Fotbollsresa till Manchester United – guiden för din resa

Man United

Guide för din fotbollsresa till Manchester United

Jag bokade en fotbollsresa till Manchester United med BE Resor och jag kan bara buga. Old Trafford är en av de häftigaste fotbollsarenorna som finns och när decibelnivån börjar stiga så kan du räkna med gåshud. Ska du åka på en fotbollsresa till Manchester United snart är ett gott råd att läsa den här guiden, den kommer du nog att ha nytta av. Den här fotbollsresan blev mer händelserik än de tidigare vi gjort till Manchester United de senaste åren. Nu känns det som att alla tror på The Devils igen och att de äntligen är tillbaka där de tillhör, i toppen. De tidigare fotbollsresorna jag har gjort har jag velat sitta på olika platser på Old Trafford, för att kunna jämföra vilket som är bäst helt enkelt. Den här gången valde jag att sitta på exakt samma platser som satt på förra året. Exakt samma stol t o m. Sittplatserna är på North East Quadrant som enligt mig är de bästa mest prisvärda biljetterna på hela arenan. Självklart finns det bättre platser men det är tyvärr fantasipriser.

Att tänka på inför din fotbollsresa till Manchester United

Innan du åker på din fotbollsresa till Manchester bör du tänka på vissa saker som vi har staplat upp nedan. Ett gott råd är att läsa den här guiden innan du åker. I allra bästa fall, skriv ut den för du kommer garanterat ha nytta av den.

  • Glöm ej pass så klart.
  • Resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher och eventuella matchbiljetter.
  • Kolla upp adress till ditt boende & närmaste metrostation är bra att veta innan avfärd.
  • Gå in Manchester Uniteds hemsida för att bekräfta matchdag & tid. Matcher kan flyttas med väldigt kort varsel.
  • Åk ut till arenan ca 2-3 timmar innan matchstart för att känna av stämningen på riktigt.
  • Växla lite fickpengar, finns många bankomater i staden men det är alltid bra att ha en grund ifall att.
  • Boka minst 3 nätter för att hinna med Manchester. Det är en del att göra och se.
  • Sälj inte & köp inte biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i England.
  • Ska du utforska nattlivet så ska du undvika vita skor. På vissa ställen måste man ha på sig kavaj.
  • Tänk på att det finns 2 lag i Manchester. Undvik konflikter angående fotboll.

 

När du landar i Manchester

Flygplatsen i Manchester ligger ca 15km från de centrala delarna och det är väldigt smidigt att ta sig till centrum. Det går bussar, tåg & taxi. Jag hade nog föredragit tåg i det här fallet med tanke på trafiken som brukar vara väldigt tjock i centrala Manchester. Tågen går var 10:e minut och tar ca 20 minuter beroende var i centrum du vill åka till. Priset för bussen är 4£ och tar 45 min om det är tomt på vägarna så räkna med en timme. Taxi kostar 15-20£ och även här är det beroende på trafiken. Utan tvekan är tåget det bästa alternativet och det mest trafikerade.

 

Våra hotell i Manchester – alltid mitt i centrum!

När du åker på fotbollsresa till Manchester är det oftast 2-3 dagar. Då ska du helst bo mitt i centrum för att kunna utforska staden på bästa sätt. Det är vi självklart medvetna om och därför väljer vi att bara samarbeta med hotell som ligger mitt i centrala Manchester. Vi har ett 30-tal hotell med olika kategorier för att ha några att kunna erbjuda fler alternativ. Frukost ingår till alla hotell, men beroende på standarden på hotellet är det även skillnad på frukosten. Inom kort kommer Gary Neville & Ryan Giggs öppna hotellet som ligger i anslutning till arenan och därefter kommer vi att kunna erbjuda detta hotell i samband med din fotbollsresa till Manchester United.

 

Manchester – staden för fotboll & shopping

Manchester är verkligen en fotbollsstad, så har det alltid varit och så kommer det absolut att vara i många år framöver. Nu när det faktiskt finns 2 fotbollslag i den här staden som kan vinna ligan är det inte lika självklart att alla är Manchester United fans. Självklart är det inget snack om att majoriteten är supportrar till Manchester United men på senare år har det blivit mer och mer pubar, restauranger, butiker mm som har kopplingar till Manchester City. I Manchester bor det otroliga 2,6 miljoner människor om man räknar med hela Greater Manchester så det är en riktig storstad vilket man märker väldigt snabbt. På bara några få år har det blivit en riktig shoppingstad, vilket har lyft staden otroligt mycket. Självklart är London den stora shoppingstaden i England Manchester ligger inte långt efter och det växer hela tiden

 

 

Hur du tar dig till Old Trafford

Det smidigaste sättet att ta sig till Old Trafford är med metron. Det går även buss och taxi men undvik det om du kan, det är bättre med metron. Du hoppar på den ljusblå linjen riktning mot Altrincham, gå av på hållplatsen ”Old Trafford”, sedan är det ca 10 min gångavstånd till arenan. Det är i princip bara att följa strömmen, med stor sannolikhet ska dom på tunnelbanan och gå på matchen. Efter matchen kan det vara väldigt svårt att ta sig in till centrum igen men då kan man antingen gå till hållplatsen ”Old Trafford” eller som många andra gör – gå in mot centrum. Oftast brukar det vara lugnare 2 hållplatser in mot centrum men det är rätt långa avstånd.

 

 

 Old Trafford Megastore – himmelriket för United supportern

Megastore är en megastor butik som ligger i anslutning till Old Trafford. Är du Manchester United supporter är det här himmelriket för dig. Jag har varit på många megastore runt om i Europa men det här toppar nog alla butiker jag varit inne på. Det var för att komma in så det kändes som att man var på en nattklubb. Vill du köpa 500 tröjor med samma namn på? Det är bara o plocka, det var så många av varje namn, helt otroligt. Det var så stort att det aldrig tog slut och när man väl trodde att man ”bara” skulle betala så var det en ormliknande kö på säkert 200 personer framför mig i kön. Med tanke på att dom hade ca 50 kassor så gick det relativt snabbt, men herregud vilken kalabalik det var. Folk försökte trängas för att komma fram. 20 stewards var involverade i kön. Vilket ställe, vilken struktur, vilken klubb. Har du inte bråttom till hotellet efter matchen är ett gott råd att gå in på Megastore butiken.

 

 

Old Trafford Museum & Stadium Tour

Under Sir Alex Fergusons tid blev det som du säkert vet en hel del troféer och har du glömt någon blir du påmind om det på Old Trafford Museum. Här ser du bilder, pokaler, filmer, legendarer, skor, tröjor mm. Kommer du hit ska du inte stressa. Ta tid på dig att gå igenom allting och njut av stunden. Det är inte många museum man får ta bilder i men på Old Trafford är det tillåtet vilket förvånade mig väldigt mycket. En annan mäktig känsla är att boka en Stadium Tour. Får du inte gåshud här så är du ingen The Red Devils-supporter och inte heller någon fotbollssupporter, tyvärr men så är det. Det finns olika paket att boka vad gäller Stadium Tour. Du kan gå in omklädningsrummet, gå in i spelartunneln, sitta på samma stol som Sir Alex satt som under sin tid, sitta på de ”presidentplatserna” mm.

Öppettider för Old Trafford Museum & Stadium Tour
Museum: Alla dagar 09:30 – 17:00, stängt på matchdag som infaller en helg
Stadium Tour: Börjar 09:40 – 16:30, stängt på matchdag (touren tar ca 80 min)
Pris Museum & Stadium Tour: 18£ per person

 

 

Old Trafford – The Theatre of  Dreams

Old Trafford som numera kallas för The Theatre of Dreams, Drömmarnas teater, efter att Sir Bobby Charlton odlat ett smeknamn till den. Arenan tar ca 76.000 åskådare och är Englands största fotbollsarena efter Wembley Stadium. Manchester United tar verkligen hand om sina legendarer och det märks tydligt. Att de har döpt en hel läktare till Sir Alex Ferguson Stand bevisar det. Old Trafford är en av världens mest kända fotbollsarenor och har du inte varit är det inte försent ännu. Den här arenan är en av få fotbollsarenor som har fått 5 stjärnor från Uefa och det är väldigt ovanligt för en arena som är lite mer än 100 år gammal. Den har byggts om några gånger men den invigdes 1910. Den här informationen plus mycket mer får man lära sig på rundturen, om man nu väljer att en sådan.

 

 

Saker du inte får ta med dig in på Old Trafford

I England är det väldigt viktigt att man följer alla regler, annars kan man i värsta fall nekas inträde. Det är t ex okej att komma till arenan med en väldigt liten väska så länge det inte finns vassa föremål eller alkohol i den, men du får inte ha med dig objektiv till kameran. Kamera är inga problem att ta med sig så länge det inte är någon större variant eller stativ som tillhör. Du får absolut inte ha på dig bortalagets kläder, halsduk och i vissa fall inte ens bortalagets färger. Du får inte heller ha på dig shorts eller sandaler. Du kan komma att nekas tillträde till arenan. Det finns en anläggning i anslutning till arenan som man kan lägga sina grejer i och hämta dom efter matchen igen ifall man har något som inte är tillåtet. Alla som vill besöka Old Trafford måste självklart ha en matchbiljett, vare sig det är vuxna eller barn som vill komma in. De engelska lagen har ingen hänsyn om man har en bebis, alla ska ha matchbiljetter för att tillträda arenan. En annan sak man bör tänka på att inte bli för onykter för då riskerar man att inte tillträda arenan och är man redan inne kan man bli utslängd. Det här är väldigt strikt och måste följas av alla fotbollssupportrar.

 

Nattklubbar & nattliv i Manchester

Det är många som inte tror på mig när jag säger att nattklubbarna & nattlivet i Manchester är riktigt bra. Jag blev chockad på många sätt första gången jag var i Manchester. Att det fanns så stort utbud på nattklubbar i Manchester, det trodde jag inte. I efterhand fick jag t o m reda på att vissa nattklubbar faktiskt ligger med på en topp-100 lista över världens bästa nattklubbar. De områden jag känner till är Gay Village & Castlefield som har bra utbud på barer och nattklubbar. Några av mina favoriter av nattklubbar är The Milton Club som är ett finare ställe och så Suede Nightclub som är ett VIP-ställe så du bör boka bord tidigt om du vill komma in. Värt och prova, lite dyrare andra ställen.

 


Fotbollsbiljetter till Manchester United med BE Resor

Fotbollsbiljetter till Manchester United med sittplatser på i princip hela arenan. Vårt avtal med Manchester United gör att vi kan erbjuda fotbollsbiljetter på alla kategorier till billiga priser. Det finns olika alternativ från lågbudget till VIP biljetter där du har möjlighet att sitta och äta bredvid Eric Cantona som vi gjorde. Det var säkert tur men chansen finns alltså. Vi är Officiell biljettagent till Manchester United och det vi väldigt stolta över. Det innebär att vi äger våra stolar till alla matcher så vi kan peka ut exakt vilken stol du kommer att sitta på långt innan matchdagen. En annan faktor är att du får hem biljetterna i brevlådan i god tid innan avresa. Vill du köpa endast fotbollsbiljetter till Manchester Uniteds hemmamatcher kan vi erbjuda det och vill du hellre ha fotbollsresor med flyg, hotell & biljetter kan erbjuda det. Du bokar dina fotbollsbiljetter till Manchester United på hemsidan eller via telefon.

 

Fotbollsresor till Manchester United på med BE Resor

Till alla våra fotbollsresor till Manchester United på Old Trafford ingår det flyg, hotell & fotbollsbiljetter. Våra flyg utgår från alla avreseorter i Sverige samt Oslo, Köpenhamn & Helsingfors. Som du har sett tidigare i den här Manchester United guiden ligger våra hotell mitt i centrala Manchester och till fotbollsbiljetterna har vi olika alternativ du kan välja bland. Vi försöker hela tiden att utöka vårt samarbete & avtal med klubben för att du ska kunna se ditt favoritlag utan att tömma plånboken. När du är redo att boka fotbollsresan kan du göra det direkt på hemsidan eller ringa oss för experthjälp.

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil.

Bilderna har vi tagit från följande sidor: beresor.se, demotix.com, ytimg.com, jdtravelservices.co.uk, telegraph.co.uk, laterooms.com, tiktaka.com, essentialtravelguide.com, emta.com, cgluk.com, tripadvisor.com, visitbritainshop.com, oldtraffordfaithful.com, huffpost.com, planvine.com, designmynight.com


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *