Fotbollsresa till Liverpool – läs vår guide innan din resa

Fotbollsresa till Liverpool – fotbollsstaden

Ska du åka iväg på en fotbollsresa till Liverpool så måste du titta på den här guiden. BE Resor har lagt in så mycket information som kan vara bra att ta del av innan du åker iväg på din fotbollsresa till Liverpool. Det är lätt att fastna på en av de många pubarna och restaurangerna i Liverpool. Gör inte det, läs den här guiden så kommer du inte ha så mycket dö-tid i Liverpool som en gång i tiden var Europas kulturhuvudstad, men numera den galna fotbollsstaden. Det absolut häftigaste med den här staden är att det är så stor skillnad när Liverpool har hemmamatch jämfört med när Everton har hemmamatch trots att det enligt flera källor är 50% av stadens befolkning som är Liverpool-fans och resten är Everton-fans. Här är alla fotbollsfans oavsett ålder & kön och det märker du ganska snabbt.

Jag har precis kommit hem från min fotbollsresa till Liverpool och jag längtar redan till nästa resa. Det här var min 7:e fotbollsresa till Liverpool, men den som toppar är Liverpools sista hemmamatch för säsongen och sista hemmamatchen någonsin för lagkaptenen, legenden, ikonen, hjärtat, själen, kämpen Steven Gerrard. Kärt barn har många namn sägs det men den här snubben skulle kunna få miljontals namn för det är han värd. Han har aldrig varit intresserad av att spela i ett lag än just Liverpool trots många bud genom åren. Vi bockade och tackade för allting han gjort för Liverpool under sina år. Folk runt oss grät i slutminuterna. Sorgligt & Mäktigt!

 

 

Att tänka på inför din fotbollsresa till Liverpool

Det finns vissa saker som du måste tänka på innan du åker på din fotbollsresa till Liverpool. Vissa är väldigt viktiga och andra är bara goda från BE Resor för att din fotbollsresa ska bli komplett. Ett av råden är ju att läsa igenom den här guiden innan du åker iväg. Skriver du ut den så glömmer du inget. Här är några punkter:

 • Glöm inte pass så klart.
 • Glöm inte att skriva ut resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher och eventuella matchbiljetter.
 • Planera din resa genom att ta reda på var hotellet ligger och hur ni tar er dit.
 • Matcherna kan flyttas med kort varsel så är ett gott råd att gå in på Liverpools hemsida för att bekräfta matchdag & tid.
 • Gör som vi gör, åk ut till arenan minst 2 timmar innan matchstart för att känna av stämningen på riktigt.
 • Undvik att ha på dig bortalagets färger, det kan missuppfattas.
 • Köp eller sälj aldrig biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i England.
 • För att utforska Liverpool bör du åka 3 nätter, minst, det lär behövas.
 • Lär dig välkomstlåten, You´ll Never Walk Alone
 • Missa inte Anfield Stadium Tour & Museum.

 

 

När du landar i Liverpool eller Manchester

Liverpools flygplats är väldigt liten och det är inte lätt att hitta flyg som landar här tyvärr. Oftast är det dessutom väldigt dyrt, därför väljer de flesta att flyga till Manchester som ligger ca 60km från Liverpool. Det går mycket mer flyg till Manchester och det gör att du kommer ner i pris. Att det tar ca 1 timme till centrala Liverpool gör inte så mycket när man vet hur mycket det skiljer ekonomiskt. Väljer du det dyraste alternativet är det självklart taxin som kostar ca 65-70£ och tar ca 50 min beroende trafiken så klart. Tåget tar ca 1h 10 min och kostar ca 13£ men det känns som att den stannar på överdrivet många stationer innan man kommer fram. Bussen är en mig det bästa alternativet, kostnaden är 7£ per person och restiden är 50 min, även här beroende på trafiken. Att betala 60£ extra för att åka taxi jämfört med bussen är inget alternativ för min del.

 

 

Våra hotell i Liverpool – alltid mitt i centrum!

Vi har valt att samarbeta med hotell i Liverpool som ligger mitt i centrum. Det underlättar för dig att utforska staden Liverpool och på ett enkelt sätt ta dig ut till Anfield. De kategorier vi har valt är från budgetstandard till lyxstandard så att det ska passa alla plånböcker. På de flesta hotell kan man välja bland dubbelrum, trebäddsrum & fyrbäddsrum. På alla hotell ingår det frukost och beroende på vilken standard man väljer så är även frukosten efter den standarden också.

 

 

 

Fotbollsresa till Liverpool & Beatles

I Liverpool kommer du aldrig hitta något super-flashigt område utan du kommer att se klassiska engelska byggnader och en massa pubar. Så är det i Liverpool och det är en tjusning i sig. Åker du till Liverpool så kommer du att bli påmind om att Beatles kommer från just Liverpool. Vare sig du vill eller inte så kommer du att bli påmind om det. Vare sig om du inte ens vet vilka Beatles är så kommer du att bli påmind om det. Även det en tjusning i sig. Du kommer med stor sannolikhet att besöka Beatles Museum eller The Beatles Story som det heter. Kunde du ingenting om Beatles så kommer du att lära dig allt och lite till, så mycket information får du på det besöket. Det har blivit ett ”paket” för de flesta som åker på fotbollsresa till Liverpool – att besöka just The Beatles Story som ligger på vackra Albert Dock mitt i centrala Liverpool.

 

 

Anfield & sittplatser på The Kop

Om Anfield är en stolthet för Liverpool supportrarna så är det inget emot vad de tycker om The Kop. Finns det någon Liverpool supporter som inte vill sitta/stå på The Kop? Det har blivit en av världens mest kända läktare vad gäller fotbollsarenor och det känns som att det är mycket mer folk på den läktaren jämfört med vad som är tillåtet på varenda match. På andra sidan The Kop heter läktaren Anfield Road som till större delen är Liverpool fans och en mindre del för bortasupportrarna. Anfield är den arenan som har haft minst antal stolar lediga på en hel säsong och det är fascinerande med tanke på andra arenor som ligger långt efter i flera år tillbaka. Nu ska arenan även byggas om och utökas vilket kommer göra att fler får möjligheten att se sitt Liverpool på Anfield. Åker du iväg på en fotbollsresa till Liverpool får du inte missa Anfield Museum & Tour Centre. Vi berättar mer om det längre ner i guiden.

 

Hur du tar dig till Anfield

Här kan du se hur du tar dig till Anfield och det finns många alternativ för arenan ligger bara ca 5km från centrala Liverpool. Tunnelbana är inget bra alternativ med tanke på att det är väldigt långt att gå från tunnelbanestationen. Bussen är ett alternativ men kan vara krångligt då det inte går så många ”direkt-bussar” utan oftast får man byta buss. Det ska finnas en buss som heter Soccer bus som ska åka ut till arenan fr o m 2 timmar före avspark men jag personligen har aldrig provat den. Jag har tagit taxi varje gång och har betalat som max 10£, ibland 7-8£ så det är mitt råd. Ta taxin så kommer du fram i tid för att njuta av uppladdningen till matchen. Ska du en riktig Liverpool supporter måste du besöka The Park eller The Albert som ligger i anslutning till The Kop. Här tar man en pint och sjunger Liverpool låtar före match.

 

LIVERPOOL, ENGLAND - Saturday, December 21, 2013: Liverpool supporters pub The Albert before the Premiership match against Cardiff City at Anfield. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

 

LIVERPOOL, ENGLAND - Sunday, March 30, 2014: Fans outside the Park pub in Anfield before the Premiership match between Liverpool and Fulham. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)

 

Anfield Museum & Stadium Tour

Har du inte varit på Anfield Museum eller Stadium Tour är det inte för sent. Är du Liverpool supporter så måste du besöka det någon gång. Man får gåshud bara man kommer nära Anfield och vissa skyltar man har sett genom åren som man bara måste ha egna foton på. Att sen gå in på museet och alla bilder, pokaler, gamla klassiska matchtröjor, information om Liverpool, spelare och mycket annat som man har glömt bort genom åren tyvärr. Väldigt häftigt att se och det är knappt så att man inte vill lämna stället. Efter det gick vi som många andra en rundtur på arenan och då känner man sig som ett litet barn i en godisbutik. Så himla häftigt är det verkligen. Vi fick gå in i omklädningsrummet, spelargången, ta på ”This is Anfield” skylten plus mycket mer. Se öppettider och priser nedan.

Öppettider Anfield Museum & Stadium Tour: 09:00-17:00 dagligen (Stadium Tour är inte möjligt på matchdagen)
Stadium Tour pris: 8,50 – 35£/ person (beroende på vilket ”paket” du väljer så varierar det väldigt mycket)
Anfield Museum pris: 8,50£/ person

 

 

 

Nattklubbar och nattliv i Liverpool

Snacka om ett lyft på den här fronten i Liverpool. Första gången jag var i Liverpool fanns inte mycket till nattklubbar utan det var mer pubar med typiska engelska inredningen. Överallt, så var det verkligen. Vi frågade efter var nattlivet och nattklubbarna fanns men folk hänvisade oss till pub efter pub. Nu är det annorlunda i Liverpool vad gäller nattlivet. Folk hänvisar dig säkert till området Albert Dock som har blivit väldigt inne att röra sig på om man besöka nattklubbarna. Albert Dock ligger mitt i centrum och är väldigt smidigt att ta sig dit. En nattklubb jag har varit på är The Magnet som inte är något speciellt egentligen men mitt råd är absolut att åka ut till Albert Dock. Där finns det fler alternativ.

 

 

Fotbollsbiljetter till Liverpool på Anfield

Vill du köpa fotbollsbiljetter till Liverpool för att se dom på Anfield så bör du åtminstone titta på The Kop eller något av Hospitality paketen, alltså de biljetterna som innehåller mat. De biljetterna & sittplatserna är mycket bättre än de ”vanliga” biljetterna. Kostnaden varierar så klart beroende på match och kategori men det är utan tvekan ett bättre alternativ. Vi har för övrigt blivit utsedda till Hospitality Reseller till Liverpool FC och det är vi väldigt stolta över. Alla sittplatser är slutsålda redan innan säsongen börjar men BE Resor har bokat upp sig på biljetter till varje match men olika kategorier. Vårt avtal med Liverpool gör att vi kan skicka biljetterna hem till dig i god tid innan avresa.

 

     

 

Fotbollsresor till Liverpool på Anfield

BE Resor erbjuder fotbollsresor till Liverpool med flyg, hotell & matchbiljett till alla matcher i Premier League, alla inhemska cuperna samt de Europeiska cuperna. En paketresa som du gör att du egentligen bara behöver luta dig tillbaka och hänga med. Som du säkert redan vet så är det slutsålt och fullpackat till varje stol på alla matcherna som Liverpool spelar på hemmaplan så ett gott råd är att boka så tidigt som möjligt. Du har då möjligheten att få de bästa platserna till de bästa platserna. Vi har flyg från alla avreseorter i Sverige samt Köpenhamn, Oslo & Helsingfors. Vad gäller hotellet har vi alla våra hotell mitt i centrala Liverpool som gör att det underlättar för dig att utforska staden på ett smidigt sätt. Ett annat gott råd är att skriva ut den här Liverpool guiden innan du åker på din fotbollsresa . Hoppas att du får nytta av den!

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil.

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, twimg.com, wikimedia.org, liverpoolecho.co.uk, ilovemanchester.com, emito.net, ojalapudierair.com, freeimages.com, thisisanfield.com, lfc.nu, liverpoolfc.tv, anfield-online.co.uk, aboutliverpool.com, travelpod.com


1 kommentar

 1. Var på Anfield och såg LFC mot Leicester. Toppen match, bra stämning på pubar, hospitality lounge läktare etc. Hotellet i Pool bra, MEN:
  Transporterna en katastrof. Först från Manch. till Pool hittade inget tåg ev. buss fullsatt lyckades fixa en taxi a’ 50 pund.
  Hemresa, vi måste vara på Manch. flygplats senast 9.00 söndag morgon. var på tåg resp. buss station, inga transporter med avg. före 9.00. När vi kontaktade er jour fick vi svaret åk kl. 03.00!!
  Vi lyckades fixa en taxi med hjälp av norska fans.
  Ett råd, om vi bott i Manch., åkt in med tåg/buss på matchdagen och tillbaka efteråt så hade vi inte haft några problem att hinna med flyget utan att gå upp vid 2 tiden på natten.
  Detta strul tog bort mycket av den fantastiska stämningen.
  Ha bättre koll på hela arrangemanget. Vi är mycket vana resenärer, om vi varit mer ovana hade det blivit ett fiasko.
  Hälsningar
  Jan Landin

  Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *