Tid – Avgörande om Jürgen Klopp blir flopp eller inte

Klopp – en tränare med (rött) fotbollshjärta!

Då var det klart (nästan)! Liverpool kommer att tränas utav en av de mest framgångsrika tränarna under de senaste fem åren. Han heter Jürgen Klopp och kommer sätta färg på redan färgsprakande Premier League (PL). Om den saken råder det inget tvivel om. Klopp är nämligen en Mourinho-typ. En tränare som är mer än bara en tränare.

Han har en speciell personlighet.
Han har en speciell klädstil.
Han har en karisma som media älskar.
Han har rätt (& rött numera) fotbollshjärta.
Han har det där som är svårt att sätta ord på.

 

 Videon är bara ett exempel på Klopps olika sidor. 

När Klopp nu tar över efter Brendan Rodgers i Liverpool kommer han till ett sargat lag. Vill du se Klopp som manager kan du köpa fotbollsresor till Liverpool med BE Resor. Han kommer ändå till ett Liverpool som inte har något att förlora egentligen. Han kan bara göra saker bättre, kanske inte de första matcherna men efter nyår är jag övertygad om att Klopp har satt sig som ett klistermärke i klubben och dess framtida historia. Den här klubben kanske inte behöver ledare som har varit i klubben, den kanske behöver någon som är helt oberoende, en som tänker på ett annat sätt, en Klopp kanske… Det här är ett lag som efter den där försmädliga andraplatsen 2014 rasat ordentligt.

Anledningen.

En dålig transfermarknad där tappet av Luis Suárez blev mer kännbart än de kunde ana. Ändå anade man att det skulle bli tufft att ersätta en av världens bästa fotbollsspelare. Trots att han bits ibland.  Efter Suárez har dussintalet spelare anlänt för sammanlagda summor  över miljarden kronor. Fåtalet spelare som anlänt har dock gjort skillnad, andra har lämnat innan fansen lärt känna dom, vissa var hatobjekt innan de ens kom till klubben typ Balotelli. Samtidigt har klubbikonen Gerrard lämnat och nyckelspelare skadats i tid och otid. Liverpool ligger tia i PL efter åtta omgångar.

Det är fyra poäng till andraplatsen.
Det är fyra poäng till 17de placerade WBA.

Jag tror att Klopp är rätt man att träna Liverpool FC. Frågan är bara om tiden räcker till för ledningen. Även här måste ett nytt tänk träda in. Spelarna behöver inte byta tränare varje säsong eller varannan säsong. Att Klopp tar med sitt ”eget folk” gör han helt rätt i. Att Klopp sätter sina egna villkor angående spelarköp osv gör han helt rätt i. Att Klopp vet hur den här klubben har fungerat i många år, det kan du ge dig fan på!

Gegenpressing, så kallas den typ av fotboll som gjorde Borussia Dortmund, Jürgen Klopps förra klubb, till Europas mest sevärda klubblag (för den neutrala) 2013-2014.
Laget vann Bundesliga två år i rad och nådde dessutom Champions League-final 2013 som krydda på moset. Mycket var spelarmaterialets förtjänst men sättet att spela fotboll på var ack så viktig skulle jag säga.

Spelstilen som blev så framgångsrik i Tyskland är dock krävande. Det kommer ta tid för hans nya klubb, Liverpool FC, att bemästra den grad av fokusering och stenhårt jobb som Klopp och spelstilen kräver.

Får han den tiden i Premier League?
Ligan där tränare avlöser varandra på löpande band.

Jag är övertygad om att Liverpool spelar Champions League-fotboll och utmanar om titeln i Premier League 2018. Kanske till och med 2017 om tysken får chansen att bygga. Nu blir det upp till klubbledningen att lita på att tysken är rätt namn att leda klubben vidare. Rätt namn att göra Liverpool slagkraftiga igen. Vinner han ligan lär ökända The Kop byta namn.

THE KLOPP

 The Klopp has arrived!

Njut av fotbollen på Anfield Road med oss på BE Resor. Vi har paket till alla hemmamatcher och flera utav bortamatcherna.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *