Premier League- ligan ingen vill vinna

Med 10 omgångar kvar är Premier League fortfarande lika öppen som den var innan säsongen startade. Eller ännu öppnare om man ska vara ärlig. Då trodde man att titeln skulle stå mellan 3-4 lag som hette United, Chelsea, City och möjligen Arsenal. Nu ser titeln istället ut att hamna hos Leicester eller Tottenham men den här säsongen kan vad som helst hända. Även Arsenal och fjärdeplacerade Man City kan ha en liten chans till bucklan men då måste de börja vinna. Just nu känns det som att inget lag vill just det. Vinna.

Inför veckans omgång hade Leicester ett försprång på två poäng till Spurs och fem till Arsenal. Nu väntade match hemma mot WBA. Ett gyllene tillfälle att sätta press på lagen som jagar genom tre poäng. Laget tog dock inte chansen utan fick nöja sig med en poäng. Nu undrade man vilket lag som skulle närma sig. Tottenham kunde till och med gå förbi.

5388-leicester-westbrom

Vardy hade ingen lycka med sig när Leicester spelade 2-2 mot WBA i tisdags

 

Londonlagen missade dock chansen bägge två. Arsenal som bara skulle promenera hem tre poäng mot Swansea lämnade Emirates tomhänta efter att bortalaget vänt 1-0 till 1-2. Spurs var inte med i matchen mot West Ham och fick se sig besegrade de också. Manchester City då, laget som vunnit ligan 2 gånger på kort tid. Skulle de utnyttja läget som öppnat sig?

 

Swansea besegrade överraskande Arsenal på bortaplan

Swansea besegrade överraskande Arsenal på bortaplan

 

Nej, Liverpool manglade över ett tröttkört Manchester City som kanske firat den där ligacuptiteln lite väl hårt i dagarna. Nu väntar en oerhört spännande avslutning där inget lag egentligen spelar som eller ser ut som vinnare. Boka din fotbollsresa till årets mest dramatiska liga och upplev spänningen och ångesten på plats.

Här är  fem matcher som väntar för de fyra lagen högst upp…

 

Leicester:

Watford (B)
Newcastle (H)
Crystal Palace (B)
Southampton (H)
Sunderland (B)

Kommentar: Visst, motsåtndet ser överkomligt ut. Man måste dock komma ihåg att Leicester sågs som ett bottenlag inför säsongen och truppen är inte densamma som för övriga topplag. Dessutom är duktige mittfältaren Kanté borta. Det blir upp till Mahrez och Vardy att prestera om laget ska fortsätta överraska.

 

Tottenham:

Arsenal (H)
Aston Villa (B)
Bournemouth (H)
Liverpool (B)
Manchester United (H)

Kommentar: Upp till bevis för Spurs de kommande veckorna för vad säger man när det vankas lag som Arsenal, Liverpool och United på de fem kommande matcherna. Jag tror inte Spurs vinner PL men lyckas de ta två av tre segrar mot ovan nämnda topplag finns möjligheten.

 

Arsenal:

Tottenham (B)
WBA (H)
Everton (B)
Watford (H)
West Ham United (B)

Kommentar: Arsenal har satt sig i skiten men har fortsatt en bra chans att ta första ligatiteln sedan the invincibles dagar. Nu måste spelare som Özil och Sánchez kliva fram och visa att de är de världsspelare de värvades som.

 

Manchester City:

Aston Villa (H)
Norwich City (B)
Man Utd (H)
Bournemouth (B)
WBA (H)

Kommentar: Efter 0-3 borta mot Liverpool ska mycket till om Manchester City ska ha med titeln att göra. Vi ska dock komma ihåg att City är det laget som vet hur det är att vinna Premier League på senare tid. Det lär dock krävas fem raka segrar nu för att hota topp 3.

Vi har resor till flera av matcherna. Ni kommer till dessa genom att klicka på motståndarlagen. Där det finns hyperlänk finns matchpaket. Njut!

beresor_logo_png

Bilder:

Matchpint.co.uk

Zimbio.com


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *