Matchernas match, El Clásico!

Ikväll är det så dags, matchernas match. El Clásico, mötet där Spaniens två största klubbar, Real Madrid och Barcelona (Atlético får ursäkta) gör upp i ett skådespel som lockar en enorm publik. Publik i form av åskådarna på plats samt de i TV-soffor världen över. Enligt uppgifter från El Clásico förra året såg hela 400 miljoner människor matchen, ett mått på hur mäktig denna match är, inte bara för fotbollsälskare som mig och dig utan för ALLA. Är du iväg på fotbollsresa till Madrid på El Clásico med BE Resor önskar vi dig en trevlig resa. El Clásico tycks dessutom bara bli bättre och bättre för var säsong som går och man säger varje gång att detta måste vara tidernas El Clásico. Det sades när Zlatan och Messi spelade för Barcelona och mötte Ronaldo i Madrid.  Det sades ifjol när Neymar Jr och Messi i Barcelona mötte Bale och Ronaldo i Real Madrid. Nyförvärven inför förra säsongen Neymar Jr och Bale hade kostat de bägge storklubbarna enorma pengar att köpa in vilket också ledde till skyhöga förväntningar. Jag undrar dock om årets match inte är lite större, lite häftigare och ännu lite mäktigare på förhand än den under fjolåret.

 

Neymar Jr, Messi, Suarez!

Neymar Jr, Messi, Suarez!

 

I Barcelona finns en Neymar Jr som tagit ett extra kliv från fjolåret, börjat göra mycket fler mål och bidrar ännu mer i spelet. Det finns en Messi som blivit kvitt skadorna från fjolåret och tagit sitt spel till ytterligare en dimension med sin spelförståelse, Messi kan nu välja passningen före målskyttet vilket har gjort Barcelona än bättre. Lägg då till att Barcelona inför dagens match har Luis Suarez att tillgå, Uruguayanen som blev avstängd tre månader från spel i klubblaget efter skandalen i VM då han bet Giorgio Chiellini i axeln efter en duell mot den italienska mittbacken i gruppspelet. Suarez är nu tillbaka, mycket tyder på att han inleder på bänken med tanke på den långa frånvaron från A-lagsspel men tänk bytet, TÄNK bytet. Bara det skapar en extra krydda till en annars superhypad match! Barcelona har spelat 8 matcher i La liga, man har 7 vinster och en oavgjord på dessa och har en målskillnad med +22 inför kvällens drabbning. Laget har dessutom inte släppt in ett enda mål under ligaspelet så här långt, helt galet! Kan Barcelona hålla nollan intakt efter kvällens drabbning på Santiago Bernabeu?

Real Madrid inledde säsongen något sämre än Barcelona men är nu i storform, man har tagit 18 poäng i ligan och har +21 i målskillnad trots att man förlorat 2 matcher på de 8 första. Det säger en del om vilken målform de visat upp i övriga kamper. Vi pratade innan om att Barcelona har fått in ytterligare spetskompetens i laget jämfört med fjolåret i form av Suarez. För Real Madrids del har det också hänt saker, stora saker. Efter sommarens VM tillkom nämligen VMs bäste spelare, colombianen James Rodríguez samt tyske världsspelaren Toni Kroos. Försvann gjorde dock även Xabi Alonso och argentinske yttern Dí Maria. Under inledningen tycktes förändringen försämra Real men efter 2 förluster på de inledande 4 omgångarna har det ”nya” Real visat upp ett makalöst spel. Detta är lagets senaste 5 matcher:

 

Cristiano Ronaldo, 15 mål på 7 spelade ligamatcher!

Cristiano Ronaldo, 15 mål på 7 spelade ligamatcher!

 

Liverpool (B) 3-0

Levante (B) 5-0

Atl. Bilbao (H) 5-0

Ludogorets (B) 2-1

Villareal (B) 2-0

Målskillnaden senaste fem är smått otrolig, 17-1! Av dessa 17 har en viss Cristiano Ronaldo visat att han vill vinna Ballón d Or även i år. 8 mål av Ronaldo som under ligans första 8 omgångar redan har strutat vid 15 tillfällen. Detta trots att han har fått avstå en match pga en lindrig skada. Vilken man, vilken sagolik fotbollsspelare!

Klockan 18:00 börjar årets match under ligasäsongen så här långt, se till att njuta, 2 timmar kan gå snabbt när det väntar matcher som denna!

 

Legendernas duell, MARCA

Legendernas duell, MARCA

MARCAs huvudsida, ”Legendernas duell”. Ronaldo vs Messi. Detta kommer bli häftigt, otroligt häftigt!

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *