som går vidare i gruppen.

 

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *