Gruppspelet snart över, beställ Champions League-resan idag!

Det är återigen Champions League-tider och herregud vad jag älskar det, hoppas ni känner detsamma. Champions League har allt jag kräver som åskådare både i form av lag och spänning. I turneringen hittar vi  jättarna i europeisk toppfotboll som Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Juventus, PSG.  Publiklagen i Olympiacos, Galatasaray och Dortmund med dess mäktiga inramning och enorma atmosfär på arenorna men så har vi även härliga charmörer i turneringen. Här syftar jag på Malmö FF som igår spelar jämnt med Champions League-finalisten Atlético från i våras. Basel som ser ut att knipa avancemanget till slutspel före Liverpool och inte minst sett till gårdagens upphämtning, Anderlecht. Vilken halvlek, vilken upphämtning av det belgiska mästarlaget mot Arsenal, på Emirates Stadium, från 3-0 till 3-3 på 30 minuter. Det är fotboll mina damer och herrar och vilken underbar sport det är..

Tillbaka till matchen på Swedbank Stadion eller Stadion som den kallas i Champions League-tider. Malmö FF tog emot Atlético de Madrid och hade 0-5 i bagaget efter mötet nere på Vicente Calderón, i Malmö ville MFF ta revansch och vilken otrolig inställning de visade upp. Rosenberg sade efter matchen att laget skulle ta kampen mot La liga-mästaren och som de gjorde det. De tog inte bara kampen, själv kampen vann de också men när det kom till att göra mål på sina lägen så visade sig ändå skillnaden mellan lagen. Då Malmö FF hade skott i stolpen och flertalet avslut som gick just utanför Moya i Atléticomålet gjorde spanjorerna mål på sina lägen. I första halvlek kontrade man mycket vackert in 0-1 då Juánfran stormade fram på kanten och hittade den elegante Koke i mitten som kunde göra ledningsmålet. I andra såg det länge ut som om Malmö skulle hitta kvitteringen, Rosenberg var en helt annan spelare än i första och Anton Tinnerholm fortsatte att bara köra, som han körde. Högerbacken som kom från Åtvidaberg inför säsongen har varit en injektion för MFF under säsongen men igår, ja igår var han utomjordisk och likt en duracellkanin slutade han aldrig att springa. Han sprang och sprang och gjorde det ena bättre än det andra. Tinnerholm tillsammans med Kofi Adu gjorde sina bästa matcher i Malmö FF-tröjan och hela laget var stundtals bättre än Atlético de Madrid igår, otroligt men sant! Atlético fick dock en möjlighet till i andra, när den kom blev det också mål. Raúl Garcia var den här gången påpassligt framme vid en utrensning och kunde dunka in 0-2 bakom en chanslös Robin Olsen.  Juventus vann gruppens andra match på Juventus Stadium mot Olympiacos och det ger Malmö en fortsatt chans till avancemang och mot bakgrund av gårdagens match så känns hoppet inte ute för de svenska mästarna!

Gårdagens man, Anton Tinnerholm Malmö FF

Gårdagens man, Anton Tinnerholm Malmö FF

Resultaten i övrigt öppnar för två spännande slutomgångar i Champions. Liverpool fick som väntat tufft på Santiago Bernabeu där Real Madrid är en jätte för samtliga lag. Real känns mer och mer som en slutvinnare när vi summerar mästarligan framåt sommaren. Arsenal tappade viktiga poäng efter att ha haft 3-0 men tappat till 3-3 mot belgiska representanten Anderlecht. Nu ligger allt i Borussia Dortmunds händer då man har 4 raka segrar och 12 poäng mot Arsenals 7. 2 poäng till och gruppsegern är säkrad. Det märks att Bundesliga är bra då såväl Dortmund, Leverkusen samt Bayern München leder sina grupper. Dessutom hittar vi Schalke 04 på andraplats bakom Chelsea i sin grupp. Finalen spelas i Berlin i början av juni och mycket talar för att något tyskt lag står som ett utav finallagen. Fotbollsresa till finalen kan ni boka via oss på Beresor, det kostar men så smakar det ju en del också. Frågan är om jag inte värderar en Champions League-final större än en VM-final, åtminstone kvalitétsmässigt!

Borussia Dortmund-Bayern München, Champions League-final 2013 Wembley Stadium London

Borussia Dortmund-Bayern München, Champions League-final 2013 Wembley Stadium London

 

Idag bjuds vi på ännu mer godis trots att veckan bara nått onsdag. Vi avslutar inlägget med lite frågor gällande kvällens matcher..

Kan Roma resa sig från debaclet i Rom och knipa poäng på Allianz Arena?

Kan Manchester City äntligen ta tre poäng och därmed hota Roma i jakten på andraplatsen?

Ajax är en tuff nöt att knäcka på Amsterdam Arena, lyckas Barcelona?

Sätter Messi nytt målrekord i Champions League?

Messi mot nya rekord..

Messi mot nya rekord..


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *