Tre tränare som förstår vikten av den 12:e spelaren!

Man behöver inte vara någon Einstein för att förstå publikens betydelse inom sport. I vissa klubbar får spelare inte ens ha nummer 12 på ryggen eftersom numret tillhör fansen. Få tränare förstår dock publikens betydelse. Tre tränare som dock gör det ska det här inlägget handla om.

Publikens kraft inom sportens värld är häftig att skåda. Inom friidrotten kan man ofta se prov på detta när det kommer till långlopp där publiken kan lyfta hemmalöparen till mirakel. Jag tänker tillbaka på OS i London och Mo Farahs uppvisning. Inom fotbollen finns det också fina exempel på publikens kraft. Vem trodde exempelvis att Sydkorea skulle nå en semifinal i ett VM som de gjorde under hemmamästerskapet 2002? Vem trodde att Leicester skulle vinna Premier League-titeln ifjol? Mycket har de att tacka de fanatiska supportrarna. Många tränare verkar dock fortfarande ha svårt att förstå den tolfte spelarens betydelse. Ja, förstår kanske de gör men de har inte förmågan att utnyttja hemmaplans-fördelen. Den borde ju rimligtvis existera. Många arenor i dag tar in upp emot 40-50 000 åskådare och den kraft så många åskådare skapar måste vara en fördel för hemmalaget. Tre tränare som verkligen förstår detta och som även utnyttjar det under matchernas gång är Antonio Conte, Diego Simeone och Jürgen Klopp. Jag har valt att ta fram tre klipp från Youtube som visar hur de agerar från innerplan för att interagera med publiken. Vi börjar med emotionelle Klopp. Här är lite klipp från hans tid i Liverpool så här långt…

 

 

Diego Simeone är alltid aktiv i sin box. Det vore intressant att se hur mycket han löper varje match. Inte nog med det, sättet han interagerar med publiken är nästintill unikt. Det är bara att buga, vilken inspiratör. Njut av klippet nedan…

 

När Antonio Conte skrev på för Chelsea var det inget snack om att han var nästa ”The Special One”. I stället kallade några honom för ”The Emotional One”. Inte så konstigt kanske när man ser highlights från hans agerande under EM-matchen mot Spanien i somras…

 

Underbara känslor, underbara tränare på sitt sätt är de allihopa. Vill du se Klopp, Simeone och Conte in action så gör du det bäst med oss på BE Resor. Vi har paketresor till lagen som de respektive tränarna leder för närvarande. Vi talar då om följande klubbar (klicka på klubben för att komma till paketresorna till respektive lag)..

 

Liverpool

Chelsea

Atlético Madrid

 

 

Här är några matcher som väntar runt hörnet där någon av de här tränarna är inblandade på något vis….

 

Manchester City-Chelsea 3 december

Stormötet har egentligen allt för att bli en supermatch. Två genier på tränarbänken. Två anfallare i superform och två lag som gör upp om årets Premier League-titel. Vad mer kan man begära av en match?

Atlético Madrid-Las Palmas 18 december

Ingen kunde väl tro att Las Palmas skulle befinna sig i La Liga. Laget som håller till på Kanarieöarna har tagit Spanien med storm och spelade briljant fotboll inledningsvis. På slutet har formkurvan dalat något men med spelare som Kevin Prince Boateng kan vad som helst hända. Fin match!

 

Liverpool-Manchester City 31 december

Kan man få en bättre försmak på 2017 än så här. På nyårsafton ställs Pool mot City. Klopp mot Guardiola. Räkna med mycket känslor och ett frejdigt anfallsspel när två tränare som vill anfalla till varje pris ställs emot varandra. Underhållningsgaranti!

 

För att komma till alla våra fotbollsresor klickar du bara på bilden nedan!

 

BE Resor Logotype


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *