Slutet på stormötet sa allt om Uniteds säsongsinledning

Manchester United har haft en tuff inledning på Premier League-säsongen. Trots ny tränare och många stjärnvärvningar har laget fem poäng färre än i fjol. Stormatchen i går mot Arsenal sa det mesta om varför.

José Mourinho skulle lyfta United till en ny nivå. Inledningsvis såg det riktigt bra ut. Laget vann Community Shield och säsongsinledningen på Premier League var strålande. Tre raka segrar och nyförvärv i Zlatan och Pogba som kändes alldeles rätt. Sen hände det något. Efter 12 omgångar har laget tappat poäng i sju och bara vunnit fem. Matchen mot Arsenal i går var därför monumental för den framtida PL-säsong. En vinst hade fört laget bara tre poäng bakom Gunners medans en förlust hade inneburit nio poängs marginal till rivalen. Nu blev det oavgjort och avståndet till toppen är nu uppe i hela åtta poäng för United. Åtta poäng är ingen omöjlighet att hämta in, känslan är dock att det är en omöjlighet som läget ser ut för tillfället. Poängtappet mot Arsenal i går var nämligen ett poängtapp vi aldrig skulle se i det ”gamla” United. Då hade laget agerat stabilt i slutet av matchen. Stängt ytor och kontrat in både två och tre noll. Kanske hade ett ”bra” Arsenal kunnat kvittera men det Arsenal vi såg i går var långt ifrån bra. Att då ändå få med sig poäng från Old Trafford säger mycket om var United står för tillfället. Det säger kanske lika mycket om Arsenal, topplag som samlar poäng även när de förtjänar det som minst är oftast de lag som står med pokalen på slutet.

Nu var inte Zlatan med på planen  i går till följd av den avstängning han drog på sig efter sin femte varning i PL under matchen mot Swansea senast. När Z är tillbaka kanske United kan börja sin väg tillbaka mot toppen och som svensk blir det betydligt trevligare att följa laget igen. Gör det på plats med BE Resor. Här nedan är några matcher som väntar för United framöver. Klicka på matchen för att komma till paketresan…

 

27 november United-West Ham

Enormt viktig match för United. Här krävs vinst och bara vinst om laget ska kunna närma sig några av topplagen. Det är många klubbar nu som ligger framför Manchesterlaget i tabellen och ett poängtapp till har de inte råd med. Zlatan är tillbaka i laget, lyckas han på egen hand vända Uniteds dystra tabellplacering.

 

11 december United-Tottenham

United har inte lyckats mot bra motstånd i år. De har inte lyckats besegra något av topplagen än vilket behöver förändras omgående om laget ska fortsätta drömmen om PL-titeln. Tottenham stod för en stark vändning i går mot West Ham. Mot United krävs samma mentala inställning om Spurs ska fortsätta vara en titelkandidat.

 

15 januari United-Liverpool

Hatmötet är ett älsklingsmöte ur åskådarsynpunkt. Få matcher är lika heta som mötet mellan United och Liverpool med tanke på lagens respektive storhetstider. Liverpool hade sin på 70-, 80-talet, United sin för bara några år sedan. Nu kan Liverpool vara påväg mot en ny storhetstid under Jürgen Klopp. I fjol var laget i final både i internationella som nationella turneringar utan att lyckas hela vägen. I år har ligastarten lovat väldigt gott. Frågan är om truppen håller över en hel säsong?

Klicka här för att komma till samtliga av Uniteds hemmamatcher

 

BE Resor Logotype


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *