Harry trollade bort Chelsea, Manchester City är nu ikapp!

Han heter inte Potter, han spenderar ingen tid på Hogwarts och han har inget trollspö i handen. Däremot finns det andra likheter mellan Harry Potter och Premier Leagues hetaste spelare för närvarande, Harry Kane. Då Potter utför sin magi på Hogwarts är Kane inne i sitt livs form på arenor runt om i England, en formtopp som nådde sitt klimax under veckan då Chelsea besegrades med 5-3 hemma på White Hart Lane. Då Potter har sitt trollspö i handen har Kane sitt på fötterna, från ingenstans placerade han in 1-1 bakom en chanslös Courtouis, sedan gjorde Rose 2-1 innan Kane blev neddragen varpå Townsend kunde göra 3-1 på straff. I andra halvlek fortsatte magin från Kanes fötter då han först vände bort Chelseaförsvaret gång på gång innan han snyggt satte 4-1 och på så sätt stängde matchen. Han skulle även assistera Chadli till Tottenhams sista mål i matchen vilket rundade av en fantastisk afton för Kane och Tottenham på nyårsdagen. Två mål och två assist för trollkarlen Harry Kane innebär att kungen av White Hart Lane numera har gjort 7 mål i ligan varpå de allra flesta är inplacerade nyligen. Mycket talar nu för att Kane även är med i landslaget när Roy Hodgson tar ut sin trupp vart det lider, kan Kane bli den målskytt som England behöver för att nå långt i framtida EM och VM slutspel. Detta får framtiden utvisa men stekhet är den gode Harry, åtminstone för tillfället!

Spurs imponerande och chockerade storseger mot Chelsea gör nu att det tätnar i tabelltoppen som nu är skrämmande jämn. Manchester City och Chelsea har inte bara samma antal poäng, de har även lika många vinster, oavgjorda, förluster, gjorda mål och insläppta mål, otroligt! Som om inte detta vore nog så har lagets skyttekungar Agüero och Costa båda gjort 14 mål och lagens målvakter Hart och Courtouis har 7 matcher vardera där de hållit nollan, ja ibland är statistik ganska underhållande även om det ibland kan bli too much så klart! Samtidigt som Chelsea förlorade lyckades City vinna sin hemmamatch mot Sunderland då ex Chelseaikonen Frank Lampard nickade in segermålet i slutet på andra halvlek. United tog poäng borta mot Stoke vilket innebär nionde matchen för laget utan förlust och man bibehåller sin tredjeposition i ligan. Värre går det för Arsenal som har svårt på bortaplan, Southampton besegrade Londonlaget rättvist med 2-0 och ligger därmed fortsatt fyra i ligan. Många börjar nu resonera kring hur långt Ronald Koemans lagbygge kan gå, kan de till och med nå Champions League-spel? Ligan är halvvägs så möjligheterna finns men i takt med skador och så vidare blir det svårt att bibehålla formen. Liverpool som avslutade 2014 storstilat med två vinster inledde 2015 med att ha 2-0 mot Leicester efter en knapp halvtimme hemma på Anfield Road. Laget skulle dock tappa ledningen efter två snabba mål i mitten på andra halvlek vilket gör att laget missade läget att knappa in på toppen. Brendan Rodgers har nu mycket att fundera på inför framtiden..

Brendan Rodgers (Liverpool FC) har mycket att fundera på..

Brendan Rodgers (Liverpool FC) har mycket att fundera på..

Ska laget värva in en striker?

Ska laget satsa på ligan eller Europa League?

Vad händer med Gerrard som meddelat att han lämnar efter säsongen?

I Premier League händer det alltid saker vilket gör ligan så fascinerande att följa, det är dock en sak att göra det framför tvn, det är på plats man vill vara. På arenor som kokar, där man får uppleva känslorna på plats där man pendlar mellan hopp och förtvivlan och på samma gång försöker ta in den enorma atmosfären och passionen som finns i den engelska fotbollen. Vi kan ta dig dit, vi på BE Resor har paketresorna till den engelska toppdivisionen med platser av högsta kvalité. Är ditt lag Chelsea, Tottenham, Arsenal, West Ham, Manchester United, Manchester City, Liverpool eller kanske Crystal Palace. Inga problem vi löser det, in och kika på vårt utbud och hitta en match som passar just dig och din kalender!

Vi tar dig på fotbollsäventyr!

Vi tar dig på fotbollsäventyr!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *