Topplista- de är målgladast i Europatoppen

Vad man förväntar sig av en fotbollsmatch skiljer sig från person till person. En del blir hänförda av den taktiska aspekten av spelet, andra föredrar Hawaii-fotbollen där chanserna avlöser varandra. Själv är jag något mitt emellan. Jag gillar täta matcher där det står och väger. Ett mål åt det ena eller andra hållet är helt avgörande för utgången. Samtidigt vill jag se mål när jag bänkar mig framför en match för vad är en liveupplevelse utan den kryddan ett mål innebär för matchen och stämningen från åskådarplats.

Vi på BE Resor tänker på er supportrar och har därför gått igenom målgörandet för samtliga europeiska toppligor. Här är de lag som producerar mest mål i ligaspelet i Frankrike, Tyskland, Italien, England och Spanien.

1) Real Madrid 2.84

real-madrid-celebrates-karim-benzemas-opening-goal-in-the-recent-madrid-derby

Inte helt oväntat tippar en av de stora jättarna den här listan men det är varken Bayern eller Barca utan Real Madrid. De ligger bara trea i La Liga, dessutom hela nio poäng bakom serieledande Barcelona. Trots det toppar de målstatistiken i ligaspelet med hela 71 baljor vilket ger ett snitt på 2.84 mål per match. Inte illa!
2) Barcelona 2.68

1772498-37447638-640-360

Firma Messi, Neymar Jr och Suárez levererar hela tiden. Laget har inte gjort mest mål i ligan men poängen haglar in och en ligatitel är i stort sett redan säkrad trots att det återstår en uppsjö av matcher. En av de här är El Clásico. Vi på BE Resor har paketresan dit. Klicka på länk för mer info.
3) Bayern 2.54

Prediksi-Bola-Bayern-Munchen-vs-Hamburger-SV-15-Agustus-2015

Bayern München fortsätter att imponera och har ena benet i Champions Leagues kvartsfinalspel efter oavgjort (2-2) borta mot de italienska mästarna Juventus. I ligaspelet snittar laget 2.54 mål framåt, imponerande!
4) PSG 2.48

1653563-35069202-1600-900

Ibras galna målform ligger bakom PSGs enorma målskörd i år. Ett snitt på över två baljor per match för det överlägsna laget från Paris.
5) Dortmund 2.45
6) Napoli 2.08
7) Roma 2

Många mål framåt, många bakåt. Roma har varit underhållande att följa under året men trots att de alltså snittar två mål per match så är det högst tveksamt om laget klarar av Champions League-platsen till nästa säsong.
8) Man City 1.85

Yaya Touré är en av många spelare i Manchester City som inte levererat som han brukar den senaste tiden. Kanske kom vändningen i onsdags då Dynamo Kiev besegrades med klara 3-1 på bortaplan och Yaya var en av planens stora giganter.
9) Leicester 1.85
10) Tottenham 1.81
11) Fiorentina 1.80
12) Juventus 1.77
13) Arsenal 1.58

Trots en imponerande säsong i såväl liga som Europaspel är målskyttet fortsatt ett litet problem för Londonlaget. Ett snitt på 1.58 mål per match är okej men inte tillräckligt för att hota de allra bästa.

Vad väntar ni på, ta en tur och upplev mål i mängder med BE Resor. Vill ni titta på hela vårt utbud så är det bara att klicka på texten så kommer du till vår huvudsida. Njut av helgen!

beresor_logo_png

Bilder:

En.yibada.com

Eurosport.co.uk

Bola45.net

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *