Stormatcher under hösten som både du och plånboken gillar!

Fotbollssäsongen har precis börjat ute i Europa och utbudet på fotbollspaket från Beresor är enormt. För att underlätta ert sökande av den ultimata fotbollsresan har vi därför samlat ett gäng matcher nedan. Dessa matcher väger tungt sportsligt och är även något som plånboken kan hantera. Vilken match passar just dig?

CL

Chelsea-Porto 9-10/12 2815 :-

Mourinho mot sina rötter i Porto där han tog första steget till där han är idag. På toppen. Engelska mästarna mot den portugisiska ligatvåan från fjolåret.

Chelsea bör självfallet vinna hemma på Stamford Bridge men lag från Portugal, speciellt Porto och Benfica, har en förmåga att sätta storlag på prov ute i Europa. Porto är inte ett lag som backar hem och parkerar bussen vilket öppnar för en härlig match. Det kommer att rullas boll från båda sidor, frågan är bara om Porto tillåts göra det. Prisvärt är det i alla fall, under 3000 kr för en Champions League-match inklusive flyg. Jo, man tackar!

Under tiden i Porto vann han Champions League. Kan Mourinho göra samma bedrift i Chelsea? Foto: Kaisermagazine.com

Under tiden i Porto vann han Champions League. Kan Mourinho göra samma bedrift i Chelsea? Foto: Kaisermagazine.com

Arsenal-Olympiacos 29-30/9 2815:­-

Kvällsmatcher på Emirates Stadium är alltid vackra. Lägg till ett Champions League-gruppspel så blir det ännu vackrare. Matchen mot Olympiacos är kanske inte den som kittlar överdrivet mycket men tittar man på priset så känns det absolut intressant.

Roma- Bayer Leverkusen 4-5/11 3215 :-

Har du varit på Stadio Olimpico?

Har du varit där en Champions League-kväll?

Nu har du läget att uppleva något utöver det vanliga för det är verkligen fallet när du väljer en resa till Rom för att se fotboll. Det brukar sägas att fotboll är religion i Italien. Ibland tvivlar jag på detta när jag ser halvtomma arenor under matcherna i ligaspelet. Under Champions League är jag dock övertygad om att så är fallet. Inlevelsen från supportrarna med tifosi och sång är enastående, speciellt under matcher som betyder något. Matchen mot Leverkusen kan bli just en sådan. En match där 3 poäng kan vara avgörande för avancemang. Lite drygt 3000 kronor känns helt rimligt för den atmosfär du bjuds på. Jag skulle till och med kalla det för billigt sätt till själva upplevelsen.

Roma i Champions League, en upplevelse utöver det vanliga. Foto: Melty.it

Roma i Champions League, en upplevelse utöver det vanliga. Foto: Melty.it

Europeiska toppligor

Everton-Liverpool 3-5/10 5215:-

Merseyside derby, behöver jag säga mer? Ord är egentligen inte nödvändiga när det kommer till denna drabbning i England. Det är alltid laddat såväl från läktarhåll som på plan. Spelare brukar ha svårt att hålla sig på plan och allt som oftast är det spänning hela vägen in på målsnöret. Vilka vinner årets derby. Åk till Liverpool så vet du.

Inter-Fiorentina 26-28/9 3315:-

Inter har något härligt på gång. Detta trots att man släppte två guldklimpar under sommarens transferfönster i Shaqiri och Kovačić. In i laget har bland andra Stevan Jovetić kommit, något soim gör denna match extra intressant. Fiorentina är nämligen klubben som gjorde Jovetić till den världsklasspelare han är idag. Han lär vara extra taggad en kväll som denna och jag skulle sätta mina pengar på att han avgör. Åk till Guisseppe Meazza och undersök om så blir fallet!

Inter-Milan 12-14/9 4915:-

Detta är en match som jag själv någon gång måste uppleva. De som varit där har berättat om den atmosfär som blir när de två storklubbarna i Milano gör upp om vem som är bäst i staden. Oavsett matchens intensitet så är detta lika mycket en match för stämningen. Gillar du inte fotboll men älskar inramning och atmosfär så kan ändå San Siro en derbykväll vara magiskt.

Dortmund-Schalke 04 6-8/11 5215:-

Derby i Rührområdet.

Två storklubbar

Två spelande lag

Två supporterskaror i världsklass

Dortmund-Schalke kan vara en av världens bästa matcher rent inramningsmässigt. Speciellt på Signal Iduna Park som tar in nästan 90 000 åskådare.

Scener från Rührderbyt, en galen inramning. Foto: Reviersport.de

Scener från Rührderbyt, en galen inramning. Foto: Reviersport.de

Barcelona-Villareal 7-9/11 3915:-

Av alla halvdana matcher för storlagen i La Liga är Villareal det mötet som väger högt. Villareal har flertalet spelare av världsklass, deras filosofi är anfallsfotboll och en bra dag kan de utmana lagen i toppen. Under 4000 inklusive flyg för att se Barcelona, det är prisvärt!

Atl Madrid-Valencia 24-26/10 4515 :-

En stormatch som inte uppmärksammas på grund av ligans övriga storklubbar men oj vilken match det här kan bli. Atlético mot Valencia. Atlético har varit givet topp 3 lag under ett antal år nu, Valencia har både spelarmaterialet och ekonomin för att överta denna plats. Matchen på Vicente Calderón blir en viktigt match för att se om Valencia kan utmana toppen på allvar i år.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *