MotoGP resor till Spanien & Barcelona – guide för resan

Guide för MotoGP resor till Spanien & Barcelona

Om du inte har varit på MotoGP resa till Spanien & Barcelona kommer du vekligen att uppskatta den här guiden. Nu har vi på BE Resor skapat den här guiden för att det ska underlätta för dig och för att du ska få lite ”kött på benen” innan du åker på MotoGP resa till Spanien & Barcelona. Tiotusentals åskådare åker till Spaniens MotoGP i Barcelona för att följa den här cirkusen som är en favorit bland MotoGP fantaster runt om i världen. Evenemanget i sig är något speciellt i Barcelona, värmen är något speciellt i Barcelona, själva staden Barcelona är något speciellt. Har du inte varit på Circuit de Catalunya kommer du att förstå det när du läser den här guiden.

 

MotoGP Spanien - Catalunya

Att tänka på inför din MotoGP resa till Barcelona

Innan du åker på din MotoGP resa till Barcelona bör du tänka på vissa saker. Ett gott råd är att läsa den här guiden innan du åker. I allra bästa fall, skriv ut den för du kommer garanterat ha nytta av den. Här har vi staplat upp lite punkter som kan vara viktigt att tänka inför F1 resan.

 • Glöm ej pass så klart.
 • Resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher och MotoGP biljetter.
 • Ta reda på vart ert hotell ligger och hur ni tar er dit.
 • Ni tilldelas ett tidschema på vad som händer på banan. Tag med den.
 • Öva enkla fraser på spanska, folket i Spanien och i Barcelona är inte direkt experter på det engelska språket.
 • Växla lite fickpengar, finns många bankomater i staden men det är alltid bra att ha en grund ifall att.
 • Håll koll på dina pengar, MotoGP biljetter och värdesaker. Det är väldigt mycket ficktjuvar såsom alla andra storstäder.
 • Sälj inte & köp inte biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i Spanien.
 • Ska du utforska nattlivet så ska du undvika vita skor.

 

 

Barcelona – ”Lilla Los Angeles”

Barcelona är en kompakt storstad med strand och har väldigt mycket att erbjuda och passar perfekt som MotoGP-stad. Jag brukar kalla det för ”Lilla Los Angeles” och fått mycket kritik för det, men det är väldigt likt på många sätt trots att allting är betydligt mindre. Det påminner mig verkligen om Los Angeles varje gång jag åker dit och då måste jag erkänna att jag gillar Barcelona mer än Los Angeles. Det passar så bra till att vara en MotoGP-arrangör med tanke på att det blir en helhet med Circuit de Catalunya som bara ligger 2 mil från centrum och Barcelona är en favorit. Centrala Barcelona är väldigt stort men ”hela” centrum är liksom så kompakt att det blir lättillgängligt vart man än vill gå eller åka. Jag har t ex åkt tunnelbana 2 ggr i Barcelona vad jag kan minnas och det kanske beror på att Barcelona i princip alltid erbjuder på sol eller åtminstone behagligt väder.

 • Barcelona har väldigt många sevärdheter och kända platser.
 • Häftiga byggnader som inte ens har ett namn.
 • Sagrada Familia (mäktig katedral).
 • La Pedrera (ett hus byggt av Gaudi) som har blivit en riktig sevärdhet i Barcelona.
 • W Hotel är ännu en sevärdhet. Barcelonas finaste hotell, utan tvekan.
 • Camp Nou, såklart.
 • Stranden som är en av de fräschaste i Europa.

Lite likt Los Angeles va?

  Njut av en cerveza con limón på någon av strandbarerna  ..eller varför inte en kaffe med havsutsikt!  Stekande värme redan i slutet av April!

När du landar i Barcelona

När ni landar i Barcelona, så är det antingen på El Prat eller Girona som ni kommer anländer till. El Prat är den internationella flygplatsen och ligger ca 30 min från centrala Barcelona och kostar ca 6€ per person med buss. Girona ligger ca 1 timme från Barcelona och även härifrån går det bussar men kostnaden är ca 12€ per person. Det går bussar hela tiden och till alla flighter, oberoende vilken flygplats du landar på. Den vanligaste flygplatsen som används är El Prat med tanke på att det är mycket smidigare att ta sig in till centrum. En taxiresa till och från flygplatsen kostar ca 35€ beroende på antalet väskor, trafik osv. Du vill inte ens veta vad en taxiresa till och från Girona kostar…

 

 

Våra hotell i Barcelona – alltid mitt i centrum!

Att vi kan Barcelona & MotoGP är det inget snack om. Det gör att vi vet exakt var du ska bo för att din MotoGP resa ska bli riktigt lyckad. Vi samarbetar med ca 60 hotell i centrala Barcelona med olika kategorier som 2,3,4,5 stjärnigt standard. Detta gör att du kan bestämma vilken standard du vill ha på ditt hotell och till vilket pris. Oftast går det att erbjuda dubbelrum, trebäddsrum & fyrbäddsrum och på alla hotell ingår det frukost.

 

  

Restaurang & kvällspromenad i Barcelona

I Barcelona är du aldrig långt bort från restaurang café eller ”matvagn”. Här har du hundratals restauranger som ligger på ett litet område och som i stort sett alltid är fullt till sista stol. Under tillställningar som MotoGP kan det vara väldigt fullbokat på de flesta restaurangerna så försök att boka bord eller var ute i god tid. Ett bra område att äta på självklart vid hamnen trots att man får betala ett överpris men ett annat område är El Born som ligger väldigt nära stranden. En kvällspromenad till El Born är fantastiskt bland bostadsområdet i centrala Barcelona. Här hittar du cafér, restauranger, glassbarer, tapasbarer, utserveringar mm. En favoritrestaurang är Restaurant Sagardi som är en blandning av en tapasbar med säkert 100 olika sortet att välja bland och längre in i restaurangen finns en mysig restaurang som håller riktigt bra standard på sin mat och service. Annars finns det ett stort utbud på restauranger i det här området.
  sagardi

Nattklubbar & nattliv i Barcelona

Ska du utforska nattklubbar & nattlivet i Barcelona så spelar det ingen roll hur gammal du är eller vilken tid du vill börja festa. Barcelona är en stad som aldrig sover, i alla fall inte området vid stranden som heter Port Olimpic. Hit kan du antingen gå längs med stranden eller ta en taxi. Alla känner till det här området. På Port Olimpic finns det ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, barer, kasinot mm. En personlig favorit av nattklubbar i Barcelona är Shoko som ligger mitt i smeten av nattklubbarna och har plats för ca 3000 personer. Njut av en megastor uteservering med anslutning till sandstranden & havet. På andra sidan bron finns ett område som är fullproppat med barer och är väldigt populärt av både turister och Barcelona-bor.

 

 

Egna bilder från alla läktare på arenan

Vi har genom åren försökt att informera på telefon hur bra man ser från olika läktare men insåg senare att det blir lättare om vi har bilder från alla läktare istället. Vi har därför haft egna fotografer på plats i Circuit de Catalunya & många andra arenor som har fotograferat flera bilder från alla läktare runt om banan. På så sätt kan du se exakt vilken läktare som passar er bäst och jämföra med andra läktare. Detta är vi ensamma om i Skandinavien och det är vi väldigt stolta över. Här är några exempel på bilder från Grandstand J som ligger på start/mål rakan.

 

MotoGP biljetter Spaniens GP – Barcelona

När du ska välja MotoGP biljetter till Spaniens GP är det bra att veta vad du se när du är på plats. Vill du ha ståplats, sittplats, hög fart, ”mycket motorcykel” eller spelar det ingen roll? Det bästa du kan göra är att titta på bilderna vi har på kartan för att jämföra med olika läktare osv. En sak du bör veta är att om du väljer ståplats så har du ingen bestämd plats att stå på utan det är först till kvarn som gäller. De här bilderna är tagna på lördag. På söndag är det helt fullt överallt, både ståplats och sittplats. Vi har blivit utsedda till Premium Agency från Circuit de Catalunya med tanke på volymen MotoGP F1 biljetter som BE Resor köper varje år till Spanien. Det gör t ex att vi slipper mellanhänder och det gör att vi kan sänka priserna på vår biljetter. Även det är vi väldigt stolta över.

 

Circuit de Catalunya - Premium agency

 

MotoGP resa till Spanien & Barcelona med BE Resor

Hos oss på BE Resor kan du köpa din MotoGP resa med flyg, hotell, MotoGP biljetter & transfer till billiga priser. Vi har avgångar från hela Sverige samt flygplatser som Köpenhamn, Oslo & Helsingfors i våra MotoGP-paket. Bokar du din MotoGP resa med oss skickas dina MotoGP biljetter hem till dig i god tid innan du åker iväg på MotoGP resan till Barcelona. Vad gäller busstransfer till arenan har vi egna bussar på plats som gör att du kan luta dig tillbaka och bara följa med. Bussarna har vi som alternativ endast om det blir fulla bussar. Är du redo att boka din resa, kan du göra det direkt på hemsidan eller via telefon.

 

 

beresor_logo_png

 

 

 

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, derbyhotels.com, tripextras.com, happybarcelona.eu, motogp.com, muscache.com, tripadvisor.com, crewwing.com, barcelonanightlife.com, freedomyachtcharters.co.uk


2 kommentarer

 1. Hejsan.
  Här kommer nog lite konstiga frågor. Min man har pratat om att han vill åka och titta på mc race live så nu funderar jag på att ge honom det i present på sin födelsedag i december. Det jobbiga är att jag inte vet något om detta. Tror att Barcelona är en bana som skulle vara roligt att åka på. Men jag känner jag behöver hjälp med vad jag ska välja för typ av biljett. Gissar att sittplats är bra så man slipper att stressa med att komma fram bra i trängseln eftersom vi aldrig varit där och kommer ha svårt att vara snabba? Vad vill man se egentligen helst på en bana? Tänker att det är häftig känsla att få stå där farten är hög men är ju som sagt tråkigt nog dålig på detta. Känner nu att jag skulle lyssnat och frågat lite mer när han pratat om detta 😛 Men nu kan jag inte börja fråga eftersom då fattar han misstankar. Kan ni hjälpa mig få ihop något bra arrangemang till ett någorlunda vettigt pris?
  MVH// Lena

  Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *