Start your engines- Formel 1 premiär i helgen

Under helgen inleds det som vi motorfantaster sett fram emot sedan avslutningen i Abu Dhabi den 29 november förra året. Formel 1 är äntligen tillbaka.

Kul att konstatera att vi även den här säsongen har en svensk i startfältet. Trots en på nytt ganska så svag säsong av Marcus Ericsson fick han nytt förtroende av Sauber-stallet. Det är dock upp till bevis för svenskens del i år. De nio poäng som skrapades ihop under fjolåret skulle behöva dubbleras för att räknas som godkänt och för att han ska få fortsatt förtroende i Sauber eller ett annat F1-team. Så hård är konkurrensen. Självklart ska inte allt ansvar ligga på Ericsson själv. I en materialsport som F1 ändå i mångt och mycket är så gäller det att stallet kan leverera goda förutsättningar för sina förare, något Sauber inte riktigt kunde göra alla gånger under fjolåret. Bara att hoppas att Ericssons tre tiondeplaceringar från ifjol kan ske mer frekvent under kommande säsong och att även kan vara med ännu högre upp i listorna vid något tillfälle. Det skulle vara fantastiskt. Men nog om Marcus Ericsson, F1-säsongen 2016 lär nämligen domineras av andra namn och andra stall.

Mercedesföraren Lewis Hamilton som vann förra årets säsong i överlägset majestät lär bjudas på tuffare motstånd i år, kanske framför allt av kollegan Nico Rosberg. Motorexperter på olika håll menar dock att årets upplaga kan bli jämnare än på mycket länge. Mercedes kommer jagas av framför allt Ferrari och Williams. Även stall som Red Bull, Force India och Toro Rosso finns med i snacket enligt experter på bland annat Sportbladet. Williams och Ferrari ses dock som utmanare nummer ett. Vi snackar då om förare som Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Felipe Massa och den andre finske föraren Valtteri Bottas.

Det hade varit roligt om någon förare från vårt nordiska grannland hade varit med i striden om världsmästartiteln, Räikkönen vann titeln 2007 men sedan dess har det varit sparsmakat med den varan. Vi på BE Resor har F1-resorna du drömmer om, men boka redan nu för efter första loppet går priserna i princip alltid upp i pris. Det är då försäljningen av Formel 1 biljetter börjar på riktigt. Vad sägs om följande godbitar under säsongen som stundar…

Formel 1 resa Spaniens GP – Barcelona-Montmelo

hi-res-8e67ab60c04ac981cf4e7529a3cf6d66_crop_north

 

Under mitten av maj bjuder Barcelona på fest när Europas första F1-arrangemang för säsongen äger rum. Förutom hettan utanför asfalten lär det självfallet bli heta race dessutom. Alonso är som vanligt favoriten när F1 når Spanien. För resenären innebär Barcelona också en ganska bekvämlig resa. Då kan du fokusera på att njuta av tävlingen istället för långa flygresor.

 

Formel 1 resa Monacos Grand Prix – Monte Carlo

FAIRMONT_SEAT_ROOFTOP_MONACO_2015_v2

 

I slutet av maj är det dags för Monaco att välkomna F1-cirkusen. Vad finns det som inte redan är sagt om detta race. Vissa påstår att det är lite fart och för mycket svängar men vilken fest och vilken sagolik motorhelg i vackra Monte Carlo. Ett måste för motorfantasten och för den som vill känna lyxen på nära håll. Med BE Resor du boka Formel 1 biljetter till alla läktare, men ett gott råd är att vara ute i god tid.

Formel 1 resa Abu Dhabis Grand Prix

abu-dhabi

 

Det sägs bli en intressant säsong och kanske lever världsmästartiteln in på sista racet i Abu Dhabi. Tänk då att vara på plats när allt avgörs. Alldeles oavsett så är det sista racet lite som en avslutningsfest. Det är ett race att njuta av samtidigt som man kan blicka tillbaka på alla härliga minnen från säsongen som varit, titta ut över horisonten och försöka skymta vad som är på gång i framtiden.

 

För F1 resor & biljetter till alla lopp kan ni besöka BE Resor.

beresor_logo_png

Foto:

Whitegloveinternational.com

Bleacherreport.com

Luxeryf1.com

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *