Räkna inte med Arsenal, ÄN!

Premier League närmar sig halvtid och vi har kunnat följa en galen liga under hösten som passerat. Fjolårets segrare Chelsea ligger först på 15:e plats och José Mourinho som var hjälten som tog tillbaka titeln till Londonklubben har bara drygt ett halvår senare fått lämna sin post. Det är det vi kallar fotboll, en värld  där ingen lever på gamla meriter, det är bara nästa match som räknas. Förutom Chelseas debacle har vi kunnat följa överraskningslagen Leicester och Watfords framfart.

Watford gör det bra och är bara några poäng från en åtråvärd fjärdeplats

Watford gör det bra och är bara några poäng från en åtråvärd fjärdeplats

 

Nykomlingen Watford ligger på en sjundeplats ynka poängen från en kvalplats till Champions League. För Leicesters del har det gått ännu bättre. Ja rent ut sagt makalöst bra. På 17 spelade matcher har laget endast en förlust, smått osannolikt får man säga. Ett facit som placerar laget först i ligan, två poäng före Arsenal. Just Arsenal tippas nu att ta sin första ligatitel sedan 2003/2004, säsongen då laget gick obesegrat genom hela ligaspelet.

När ligan nu snart går mot halvtid kan vi konstatera tre saker..

Utmanarna om titeln är få..

 

Leicester kan vara ett Champions League-lag nästa säsong…

 

Och man ska INTE räkna med Arsenal, än!

 

När Özil kom från Real Madrid var han outstanding. Efter det har det varit upp och ner för tysken i Premier League. I år har han dock varit fenomenal. Håller han i formen kan Arsenal vinna ligan!

När Özil kom från Real Madrid var han outstanding. Efter det har det varit upp och ner för tysken i Premier League. I år har han dock varit fenomenal. Håller han i formen kan Arsenal vinna ligan!

 

Vinst mot Manchester City i senaste matchen, två poäng till toppen och en Özil i makalös form. Varför då inte räkna med Arsenal tänker ni? Jag menar att det är för tidigt in på säsongen för att man på allvar ska tro att det här är säsongen då Arsenal vinner Premier League. Så sent som säsongen 2013/14 låg Arsenal på andra plats med 17 spelade omgångar. Då delade man till och med på ledningen med Liverpool…

Vad som hände sedan?

Arsenal kom fyra.

Skillnaden då mot nu är att utmanarna om titeln är färre. Trots att Leicester toppar ligan med två poängs marginal känns det märkligt att räkna med laget i titelracet. Räknar man inte med Leicester finns det i stort sett bara Manchester City kvar. Okej, Tottenham har fortfarande en rimlig möjlighet att knappa in försprånget till Arsenal på sju poäng, så även Manchester United. Känslan är dock att utmanarna bortsett från City inte har varken spelarmaterialet eller form att matcha dagens Arsenal. Det finns med andra ord goda möjligheter för Londonlaget att ta sin första ligatitel på över tio år om allt går som det ska.

Skulle Leicester City hålla undan och vinna går vi mot den största överraskningen i Premier Leagues historia där annars pengar varit enda vägen till framgång. Inte minst om man kollar på de senaste säsongernas vinnare Chelsea och Manchester City som tack vare enormt rika ägare har byggt upp ett lag av världsstjärnor. Det vore roligt om ett hårt jobbande kollektiv fick bryta denna pengatrend även om jag har svårt att se det framför mig. I maj får vi se om det är Wenger, Ranieri eller Pellegrini som får lyfta bucklan. Jag hade inte blivit förvånad om Arsenal vinner men jag räknar INTE med det.

 

Premier League efter 17 omgångar..

 

Leicester 38

Arsenal 36

Manchester City 32

 

14/15

Chelsea 42

Manchester City 39

Manchester United 32

 

De vann: Chelsea

 

13/14

Liverpool 36

Arsenal 36

Manchester City 35

 

De vann: Manchester City

 

Suárez och Sturridge bildade ett radarpar som bara öste in poäng. Ändå vann inte Liverpool ligan..

Suárez och Sturridge bildade ett radarpar som bara öste in poäng. Ändå vann inte Liverpool ligan..

 

 

12/13

Manchester United 42

Manchester City 36

Chelsea 30

 

De vann: Manchester United

 

 

En annan säsong där ett överraskningslag rubbade jättarna inledningsvis..

 

Hull City 2008/2009

 

Hull inledde säsongen strålande och låg bara tre poäng efter ledande Chelsea efter nio spelade omgångar. Därefter gick det utför och laget hamnade tillslut endast en poäng från nedflyttning.

 

Brassen Geovanni tog Premier League med storm med sitt Hull City

Brassen Geovanni tog Premier League med storm med sitt Hull City

Bilderna är tagna från..

Thetimes.co.uk.

Ibtimes.co.uk

Telegraph.co.uk

Mirror.co.uk


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *