Mästerligt Tottenham

Många försöker, få lyckas. Så kan man beskriva situationen för många lag som besöker Stoke Citys hemmaplan Britannia i Premier League. I år har det dock inte varit den borg som den brukar vara för laget. Statistiken visade inför gårdagens match mellan Stoke och Tottenham på sju vinster, tre oavgjorda och sex förluster på Britannia för Stoke. Detta trots att dagens Stoke på pappret är betydligt skickligare än vad som varit fallet tidigare.

Dagens Stoke har inte bara en infernalisk hemmapublik i ryggen och kraftiga vindar som ställer till det för motståndet.

Dagens Stoke har ett lag som rullar boll.

Dagens Stoke har fotbollsspelare på absoluta världsnivå som gör att de numera kan konkurrera med de absolut bästa lagen i laget även ur det perspektivet. Vad sägs om exempelvis Xherdan Shaqiri, Marko Arnautović och Bojan Krkić. Tre spelare som alla varit med och spelat på den yppersta nivån i fotbollsvärlden.

519px-Tottenham_Hotspur.svg

Tottenham hade med andra ord en tuff uppgift framför sig under måndagskvällen när ett möte mot Stoke på bortaplan väntade. Vinst skulle ta laget närmare en titel. Oavgjort eller förlust skulle nog innebära god natt till den första ligatiteln på över 50 år. Senaste gången Spurs vann ligan var säsongen 1960/61, kanske är det dags nu?

Insatsen igår tyder på att titeln fortfarande är en rimlighet. Tottenham vann nämligen med hela 4-0, ett resultat som kunde blivit ännu större. Det var dock inte bara vinsten som gör att de nu kan börja hoppas på ligatiteln på allvar. Det var snarare hur de vann matchen.

Tottenhams spel osade nämligen mästarklass. Spelet var balanserat, kontrollerat och dessutom va laget sylvassa i omställningsspelet. Vi fick även se briljanta insatser, som så många gånger förr, av de egna produkterna Harry Kane och Dele Alli. Oj så skickliga de var!

 

Harry Kane och Dele Alli. Två spelare som varit huvudpersoner till Tottenhams fantastiska säsong

Harry Kane och Dele Alli. Två spelare som varit huvudpersoner till Tottenhams fantastiska säsong

 

Harry Kane har verkligen bevisat att han inte var någon one-hit wonder då han ifjol gjorde hela 21 ligamål. Med fyra omgångar kvar har han nämligen redan gjort fler och dessutom blivit än viktigare i själva spelet. Mot Stoke smällde han in två mål av bara farten, något som tog honom upp i ensam skytteligaledning på 24 mål, sanslöst facit.

Mittfältaren Dele Alli ska vi knappt ens prata om. Killen har nyss fyllt 20 men är redan en av Premier Leagues allra bästa fotbollsspelare, trots sin tunna kroppsstorlek. Det är i stället hans smartness och sinne för mål som visar sig på planen. Egenskaper som kommer göra det svårt för Spurs att bibehålla honom i truppen under sommarfönstret. Från mittfältsposition har det blivit tio mål under säsongen, dessutom har han assisterat till åtta av målen.

 

ladda ned

Nu är avståndet till Leicester fem poäng med fyra matcher kvar att spela. Det verkar nu vara klart att ligatiteln står mellan Leicester och Tottenham. Arsenals poängtapp mot Crystal Palace gör att Londonlaget får räknas bort i diskussionen. Tänk vilket drama som återstår. Här är Tottenham och Leicesters återstående schema. Vi har paket till flera av de återstående matcherna.

Klicka på matcherna för att komma till fotbollsresepaketen!

 

Leicester, 73 poäng

Swansea (h) 24/4

Manchester United (b) 1/5

Everton (h) 7/5

Chelsea (b) 15/5

Tottenham, 68 p

West Bromwich (h) 25/4

Chelsea (b) 2/5

Southampton (h) 7/5

Newcastle (b) 15/5

 

beresor_logo_png

Foto:

Squawka.com

Wikipedia.org

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *