Gamla FC Barcelona räcker inte för Champions League..

Vackert väder, få skador och inramning av världsklass väntade FC Barcelona uner lördagens match mot Valencia. Folk hade vallfärdat från alla världens håll och kanter för att få se världsstjärnor in action. Själv stötte jag på folk från Singapore, England, Österrike, Sverige, Norge osv. Snacka om att Barcelona har fans över hela världen. I år är det inte konstigt med tanke på hur väl det ”nya” Barcelona spelat och därför var det extra pirrigt att befinna sig i Barcelona för att se dom live. Tyvärr fick jag se en match med ”gamla” Barcelona. Det lag som vann matcher men som gjorde det utan att imponera, det lag som hellre behöll bollen inom laget än anföll, det lag som var så bra att det blev dålig underhållning. Det andra laget får ju inte röra bollen. Hur utspelade sig då matchen mot Valencia?

Jo, Barcelona tog ledningen redan efter minuten spelad genom Luis Suàrez som är lika het som under Liverpooltiden nu, det fullkomligt osar runt Uruguayanen som var planens bästa under lördagen. Barcelona spelade dock inte sin bästa fotboll, flertalet felpassningar, ett lågt tempo och en Messi som gjorde det för svårt för sig var anledningar till detta. Valencia borde gjort 1-1 på straff men skulle även gjort 1 eller 2 mål på de möjligheter som gavs under första halvlek där Valencia stundtals var bättre än Barcelona. Det syntes tydligt att det var ett lag i superform som kom till Camp Nou för respekt fanns inte till en början. I andra halvlek orkade Valencia inte hålla samma press utan Barça tilläts rulla runt och fördröja tiden. En halvlek på 45 min som kändes som 95 då ingenting hände förutom ett Messimål i 93e minuten. Det var ett gammalt Barça vi fick se, inte det nya jag sett fram emot. Det Barcelona som krossade Manchester City borta och PSG senast med sitt nya frejdigt spel. Ett spel byggt på..

  • Tempo
  • Aggressivitet
  • Arbetskapacitet
  • Djupled mer än sidled

Intressant notis från matchen var att man roterade i andra och bytte position mellan Suàrez och Messi. Suàrez har varit fantastiskt på sistone och kanske börjar Messi känna sig hotad som den odiskutabelt största stjärna. Det var åtminstone uppenbart igår att Messi skulle dribbla så fort han kunde och göra svåra nummer hela tiden. För ovanlighetens skull misslyckades han gång efter annan och man kände att även den lilla argentinaren är mänsklig. Igår var han inte bara det utan ganska risig. Gårdagens Barça kan ta ligaguld. Champion vinner de bara om de spelar som det ”nya” Barcelona. På onsdag får du en guide till Barcelonaresan. Kika på bloggen då för att veta allt inför din Barçaresa, du får tips om följande..

  • Boende
  • Mat
  • Färdmedel
  • Camp Nu
  • Träningsanläggning
  • Cerveza con limón mm

Mucha suerte, hasta miercóles

Vi hörs på onsdag, njut av livet till dess. Saludos de Barcelona!

 

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *