Tips & råd om F1 biljetter till Spanien

Tips om F1 biljetter & resor till Spanien

När du ska välja F1 biljetter till Spanien är det viktigt att du tänker på vad du vill ha ut av din upplevelse. Med tanke på att det är samma bana till MotoGP så kan du detta om du vill tips & råd om MotoGP biljetter till Spanien. Vill du uppleva farten, accelereringen, inbromsningen, mycket bil eller bara höra ljudet? Här ska vi förklara vilka Formel 1 biljetter du ska välja för att maximera din F1-upplevelse. Det spelar ingen roll om du väljer att åka på Spaniens GP 2016, 2017, 2018 eller framåt, arenan kommer att se ut så här i många år. Alla läktare har varit på samma plats så det är ingen större skillnad så som det kan vara på andra F1 arenor. Vi kommer att ge dig tips och råd på vilka läktare du ska välja och vilka läktare du kan undvika. Vi kommer alltså att hissa, dissa & betygsätta alla kategorier! I bilden nedan kan du se starten från Grandstand D.

 

General Admission – onumrerad ståplats

Den billigaste biljetten man kan köpa heter General Admission och betyder mer eller mindre onumrerad ståplats. Den här biljetten kan man köpa om man inte är kräsen och är beredd på att se F1 bilarna från lite längre håll. Det finns vissa sektioner man står på när det gäller General Admission och det är först till kvarn som gäller för att stå längst fram. Till ståplatser kan du välja att boka separat för söndag eller för fredag – söndag, s k weekendbiljetter. Bilden enligt nedan visar F1 Village som du inte får missa. Klicka på länken för att se Formel 1 biljetter med karta & bilder från alla läktare. Betyg 1

 

Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya

Grandstand J & D – billigaste & dyraste sittplatserna

Vill du hellre ha sittplatser finns det flera alternativ att välja bland. Den läktaren som är den störstsäljande läktaren är Grandstand J som är placerad på start/mål rakan. Det är den läktaren som blir slutsåld först av alla läktare i Spanien. Från Grandstand J ser du väldigt mycket av övriga delar på arenan. Det är dessutom den billigaste sittplatsen och jämför man den med Grandstand D som är huvudläktaren så får man betala nästan dubbelt så mer trots att det bara skiljer några hundra meter. Grandstand D har tak och är placerad precis mittemot depån och start/mål så man ser starten. Sittplatser säljs endast som weekendbiljetter, alltså fredag – söndag. Bilden enligt nedan är tagen från Grandstand J. Betyg  5 på Grandstand J. Betyg 4+ på Grandstand D.

 

Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya

Grandstand K, E & F – nära första kurvan

Andra populära läktare är Grandstand K, E & F som ligger efter Grandstand J, alltså närmare första kurvan efter start/mål. Det är väldigt populärt även att sitta på dom läktarna men det är en prisfråga såklart. Återigen så hänger det vad man är ute efter att se när man letar efter F1 biljetter. Du kan se Grandstand K på bilden enligt ovan, det är den läktaren som ligger i anslutning till Grandstand J. På första kurvan är det F läktaren som har mest avåkningar men det kan gå lite för sakta där med tanke på den skarpa kurvan som följer. Bilden enligt nedan visar sikten från Grandstand F. Betyg 4*+ på samtliga.

 

Grandstand A, L & M – inga bra alternativ

Om vi ska kritisera några läktare i Spanien är det kanske Grandstand A, L & M som inte är några favoriter, varken bland oss eller andra resenärer. De här läktarna ligger lite för långt från körbanan så det gör att man hellre sätter sig eller ställer sig på gräset som ligger fram läktaren. Det är för att komma närmare bilarna men har man betalat för en sittplats så ska man inte behöva sitta på gräset. Det är heller ingen av de här läktarna som tilltalar vad gäller priset tyvärr så ett tips är att titta på en annan läktare. Bilden enligt nedan är tagen från Grandstand A. Betyg 2 på samtliga.

 

Grandstand N – mitt emellan ståplatserna

Den här läktaren är placerad bland ståplats sektionerna vilket gör att det blir skön stämning med tanke på att det är en hel del publik som väljer ståplatser. Grandstand N är en läktare som är uppskattad med tanke på att man ser när F1 bilarna accelererar, bromsar och svänger från samma läktare. Det är väldigt ovanligt att man kan uppleva det på den här arenan. Nackdelen med N läktaren är att den ligger för långt från F1 Village som ligger bakom huvudläktaren D. Tänk även på att bussen stannar och plockar upp på parkeringen som ligger bakom läktare D. Annars är N läktaren prisvärd och väldigt uppskattad. Se bilder från Grandstand N nedan. Betyg 3*+

 

Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya

Grandstand B, G & C – publiktäta platser

De här läktarna sitter ihop på något sätt så det känns som att alla sitter på samma kategori av biljetter trots att det är 3 olika läktare. Den bästa av dom 3 läktarna är enligt mig Grandstand G då man sitter i mitten av publikhavet. När jag satt här kördes vågen igång flera gånger och det är så häftigt att man ser från höger, läktare B, fram till läktare C. Prismässigt ligger läktare B billigare i pris jämfört med C & G. Grandstand C är den dyrare varianten av de 3 läktarna. Bilden nedan visar sikten från Grandstand G. Betyg 4

 

Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya

Grandstand H & I – inga storsäljare

Grandstand är egentligen som Grandstand N, att man ser bilarna accelerera, bromsa och svänga från samma läktare. Av någon konstig anledning har H läktaren aldrig varit en storsäljare, varken för oss eller Formel 1 Förbundet. En av de dyraste och sämsta platserna måste ändå vara Grandstand I som ligger på ”markplan” och lite längre från själva körbanan. Med tanke på att läktare I har tak gör att den blir dyrare men sitter man längst ner har man ingen bra sikt och sitter man längre upp skymmer taket övriga delar av banan tyvärr. Den läktaren stängdes av ett år med tanke på att den sålde så dåligt. På bilden ser du hur Grandstand I ser ut. Betyg 2 på samtliga

 

Arenan – Circuit de Catalunya

F1 arenan i Spanien heter Circuit de Catalunya och ligger ca 20 km från centrala Barcelona. Det går att ta sig ut med buss men det är väldigt krångligt då det inte finns några bestämda tider för bussen och dessutom är det tusentals F1 fans som ska åka ut. Det är långa köer, mycket trafik, ofta väldigt varmt i bussen som aldrig erbjuder AC och det tar tid att komma in till arenan. Ännu värre är det att åka hem måste jag säga. Det går att ta sig fram och tillbaka med taxi men det är fantasisummor som de här taxichaufförerna vill ha när man väl har kommit fram. Dessutom kommer de inte fram till själva arenan utan man blir avsläppt en bit ifrån. Vi på BE Resor vet hur svårt det är att ta sig fram och tillbaka så vi har egna bussar på plats som man kan boka upp sig på. Boka en F1 resa med transfer så slipper du det bekymret. Ska vi betygsätta hela evenemanget som helhet får den betyg 5, utan att tveka!

 

Circuit de Catalunya

Formel 1 resa till Spaniens GP – Circuit de Catalunya

Nu har du fått info om vilka läktare som är de riktigt bra, mindre bra och riktigt dåliga. Vi har försökt att vara så ärliga som möjligt för att du ska förstå hur stor skillnad det verkligen är beroende på vilken läktare du väljer. Är du hellre intresserad av att köpa Formel 1 resa till Spanien & Circuit de Catalunya kan vi hänvisa dig till att besöka www.beresor.se för att se våra F1 paket. Vill du dessutom läsa vår guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona kan du klicka på länken. Som du kan se i bilden nedan är vi Premium Agency för Spaniens GP som innebär att vi är en av några få utvalda agenter som har kontrakt direkt med Formel 1 Förbundet i Spanien.

 

Circuit de Catalunya - Premium agency

 

 

beresor_logo_png


1 kommentar

  1. Hej,

    Vi ska till Barcelona och titta på formel 1. Såg att ni hade bussar som kör ut till banan. Något ni kommer ha i år?
    Finns det möjlighet att åka med er? 8 personer.

    Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *