Inhemska cuper brukar vara tråkiga, FA-cupen är något annat- biljetter från 615 kronor!

Inhemska cuper brukar vara en sömnig historia. Jag tänker på Coppa Italia med Primavera-spelare i topplagen. Jag tänker på Copa Del Rey där vinnarna alltid heter Barcelona eller Real Madrid och så tänker jag på svenska cupen som aldrig hettar till. Engelska FA-cupen är något annat!

FA-cupen sticker ut från många andra inhemska turneringar. Till skillnad från många andra länders inhemska cuper så verkar FA-cupen vara väldigt viktig för topplagen. Det är en turnering man bryr sig om, en turnering man inte vill slarva bort och till skillnad från i många andra länder så är publiken med på noterna också. FA-cupen drar lika mycket publik som ligaspelet om inte mer där bortastödet brukar vara det som sticker ut allra mest. Charmigast blir det när lilleputtlagen i engelska division 4 ställs mot Premier League-jättarna. FA-cupen har också en tradition i att bjuda på skrällar med jämna mellanrum. Inget lag viker sig för de stora utan krigar som aldrig förr. Nu närmar sig omgången då Premier League-klubbarna entrar turneringen och med tanke på de icke namnkunniga motståndarlagen så blir priserna mer lockande. Här nedan följer några matcher till grymt pris..

7 januari Manchester United-Reading- biljetter från 875 kronor

Vad som ser ut att vara en enkel lottning för United kan bli det direkt motsatta. Underskattning är lätt att göra när storlag ställs mot lag från andra divisioner än PL. Många topplag har dock råkat ut för minor redan i de första omgångarna så det gäller för Zlatans gäng att ta uppgiften mot Reading på allvar för att avancera i turneringen

8 januari Tottenham-Aston Villa- biljetter från 1315 kronor

Det är alltid bra stämning på White Hart Lane. Räkna med att så blir fallet även denna dag när det vankas FA-cupspel på arenan. När Spurs dessutom är ute ur Champions League tar laget möjligtvis FA-cup på ännu större allvar. Aston Villa kommer dock göra allt för att sätta stopp för Tottenhams spel i årets FA-cup.

8 januari Chelsea-Peterborough- biljetter från 615 kronor

Att ha chansen att uppleva ligaettan i Premier League för 615 kronor är i stort sätt omöjligt. När chansen då ges ska man ta den med hela handen och lite till. Visst, en match mot Peterborough kanske inte kittlar på förhand men FA-cupen är som sagt känd för att bjuda på knallar med jämna mellanrum. Jag har dock svårt att se hur Chelsea inte ska ta sig vidare från den här hemmamatchen.

Finalen 27 maj

Finalen av FA-cupen spelas alltid på anrika Wembley. Redan innan arenan byggdes om var det en skådeplats för fotboll som saknar motstycke. Nu är den om det går än mer fantastisk. Att uppleva fotboll på Wembley är en stor ynnest och något åtminstone jag har på min bucketlist. Det är dock många punkter på en bucketlist där plånboken har såvrt att hänga med. Finalen på Wembley är för tillfället en sådan. Kanske ser din ekonomiska situation bättre ut än min? I så fall måste du ta chansen och se FA-cupfinalen på plats. Biljetter kan du köpa av oss på BE Resor från 4615 kronor. Om du vill ha allt serverat dvs flyg, hotell och matchbiljett kan det också ordnas till en kostnad från 7615 kronor. Med tanke på upplevelsen kan det verkligen vara värt pengarna.

Borussia Dortmund-Bayern München, Champions League-finalen 2013. Matchen spelades på Wembley

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *