Kan Allianz Arena bära fram FC Bayern till finalen? – Beresor tar dig till returen i München!

Om matchen mellan Juventus FC och Real Madrid var en match mellan två av Europas fyra bästa klubblag var gårdagens match mellan FC Barcelona och FC Bayern München en match mellan Europas två bästa. Det var ganska tydligt att just dessa två lag hade ytterligare en dimension i sitt spel sett till kvalitet och tempo i passningsspelet. Att det sedan fanns en spelare vid namn Lionel Messi i ett utav lagen (FC Barcelona) spelade så klart in det också. Det var just ”El Messias” som blev tungan på vågen när två annars jämbördiga lag ställdes mot varandra på Camp Nou. Barcelona förlorade bollinnehavet för första gången i Champions league-sammanhang på Camp Nou sedan Werder Bremen besökte arenan 2006 men igår tror jag det kvittade. Med en kvart kvar av matchen visade nämligen Lionel Messi varför många ser honom som världens bästa fotbollsspelare när han först dunkade in 1-0 för att minuten senare dribbla in 2-0. När han i slutminuten även spelade fram Neymar Jr till 3-0 var matchen över och kanske även dubbelmötet och vem bryr sig då om possesion. Är det något lag som inte bör räknas bort är det dock detta FC Bayern München, ett lag som agerat likt en maskin under säsongen i sin hemmaborg Allianz Arena. Kolla bara in hemmastatistiken från årets säsong..

Ligaspelet:

  • 13 vinster, 1 oavgjord, 1 förlust
  • 44-6 i målskillnad. Snitt på 0,4 insläppta per hemmamatch

Champions League:

  • Manchester City, vinst 1-0
  • Roma, vinst 2-0
  • CSKA, vinst 3-0

Åttondelsfinal

  • Sjakhtar, vinst 7-0

Kvartsfinal

  • Porto, vinst 6-1

Bayern München har alltså hittat nätet vid 19 tillfällen på endast fem hemmamatcher under Champions League-säsongen. Ett snitt på 3,8 mål per hemmamatch. I returen mot FC Barcelona krävs det minst tre mål för att ta matchen vidare till förlängning och fyra för avancemang till finalen i Berlin som äger rum i början av juni. Man ska dock inte glömma vilket lag som står på andra sidan, FC Barcelona. Ett lag som i stort sett aldrig går mållösa. Ett lag med Suárez, Messi och Neymar Jr i storform och ett lag som bombat in mål under ligasäsongen och hittills under Champions League..

Barcelona har gjort hela 45 mål på bortaplan i ligan under deras inledande 18 matcher. Detta gör oss ett snitt på 2,5 mål per bortamatch i ligaspelet. Ser man istället på facit från Champions League-säsongen där motståndet kanske är av annan kvalité har laget gjort 13 mål på 5 bortamatcher. Även här kan man alltså stoltsera med ett snitt på över 2 mål per bortamatch (2,6). Visserligen har Bayern München kanske världens bästa mellan stolparna i Manuel ”Die Mauer” Neuer men frågan är om det räcker. Inför mötet på Camp Nou uttalade sig målvakten i franska L’Equipe där han enligt GOAL ska ha sagt följande..

”I have a lot of respect for Messi and for everything that he has achieved. He is very humble. But it’s crucial to show authority when we meet on the pitch and show him who’s boss. I did the same in the World Cup final and this worked out pretty well.”

Neuer gör nog bäst i att i framtiden prata på planen istället för i tidningarna som det så fint brukar heta efter Lionel Messis demolering under sista kvarten på Camp Nou igår. Om en knapp vecka vet vi vilka som spelar finalen i Berlin, blir det Juventus och Barcelona som just nu har en liten fot där eller kan Real Madrid och Bayern München vända på underläget. Vi på Beresor har biljetter och paketresor till semifinalreturerna. Det garanteras dramatik och fotboll i absoluta världsklass. Åker du till Madrid kan du räkna med en revanschsugen Ronaldo som inte bara vill ta sitt lag till Berlin. Han vill också återta positionen som Champions Leagues främste målskytt genom tiderna. Åker du till München kan det bli en av de största bragderna någonsin om Bayern München lyckas med bedriften att vända 0-3 till avancemang. Hade vi inte talat om fotboll hade jag sagt att läget var omöjligt men bollen är rund och allt kan hända, det är därför vi älskar denna sport så mycket! Här är andra vändningar vi minns..

Liverpool vänder 0-3 i halvtid till vinst på straffar mot AC Milan under finalen 2005

Manchester United vänder 0-1 till 2-1 under slutminuterna av Champions League-finalen 1999

Barcelona har tillsynes ett hopplöst utgångsläge mot AC Milan efter förlust 2-0 borta i åttondelsfinalen 2013. Laget lyckas dock med det omöjliga och vinner med 4-0 hemma på Camp Nou 2013

Bayern München förlorar med 3-1 borta mot Porto men kör över portugiserna hemma på Allianz Arena. Får vi se en liknande prestation på tisdag?


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *