Semifinalklart i CL, äntligen gör de BÄSTA upp om titeln!

Är det inte alltid de fyra bästa som går till semifinal i en turnering?
Kommer man till semifinal i Champions League med dubbelmöten, är man då inte värd platsen?

Svaren på frågorna är enligt mig både ja och nej. Visst, för att nå semifinal i Europas finaste klubblagsturnering så måste du att gjort en fin turnering och tagit de poäng och vinster som krävs. Därför är det uppenbart att din plats är välförtjänt. Lottningen som avgör slutspelsrundorna har dock vid flera tillfällen gjort vägen enklare för vissa än andra och storlag har på så sätt manövrerat ut varandra innan när semifinalstadiet. Vi såg det ifjor när Atlético slog ut Barça i kvartsfinal eller i år när PSG slog ut förhandsfavoriten Chelsea. Trots att storlag som PSG, Chelsea och Manchester City fått säga adjö till CL för den här gången är det glädjande att konstatera att vi nu har fyra lag i semifinal som verkligen förtjänar det. Varför gör dom det, vi betar av lag för lag.

Juventus

Det italienska storlaget har under flertalet säsonger visat på sin enorma dominans i Italien och framgången i Europa har känts nära förekommen. Ifjor hade man oturen att stöta på Bayern i kvarten, i år fick man istället tuffa Dortmund i åttondelsfinal där man stod för årets CL-prestation då 2-1 hemma blev 0-3 borta och 5-1 sammanlagt! Juventus är trots Serie As tappade status ett av Europas bästa klubblag och i år känns de konkurrenskraftiga även mot jättarna som nu nalkas, varför?

  • Tévez känns hetare än någonsin
  • Pirlo blir bara klokare med åren och Pogba blir bara bättre för varje dag som går.
  • Buffon är säkerheten själv och backlinjen är enligt mig Europas bästa.
  • Dessutom är backlinjen semifinallagens allra bästa enligt mig.
Carlos Tévez är en profil utöver det vanliga som verkar ha hittat rätt i Juventus! Foto: Skysports.com

Carlos Tévez är en profil utöver det vanliga som verkar ha hittat rätt i Juventus! Foto: Skysports.com

Real Madrid

Real Madrid har blandat och gett under säsongen. Fram till vintern var laget helt överlägset, både i Europa och hemma i Spanien. Laget hade över 20 matcher i rad utan att tappa poäng och Ronaldo var hetare än någonsin förut, säger en del då han brukar vara ganska vass. Efter juluppehållet hände dock något. Ronaldo tappade sin form, Real började tappa poäng och i åttondelsfinalen mot Schalke 04 var man bara en Casillas-räddning från uttåg ur turneringen. Nu är dock sanningen så att laget är framme i semifinal på nytt och är bara 2 poäng bakom Barcelona i ligan…

Chicharito är lite överraskande Real Madrids hetaste spelare den senaste veckan! Foto: Caughtoffside

Chicharito är lite överraskande Real Madrids hetaste spelare den senaste veckan! Foto: Caughtoffside

Ska Real bli första klubblag att försvara sin Champions League-titel?

Ska Ancelotti på nytt bevisa att han är världens bästa tränare?

Ska Real knycka ligatiteln från FC Barcelona?

De går vidare:

Jag tror på en skräll här, Juventus får med sig ett bra resultat hemma i Turin som leder dom till Berlin och på så vis blir Juventus det första italienska laget sedan Inters titel 2009/2010 att ta sig till final i Champions League.

Bayern München

Tung bortaförlust mot Porto till trots. Hemmamötet var extraordinärt bra. 5-0 i halvtid säger det mesta. Bayern är helt överlägset i Bundesliga för tredje säsongen i rad och i Europa väntar nu Barcelona. Det kommer bli ett möte värdigt mästare. Ett möte som kommer brinna, ett möte där allt kommer handla om detaljer. Så lite skiljer dessa jättar åt. Barcelona är nämligen ett annat lag än för ett antal år sedan. Pep Guardiola gjorde förädlade Barças spel, nu har han försökt göra detsamma med Bayern som redan vid hans ankomst var regerande mästare i Europa. Han har lyckats på så vis att ligan dominerats fullständigt. För att verkligen lyckas i den tyska mästarklubben krävs dock mer än så. Champions League-finalen spelas i Berlin och Tyskland ska ha ett lag med, frågan är om Peps Bayern är kapabla att rubba FC Barcelona. Jag tror inte det!

Insatsen mot Porto har på vissa håll kallats Champions Leagues bästa någonsin. Återstår att se hur bra Bayern är nu när FC Barcelona väntar! Foto: Thehardtackle.com

Insatsen mot Porto har på vissa håll kallats Champions Leagues bästa någonsin. Återstår att se hur bra Bayern är nu när FC Barcelona väntar! Foto: Thehardtackle.com

FC Barcelona

Senast Barça mötte Bayern München var tiki-takan förgången och kördes över av tyskt presspel. När de möts i år har Bayern tiki-taka mästaren Pep på tränarbänken och Barca är kanske mer likt det lag Bayern spelade senast de möttes. Så snabbt kan fotbollen svänga och lag förändras och därför blir detta möte extra intressant att följa. Barça är idag ett lag som spelar mer direkt, ett lag som hugger när tillfälle ges och ett lag med en mängd frontfigurer. Alla med möjlighet att avgöra matcher. Jag tror detta är Barcas Champions League, återstår bara att se om de knäckt Bayernkoden sen senast. Båda lagen är maximalt formtoppade så det här blir verkligen en nagelbitare. Barcelona har hela trion skadefri medan Bayern har haft skador på Robben och Ribéry. Barcelona går som tåget i La Liga och trots att avståndet till Real bara är två poäng känns det som att katalanerna går hela vägen till guld i år efter debaclet ifjor. Missa inte att läsa BE Resors guide inför din Barcelonaresa..

En tung start blev en lysande vår för Suárez som passat utmärkt ihop med Messi och Neymar Jr, Foto: fcbarcelona.com

En tung start blev en lysande vår för Suárez som passat utmärkt ihop med Messi och Neymar Jr, Foto: fcbarcelona.com

De går vidare: FC Barcelona
Än återstår en månad på säsongen och vilken månad för alla oss fotbollsälskare. Du bokar ditt fotbollsäventyr med Beresor för fina biljetter och härliga hotell runt om i Europa. Varför inte München, Turin, Barcelona eller Madrid så här i vårtider?
BE Resor Logotype


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *