När resten av Europa firar jul firar England fotboll

Julen närmar sig med stormsteg och så gör även vilan för fotbollsspelare över stora delar av Europa. För Premier League-spelarna däremot väntar något helt annat, nämligen ett helt galet spelschema. Klarar Zlatan av det intensiva spelschemat eller får se taktiska varningar lagom till julfirandet?

Många har uttryckt missnöje kring det intensiva spelschemat som infaller i England under jul och nyår. Spelarna tvingas bo på hotell och ladda inför match i stället för att vara hemma hos nära och kära för julmys. I den engelska fotbollen finns det nämligen ingen tid för julmys. Jul och nyårshelgen är nämligen den mest intensiva perioden för året. Rent PR-mässigt är just spelet kring jul och nyår en riktig hit. Många är lediga från jobb och de andra europeiska ligorna har ledigt vilket öppnar upp för stora intäkter dels när det gäller åskådarantal men även för allt runt omkring själva fotbollen. Att spelschemat skulle förändras känns därav långsökt. Själv njuter jag kanske som mest av Premier League under den här tiden på året. Det är ofta runt jul och nyår som serien börjar ta form på allvar. Klarar man skrapa ihop poängen även under den här tuffa tiden talar mycket för att laget håller även till våren. En del av spelarna har dock svårt att hantera spelet över jul och nyår. Det har också framkommit att många spelare tidigare år tagit avsiktliga varningar för att få lite ledigt under julhelgen. Dagens fotbollsklimat lär dock vara annorlunda. Numera sitter oftast avstängda spelare på läktaren i stället för att få ledigt som kanske tidigare varit fallet. Intressant blir det dock att följa de matcher som spelas just före den intensiva julperioden. Får vi se flera utvisningar? Får vi se fler märkliga varningar? Det får tiden utvisa. Vad vi vet är att det spelas många fina matcher till jul och att vi på BE Resor har paketresorna dit. Hela vårt Premier Leauge-utbud hittar du genom att klicka på texten nedan. Därefter följer mina matchtips för jul- och nyårshelgen. Gör det enda rätta och besök England under julhelgen! Först ett härligt klipp där tränare ”sjunger” We wish you a Merry Christmas…

 

 

Premier League-resor

 

Matcher under jul- och nyårshelgen

 

Manchester United-Sunderland 26 december

Alla matcher framöver är livsviktiga för Uniteds drömmar om PL-titeln som ser ut att rinna laget ur händerna. Vinner de inte i dag mot West Ham är de redan tio poäng bakom toppen och för att knappa in så många poäng krävs att flera av topplagen faller ihop under julspelande. Vinst mot Sebastian Larssons Sunderland blir ett måste för Zlatans gäng.

 

Arsenal- WB Albion 26 december

En av många måstematcher för Arsenal om de vill vinna Premier Leauge. Londonlaget brukar vara med i toppen lagom till jul och nyår. Därefter brukar dock Gunners få problem. Matchen mot sämre Premier League-lag som WB måste innebära tre poäng för att titeldrömmen ska bli verklighet.

 

Liverpool-Manchester City 31 december

Här behövs ingen vidare utläggning. Två storlag gör upp på fantastiska Anfield Road som dessutom är ännu finare nu sedan ombyggnationen som stod färdig i augusti. Ett måste för fotbollsälskaren.

Tottenham-Chelsea 4 januari

Stekhett Londonderby som vi fick en fingervisning på i går när lagen ställdes mot varandra på ”The Bridge”. Då drog Chelsea det längsta strået när Victor Moses blev matchvinnare med sitt 2-1 mål. Blir det samma visa om drygt en månad tro?

 

Här nedan har ni en video på Premier League-arenorna säsongen 2016/2017. Vi har paketresor till flertalet av dom. Vilken arena besöker du under säsongen?

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *