Snälla Sevilla, släpp inte taget- La Liga jämnare än på länge

Real Madrid och Barcelona. Barcelona och Real Madrid. Plötsligt dök Atlético Madrid upp i leken. Säsongen 2014/2015 vann de La Liga och efter ligatriumfen känns La Liga numera som uppgörelse mellan tre lag. Frågan är om Sevilla kan ändra på det? Starten på säsongen tyder på det.

Jag är nog inte ensam om att tycka att La Liga blir en aning tråkig serie att följa. Anlendingen till det handlar inte om nivån på spelet. Har man följt europeisk toppfotboll de senaste åren så vet man om att La Liga är världens bästa liga. Real Madrid vann Champions League i fjol, i finalen ställdes de mot Atlético Madrid. Innan dess var det Barcelona som lyfte Europas mest åtråvärda pokal. I Europa League har den spanska dominansen varit lika total. Där har det dock bara handlat om ett lag, ett lag som nu även ser ut att kunna hota bjässarna i La Liga. Vi pratar förstås om Sevilla. Laget som vunnit Europa League tre år i rad ska nu vara redo att ta nästa steg som klubb. Utan mästartränaren Unai Emery och mittfältsgeniet tillika polacken Krychowiak som lämnade för PSG inför årets säsong men med nye Jorge Sampaoli. Tränaren som lyckades vinna Copa América med Chile 2015 och dessutom har klubben fått behålla sportchefen Monchi som enligt många varit den största anlendingen till lagets framgångssaga i Europa League de senaste åren. Frågan är om laget nu är redo att utmana Real, Barca och Atlético om La Liga-pokalen. Inledningen på säsongen har varit lovande.

Efter tio spelade omgångar står Sevilla på 21 poäng. Den poängskörden är lika stor som Atléticos och Barcelona är bara poängen före. Real Madrid ligger för närvarande etta på 24 poäng men ligatoppen känns nära. I fjol stod laget på 12 poäng efter lika många omgångar. Kanske är årets ligaupptakt precis den start Sevilla behövde i sitt nya lagbygge för att hitta tron på att gå hela vägen även i ligaspelet. Även i cupspelet har nye Sampaoli lyckas bra inledningsvis. Trots en tuff grupp bestående av Juventus och Lyon har laget skrapat ihop 10 poäng på fyra matcher vilket gör att de toppar tabellen. Den positiva inledningen till trots, det brukar vara först halvvägs in på säsongen då skillnaderna mellan topp och halvtopp i La Liga märks av. För två säsonger sedan har Sevilla 22 poäng efter tio omgångar. Trots det hamnade laget hela 18 poäng efter slutsegraren Barcelona när ligan summerades efter 38 matcher så än är det svårt att dra för stora växlar av prestationen. La Liga känns dock hetare än på länge!

BE Resor tar dig till festen genom att ha paketresor till de allra största lagen och matcherna. Här är några matcher som kommer upp inom kort.

 

 

laliga-v-600x600

 

 

19 november Atlético Madrid-Real Madrid

Visst, Real Madrid vann Champions League-finalen. I ligan har dock Atlético haft ett övertag på derbyrivalen under de senaste åren. Fortsätter den dominansen när de drabbas samman i november. Den som lever får se…

 

 

 

4 december Barcelona-Real Madrid

Alltid lika hett när Spaniens två giganter ställs öga mot öga. Räkna med en fartfylld historia med målchanser på löpande band. Den här matchen finns med på min bucket list. Frågan är bara när plånboken tål detta möte. BE Resor har paketresor för knappt 10 000 riksdaler. Har du råd med ett El Clásico. Jag är den första att vara avundsjuk då!

18 december Valencia-Real Madrid 

Valencia har haft en hemsk inledning på säsongen och har bara skrapat ihop 10 poäng på 10 matcher. Laget är dock betydligt bättre än så även om tabellen aldrig ljuger som det brukar låta. Räkna med ett heltaggat hemmalag i matchen mot Real Madrid. Match i matchen mellan portugiserna Nani och Ronaldo. Vem drar längsta strået här?

334889-nani-cristiano_ronaldo-portugal-736x459

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *