Ta fotbollsresan till Manchester, två drömmande klubbar i samma stad!

Manchester är drömmarnas stad, detta i form av att den har en stadion som ibland kallas för drömmarnas teater, en plats där drömmar ska upplevas såväl för spelare som för åskådare och en viss sanning ligger i namnet. På Old Trafford, Manchester Uniteds hemmaborg, har segrarna radats upp och ligatitel efter ligatitel har vunnits under de senaste två decennierna så visst har ett antal drömmar besannats här. Stadion kan i sig också kallas för drömmarnas teater, den är så fin nämligen. En skådeplats med kapacitet för nästan 76 000 saliga åskådare gör vilken teater som helst till en underbar dröm och ni kan bara tänka er vilket drag det kan bli här när det väntar rivalmöte mot Liverpool eller derby mot Manchester City. Manchester City är stadens andra storlag, en klubb som också drömmer…

Old Trafford, vilken skådesplats. Foto: Paul Gerald

Old Trafford, vilken skådesplats. Foto: Paul Gerald

Manchester City har i motsats till United varit ett lag som kommit och gått i Premier League och när man väl spelat i högsta divisionen är det sällan att laget nått upp till de finare placeringarna men detta förändrades för cirka 10 år sedan då pengarna kom in på allvar. Först köpte den Thailändske f d premiärministern Thaksin Shinawatra upp klubben och började spendera på allvar. Nu hade klubben råd att värva in spelare som höll hög europeisk nivå vilket gjorde att man tog ett första steg mot att närma sig de engelska jättarna United, Chelsea, Arsenal, Liverpool och Tottenham. Ägaren skulle dock få problem med lag och ordning då han fifflat med saker och ting och han tvingades därför sälja av klubben vilket talade för en oviss framtid för City, då kom nästa person in i bilden, Shejk Mansour från Förenade Arabemiraten.

Shejk Mansour, Foto: TheWeek

Shejk Mansour, Foto: TheWeek

En man vars pengakista var betydligt större än den förre ägaren Thaksin Shinawatra kunde bistå med. Med Mansour som ägare har den ena storstjärnan efter den andra anlänt till Etihad Stadium i Manchester. Numera är laget sprängfyllt av stora namn som hämtats in från flera av Europas största klubbar dessutom. Yaya Touré (inhämtad från FC Barcelona), David Silva (inhämtad från Valencia), Stevan Jovetic (inhämtad från Fiorentina) är några av de spelare som nu gör succé i Manchester City och drömmer om nya titlar för titlar har det blivit. Laget har vunnit ligan vid två tillfällen samt vunnit FA-cupen och Capital One Cup. Nu går klubben in mot en vårsäsong med ännu högra mål, laget ska varamed och fightas om Champions League-bucklan. Lottningen kunde dock blivit enklare, för andra året i rad ställs man nämligen mot ett riktigt monster, FC Barcelona. Laget som kan ställa upp med Neymar Jr, Suárez och Messi i samma startelva och laget har därmed på pappret världens allra bästa anfallstrio så det blir en svår nöt att knäcka för Manchester City men härliga matcher är nästan en garanti så vad väntar ni på?

Barcelona möter City i Champions League

Barcelona möter City i Champions League

Manchester har kanske inte samma shopping som Milano och Paris, Manchester har kanske inte samma historia som Rom och Berlin och Manchester är kanske inte världens centrum när det kommer till ett härligt nattliv men sett ur ett fotbollsperspektiv finns det inget bättre. Två lag på allra högsta nivå, två arenor av absolut världsklass och vi på Beresor har fotbollsresorna dit. Vi tar er till drömmarnas teater för att se Rooney, Van Persie, Mata och övriga men vill ni hellre se Touré och Silva så löser vi det också. Manchesterderbyt spelas den 11 april, se till att vara på plats då, det kommer bli magiskt, jag lovar!

Ett av många derbymoments, Rooneys bicicleta. Foto: BBC

Ett av många derbymoments, Rooneys bicicleta. Foto: BBC


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *