Slutspelsklart- BE Resor rankar åttondelsfinallagen

Gruppspelet är över och nu börjar allvaret. Nu och nu, det dröjer till mitten av februari innan åttondelsfinalerna drar igång men redan på måndag vet vi vilka lag som ställs mot varandra. Får vi någon riktig supermatch redan så här tidigt i turneringen? Mycket talar för det, ännu mer talar för att Arsenal är involverade i den matchen. De senaste fyra säsongerna är det nämligen bara under fjolåret som laget klarade sig undan en riktig mardrömslott. Ifjol stod det AS Monaco på lappen och laget lyckades ändå inte ta sig vidare. Övriga gånger har det varit Bayern München och Barcelona som stått i vägen för Londonlaget. Nu kan det inte bli Bayern men Barcelona och Real finns som möjligt mardrömsmotstånd.

Årets upplaga av Champions League har bjudit på få skrällar.Det finns dock en handfull lag som skrällt sig vidare. Holländska PSV Eindhoven stod kanske för den största överraskningen då de skickade Manchester United till Europa League och bevisade att holländsk fotboll fortfarande kan. Belgiska Gent tog sig vidare före Valencia och Lyon som stod för ett mycket blekt gruppspel och Dynamo Kiev övermannade Porto i Grupp G. Det här Porto som jag själv trodde kunde gå långt i år tog sig alltså inte längre än till gruppspelet, vilken besvikelse. Samtidigt imponerande av Dynamo Kiev. Att ryska Zenit skulle ta sig vidare från en grupp med Valencia, Lyon och Gent var kanske inte alltför överraskande men sättet de gjorde det på var desto mer imponerande. Fem raka segrar och en förlust i sista matchen då laget redan var klara gruppsegrare säger något om hur bra laget varit under hösten. Trots det här tror jag att de inte tar sig förbi åttondelsfinalen. BE Resor har rankat de 16 klara slutspelslagen med motiveringar för lag 6-1 på listan. Noterbart är att italienska storlaget Roma rankas först som 14:e lag av de 16 slutspelsklara.

Så här gick det i våras när Barcelona vann

Highlights från finalen

16) Gent

 

15) PSV

 

14) Roma

 

13) Dynamo Kiev

 

12) Benfica

 

11) Zenit

 

10) Wolfsburg

 

9) Juventus

 

8) Chelsea

 

7) Arsenal

 

6) Atletico Madrid

Simeones lagbygge har fått smyga lite i skymundan bakom övriga favoriter i turneringen mycket med tack vare att laget hamnade i en ganska blygsam grupp. Madridlaget lyckades dock väldigt väl i gruppspelet, skrapade ihop 13 poäng på sex matcher och vann sin grupp före Benfica och Galatasaray. Laget kan bli en mardröm för grupptvåorna. Griezmann och Koke blir viktiga om laget ska gå långt. Jag tror att det här laget kan utmana samtliga lag. Den taktiska kompetensen finns där, spelarmaterialet är det som gör att laget inte hamnar högre upp på min ranking.

 

5) Manchester City

Englands hopp. Tog en oerhört viktig gruppseger via en vinst i sista matchen vilket gör att laget slipper ställas mot Bayern, Barcelona eller Real Madrid. Laget tar steg för varje säsong. I år är laget moget att nå förbi en kvartsfinal. Sergio Agüero behöver dock vara frisk för att det ska vara möjligt. Kan behöva en värvning i anfallet under januarifönstret för att utmana om titeln.

 

4) Real Madrid

Ronaldo visar fortsatt att han en av världens bästa spelare. 11 mål på sex gruppspelsmatcher. I FC Barcelona har supertrion Neymar, Suárez och Messi gjort nio mål. Tillsammans!

Laget Real har dock pendlat oroväckande mycket i prestationer under säsongen och 0-4 mot Barca hemma visade att mycket behöver göras om de ska ta hem en Europatitel i början av juni.

 

3) Paris Saint Germain

Med Di Maria har laget fått in kvalité som gör att de på allvar kan utmana om titeln. Zlatan var blek i början av säsongen. Är nu tillbaka i gott slag. Helt annan relation med Cavani i år. Duon trivs ihop och det måste de göra om PSG ska vinna CL.

 

2) Bayern München

Ser man till bara kollektivet och laget är Bayern München världens bästa enligt mig. Det finns ingen position i laget som väcker frågetecken och med Lewandowskis makalösa målform kan laget utmana Barcelona på allvar under årets upplaga. Barcelona har dock 3 ”Lewa” i anfallet så det blir inte lätt. Vill se lagen mötas i en semifinal så att de ställs mot varandra två ggr.

 

1) Barcelona

Är ett komplett lag och har dessutom tre spelare i anfallet som saknar motstycke. Får de vara friska kan jag inte se något lag besegra dom över två möten men CL-spöket finns där av en anledning. Det verkar omöjligt att vinna två år i rad. Det enda som talar emot katalanerna som jag ser det.

 

Självklart har vi biljetter till slutspelsfesten, ni kommer att hitta paketen till Champions League-matcherna genom att klicka på texten. BE Resor tar dig till festen!

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *