Julen blir het i München & Barcelona – Vi har fotbollsresan!

Det har varit tydliga tecken tidigare, det blev uppenbart under veckan. FC Barcelona och FC Bayern München håller en nivå långt över övrigt europeiskt motstånd. Det har nästan slutat vara underhållande, så bra är de två lagmaskinerna för tillfället.

Under veckan var Champions League tillbaka hos oss och jag slutar aldrig fascineras över den här turneringen. Inför varje omgång, inför varje tisdag och onsdag med Champions League-sången är det som att hjärtat slår lättare, mjukare och med bättre rytm. Det är sannerligen något visst med den här turneringen där lag från alla håll och kanter runt om i Europa gör upp om den ärofyllda pokalen.

Dessvärre för själva turneringen är det väl så att det inte är ALLA som gör upp om den. Dagens ekonomiska skillnader inom fotbollen gör det omöjligt för lag som Malmö FF och Maccabi Tel Aviv att utmana de stora laget. Det gör det inte mindre intressant att kolla på dock. Det är roligt både för oss och för spelarna i respektive lag att se vad som krävs för att nå till toppen och uppleva vad det är som skiljer. Under veckans omgång blev det extra tydligt att skillnaden mellan Champions League-lagen ibland är stor, rent av galet stor ibland. Eller vad sägs om vissa av resultaten..

Arsenal- Dinamo Zagreb 3-0

 

Maccabi Tel-Aviv- Chelsea 0-4

 

Malmö FF- PSG 0-5

 

Bayern München-Olympiacos 4-0

 

Barcelona-Roma 6-1

 

Tittar vi på de två sistnämnda resultaten blir det aningen mer makabert. Roma får räknas som ett utav Italiens bästa klubblag för tillfället. De ligger fyra i Serie A, ynka tre poäng bakom serieledande Inter. Ändå förlorar laget med klara 6-1 mot Barcelona, ett resultat som mycket väl kunde blivit tvåsiffrigt, så stor var skillnaden. Detsamma gällde matchen i München där Bayern hade gjort både 1,2 och 3-0 innan ens halva första halvlek var spelad. Då ska man komma ihåg att Bayern redan innan matchen var klara för avancemang från gruppen. Tycka vad man vill om både Roma som Olympiacos insatser den kvällen så kan man inte koma ifrån de stora jättarnas prestation. Har världen skådat två så dominanta lag som Bayern och Barca gör tidigare? Jag vet inte, låt oss njuta av Bayerns målkavalkad från omgången tidigare då Arsenal gästade Allianz Arena.

De senaste veckorna har det nästan varit löjligt hur överlägsna de båda lagen varit sina motståndare. Bayern München har gjort 40 ligamål bara i år, då har man endast spelat 13 matcher hittills. I Champions League har målproduktionen fortsatt. 17 mål har det blivit på fem matcher, ett otroligt facit, kanske framför allt med tanke på att man har förlorat en match i turneringen utan att ha gjort mål. 17 mål på fyra matcher med andra ord.

Kikar på den spanska motsvarigheten till Bayern, FC Barcelona så har det först de senaste veckorna tagit fart på riktigt allvar. FC Barcelona leder förvisso även La Liga i vanlig ordning och har gjort 29 mål på 12 matcher, inte ett dåligt facit även det men kikar man på de senaste matcherna blir det än mer galet. De har vunnit de fem senaste matcherna i La Liga. Målskillnaden dessa fem är sanslösa 17-3. Lägg då på Champions League-matcherna mot  BATE Borisov där 2-0 borta följdes upp av 3-0 hemma  samt matchen i tisdags där Roma förnedrades med hela 6-1. Åtta matcher och en målskillnad på, häng med nu, 28-4.  Nedan kan ni uppleva målkalaset från i tisdags på Camp Nou.

Är det någon gång ni ska besöka München eller Barcelona så är det just nu när lagen är inne i en form som saknar motstycke. Det är fortfarande kvar några matcher innan respektive lag tar julledigt. Här är några sköna matcher som BE Resor har paketresor till. Bara att välja och vraka.

11-13/12 FC Bayern München- FC Ingolstadt

Visst, motståndet kanske inte bjuder upp till dans men räkna med fest i hemmalagets sista match på Allianz Arena innan juluppehållet. Glöm inte tomteluvan!

 

28/30/11 FC Barcelona- Real Sociedad

Har du inte bokat än kan det bli tufft att få biljetter och flyg men lyckas du kan du skatta dig lycklig. Med Barcelonas formkurva talar allt för att det här blir ännu en uppvisning av supertrion Messi, Neymar Jr och Suárez.

 

12-14 december FC Barcelona- Deportivo La Coruña

Barcelona tar emot nykomlingen Depor som gjort det bra hittills. Ligger för närvarande på åttondeplats och lär slita som djur för att bryta Barcelonas segersvit. Om de lyckas? Det blir nog en övermäktig uppgift.

 

29-31 december FC Barcelona- Real Betis

Real Betis som vi minns från tiden med Joaquin och co som även lirade i Champions League under ett år. Så bra är laget inte nu längre men det kan bli en mysig match att se på plats. Se matchen, följ upp med ett nyårsfirande i Barcelona.

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *