Serie A, äntligen lite oviss igen. 4 lag gör upp om titeln!

Att Andrea Pirlo, Carlos Tevez och Arturo Vidal lämnat Juventus och Serie A är självklart inget positivt för italiensk fotboll. Profiler som nämnda tre är viktiga för att italiensk fotboll inte ska tappa ytterligare status i fotbollseuropa. Visst, de italienska lagen har lyckats bra på senare tid i så väl Champions League som Europa League. Ligan som helhet är dock fortsatt en bit efter Premier League, Bundesliga och La Liga. Mycket tack vare ekonomin som inte finns i samma utsträckning i Serie A. Men inte något ont som inte för något gott med sig. Ligan har äntligen blivit jämn igen. Juventus har fullständigt kört över allt motstånd de senaste åren och har 4 raka seriesegrar. 3 stycken i absolut dominans. Så är inte fallet 2015, åtminstone inte inledningsvis.

Årets upplaga av Juventus har endast tagit en poäng på de inledande tre matcherna. Motståndet har bortsett Roma inte varit det bästa heller och två av matcherna har varit hemma på Juventus Stadium. Juve förlorade premiären mot Udinese och följde upp med förlust mot Roma och ett oavgjort mot Chievo förra veckan. 1 poäng på 3 matcher gör att laget från Turin redan är 8 poäng efter Inter som gått rent inledningsvis. Inter är också ett av de lagen som jag räknar med att utmana om scudetton. Här är de hetaste utmanarna om titeln bakom självklara favoriten Juventus.

1) Roma

Laget från Rom har under två år varit den största utmanaren till Juventus. Säsongen 2015/2016 har de äntligen ett lag som är jämförbart med mästarna även på pappret. In i laget har bland andra Edin Dzeko och Mohamed Salah kommit. Två spelare som gick in i laget direkt och som även gör skillnad. Salah är en grym energikick på sin ytterposition och kommer, om han får vara skadefri, vara en poängmaskin. Det råder inga tvivel om den saken. Dzeko är en stabil målskytt och garanterar åtminstone 10 mål per säsong vilket är nyttigt för alla lag.

Dzeko, en målgaranti! Foto: Vavel.com

Dzeko, en målgaranti! Foto: Vavel.com

2) Inter

Visst, Inter har ett helt nytt lag från ifjol. Materialet är inte sämre för det. Kovacic gick till Real Madrid vilket självklart är negativt men Inter har fyllt på med flertalet spelare av hög kvalité. Stevan Jovetic gjorde ingen braksuccé i Manchester City men han är ett prövat kort i Italien efter sin fina sejour i Fiorentina, redan efter tre matcher har han visat prov på vad han kan uträtta när allt stämmer. Miranda gjorde det bra i Atlético och kommer inte göra bort sig i Italien. Kondogbia och Melo kommer in och bidrar med kvalité. Melo bidrar speciellt med sin enorma karaktär, stundom idiotisk men också fantastisk i sina bästa stunder. Lägg då till att laget har skytteligavinnaren från fjolåret i Mauro Icardi som bara blir bättre och bättre med åren.

Jovetic har redan satt avtryck i sin nya klubb, Inter, Foto: Thehardtackle.com

Jovetic har redan satt avtryck i sin nya klubb, Inter, Foto: Thehardtackle.com

3) Napoli

Är det något år Napoli ska kunna utmana om titeln så är det i år. De spelar inte i Champions League, har inte tappat så många kännbara spelare och de har stor potential i anfallsduon Callejón och Higuain. Samtidigt har Juventus försämras ordentligt, Roma är fortsatt upp och ner i prestationerna och milanolagen är inte självklart redo att vinna Serie A.

Superduon måste leverera för att Napoli ska utmana om scudetton, Foto: Goal.com

Superduon måste leverera för att Napoli ska utmana om scudetton, Foto: Goal.com

Ni vet väl att Beresor har paketresor till flertalet av lagen i Serie A. Klicka på texten för att komma till prisuppgifter och matchschemat.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *