Fotbollsresa till Barcelona – läs vår guide innan din resa

Guide för din fotbollsresa till Barcelona

Jag har precis kommit hem från min fotbollsresa i Barcelona. Självklart åkte vi även nu med BE Resor. Att man inte ville komma tillbaka till Sverige är inte konstigt med tanke på staden, solen, fotbollen, det lugna livet,  allt egentligen. Varje gång man åker till Barcelona får man ångest när man ska åka hem. Det är ingen skön känsla men några dagar till hade inte skadat. Det här är min 6:e fotbollsresa till Barcelona och det var fullsatt till sista stol, som vanligt när det gäller fotbollsmatcher på Camp Nou. Det mest fantastiska med Barcelona är att de kan göra 5,6,7 mål i varenda match. De skapar fler chanser på en halvlek än många lag skapar på flera matcher. Det är så häftigt att vara nära så här snabb fotboll. Stämningen kan man heller aldrig klaga på här, det räcker ju egentligen med att 98.000 personer pratar samtidigt så blir det stämning.

Längre ner kommer jag att berätta lite om vår fotbollsresa i detalj och även vad man kan göra för att få ut det mesta av sin resa till en av Europas finaste storstäder. Självklart har jag även laddat upp bilder & kartor för att du ska få en känsla av hur det kan vara. Dessutom får du lite tips på hur du ska göra för att klara dig bäst innan du åker på din fotbollsresa till Barcelona och även hur du ska göra när du trippar omkring i Barcelona.

 

FC-Barcelona-Logo-Wallpaper-fc-barcelona-22614413-1181-822

Att tänka på inför din fotbollsresa till Barcelona

Innan du åker på din fotbollsresa till Barcelona bör du tänka på vissa saker. Ett gott råd är att läsa den här guiden innan du åker. I allra bästa fall, skriv ut den för du kommer garanterat ha nytta av den. Här har vi staplat upp lite punkter som kan vara viktigt att tänka inför Barca-resan.

 • Glöm ej pass så klart.
 • Resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher och eventuella matchbiljetter.
 • Ta reda på vart ert hotell ligger och hur ni tar er dit.
 • Gå in Barcelonas hemsida för att bekräfta matchdag & tid. Matcher kan flyttas med väldigt kort varsel.
 • Åk ut till arenan ca 2 timmar innan matchstart för att känna av stämningen på riktigt.
 • Öva enkla fraser på spanska, folket i Spanien och i Barcelona är inte direkt experter på det engelska språket.
 • Växla lite fickpengar, finns många bankomater i staden men det är alltid bra att ha en grund ifall att.
 • Håll koll på dina pengar och värdesaker. Det är väldigt mycket ficktjuvar såsom alla andra storstäder egentligen.
 • Boka minst 3 nätter för att hinna med Barcelona. Det är en del att göra och se.
 • Sälj inte & köp inte biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i Spanien.
 • Ska du utforska nattlivet så ska du undvika vita skor.

Barcelona – ”Lilla Los Angeles”

Barcelona är en kompakt storstad med strand och har väldigt mycket att erbjuda. Jag brukar kalla det för ”Lilla Los Angeles” och fått mycket kritik för det, men det är väldigt likt på många sätt trots att allting är betydligt mindre. Det påminner mig verkligen om Los Angeles varje gång jag åker dit och då måste jag erkänna att jag gillar Barcelona mer än Los Angeles. Centrala Barcelona är väldigt stort men ”hela” centrum är liksom så kompakt att det blir lättillgängligt vart man än vill gå eller åka. Jag har t ex åkt tunnelbana 2 ggr i Barcelona vad jag kan minnas och det kanske beror på att Barcelona i princip alltid erbjuder på sol eller åtminstone behagligt väder.

 • Barcelona har väldigt många sevärdheter och kända platser.
 • Häftiga byggnader som inte ens har ett namn.
 • Sagrada Familia (mäktig katedral).
 • La Pedrera (ett hus byggt av Gaudi) som har blivit en riktig sevärdhet i Barcelona.
 • W Hotel är ännu en sevärdhet. Barcelonas finaste hotell, utan tvekan.
 • Camp Nou, såklart.
 • Stranden som är en av de fräschaste i Europa.

Lite likt Los Angeles va?

  barcelona-harbour

 

När du landar i Barcelona

När ni landar i Barcelona, så är det antingen på El Prat eller Girona som ni kommer anländer till. El Prat är den internationella flygplatsen och ligger ca 30 min från centrala Barcelona och kostar ca 6€ per person med buss. Girona ligger ca 1 timme från Barcelona och även härifrån går det bussar men kostnaden är ca 12€ per person. Det går bussar hela tiden och till alla flighter, oberoende vilken flygplats du landar på. Den vanligaste flygplatsen som används är El Prat med tanke på att det är mycket smidigare att ta sig in till centrum. En taxiresa till och från flygplatsen kostar ca 35€ beroende på antalet väskor, trafik osv. Du vill inte ens veta vad en taxiresa till och från Girona kostar…

 

BCN

 

Dagen före/efter eller samma dag som matchen

När du promenerar i centrala Barcelona kan du inte missa strandpromenaden, inte ens om du vill. Den här stranden täcker i princip hela centrala staden och som Barcelona-bo är man väldigt stolt över den, med all rätt! Självklart är ditt huvudsyfte med resan att kolla på fotboll men Barcelona har kanske hela Europas finaste strandpromenad och den måste upplevas. På denna promenad hittar du mysiga fik, massvis av barer och restauranger samt människor med leende på läpparna. Observera att vissa delar av stranden (i närheten av W Hotel) är nudiststrand, för den som vill alltså. Strandpromenaden är lång så därför kan det vara trevligt att hyra cykel (går att göra överallt) men att vandra är också sagolikt. Bara se bilder från strandpromenaden nedan så förstår ni vad jag talar om.

 

  Njut av en cerveza con limón på någon av strandbarerna  ..eller varför inte en kaffe med havsutsikt!  Stekande värme redan i slutet av April!

Hur du tar dig till Camp Nou

Bokar du din resa hos oss är det förstås fotbollen du är mest intresserad av. Därför ger jag dig den ultimata guiden när du ska åka på din fotbollsresa till Barcelona och njuta av skönlir på Camp Nou. Laget spelar som bekant sina hemmamatcher på enorma Camp Nou som ni säkert känner till. Camp Nou är en av Europas mäktigaste arenor med en kapacitet på ca 98 000 åskådare!! Man kan ta sig till arenan på olika sätt. Taxi, buss eller metro är de färdmedel jag syftar mest på men då taxin är väldigt dyr och bussen lite omständlig är smidigaste sättet att ta sig till arenan via metron, alltså tunnelbanan. Den närmaste stationen kallas för Collblanc. Collblanc är en hållplats på  Linje 5 som även kallas för den blå linjen. Stiger du av på Collblanc följer du skylten Travessa de les corts och sedan ligger Camp Nou ca 400 meter därifrån. Annars kan ni gå av på Maria Cristina som ligger ca 800 meter från Camp Nou. Närmare än så kommer du inte. På metrostationen Collblanc finns även tydligt skyltat var du ska gå, svårt att missa! Du kan skriva ut tunnelbanekartan här.

 

karta över Barcelonas tunnelbana

Karta över Barcelonas tunnelbana

 

Ett litet tips för att komma ihåg metrolinjen är att fotbollssporten är himmelriket därav färgen blå. Vill man komma till stranden tar man sollinjen (gul linje mot Barceloneta) och för shopping tar man grön linje mot Liceu. Det är väldigt bra förbindelser från Camp Nou, vilket är ovanligt om man jämför med andra stora arenor runt om i Europa. Området runt mäktiga Camp Nou är gigantisk och tar sin tid att bearbeta men det är en härlig upplevelse. Det finns såklart en Megashop där man kan köpa allt och lite till när det kommer till FC Barcelona artiklar. Här kan du köpa tröjor, flaggor, handdukar, muggar, dockor, väskor, pennor, tandborstar. Ja i princip allting finns i FC Barcelonas rödblåa färger för den intresserade. Det är dock inte gratis, en matchtröja i den officiella supportershopen kostar runt 90 euro med tryck. Smakar det så kostar det tydligen.

 

   

 

FC Barcelona Museum & Stadium Tour

FC Barcelona har även museum på arenan som har ca 1,1 miljoner besökare varje år. Har du inte varit där ska du absolut inte tveka. Här kan du se all historia om FC Barcelona, deras legendariska spelare där några svenskar finns med, ligatitlar, Europeiska titlar, Spanska cuptitlar mm. Även en rundtur på arenan är verkligen värt pengarna för dig som är Barca-fan. Priset för både museum & rundtur på arenan kostar 23€ och går att boka på plats. Tänk på att Stadium Tour inte är öppet på matchdagar. Här är öppettider för Camp Nou Museum & Stadium Tour.
Museum mån-lör: 10-18:30, sön- & helgdagar: 10-14
Stadium Tour mån-lör 10-17:30, sön- & helgdagar 10-13:30

  Barcelona Nou Camp Tour

Runt om Camp Nou – Nya fältet

Camp Nou som på katalanska betyder ”Nya fältet” började byggas 1954 och är kanske en av världens mest kända fotbollsarenor. Förutom barer och restauranger som också finns inne på området finner man märkligt nog också en isrink där man kan underhålla sig innan match och svalka sig om inte annat. Går man runt själva arenakomplexet kan man också upptäcka lite andra godbitar… Dels kan man se platsen där nya spelare introduceras efter att de köpts. Här samlas tusentals fans, fotografer, tv-bolag, tidningar mm. Att det var just här som Henke Larsson och Zlatan presenterades gör man får gåshud trots att ingen stod där just då. Har man feeling så har man, inget man kan komma ifrån.

Dels kan man se att det finns ett mini Camp Nou just intill och kommer man hela vägen bort till Acess 7 (ingångarna kallas acess) så kan man också om man har tur se när lagen anländer till matcharenan i spelarbussen. Detta brukar ske mellan 2 timmar innan matchtid. Så här kan det se ut några timmar innan avspark. Fullt med folk som alla är förväntansfulla för att kunna se sina idoler, på nära håll eller långt ifrån, bara man är där. Man glids liksom med den här Barca-stämningen när man är där, även om man inte var ett 100% fan innan man åkte. Nu är man nog det känns det som. Bättre sent än aldrig.

 

   

 

Camp Nou-området är gigantiskt och arenan likaså med den enorma kapacitet den har. Själva insläppet sker dock väldigt smidigt, det går snabbare än man tror. Ingångarna kallas för acess och det står på matchbiljetten vilken du ingång du ska in på och vid alla ingångar finns mängder av personal som kontrollerar biljetter och dylikt. Det kan vara bra att veta följande (se bild) innan du beger dig till arenan. Vissa saker är nämligen inte tillåtet att ha med sig in på Camp Nou. Exempel på detta är stora väskor, glasflaskor, PET-flaskor etc. Större kameror med stativ får man inte heller ta med sig in, så ett gott råd är att inte ta med sig stativ för att slippa problem vid insläppet.

 

Skylt över vad som är otillåtet att ta med sig in på Camp Nou

Skylt över vad som är otillåtet att ta med sig in på Camp Nou

 

Inne på arenan finns s k puertas (dörrar) där man beroende på plats ska kliva in. Det står på biljetten vilken Puerta du ska gå till för att komma till din sittplats. Härifrån finns det tydligt skyltat var du ska ta dig för att komma till rätt plats. Toaletter finns det också mängder utav men det kan vara svåra att hitta. Fråga i så fall (cuarto de baño är det spanska ordet för badrum/toalett). Ett gott råd är att besöka toaletten innan matchen börjar för sen blir det kö som gör att du kan missa dyrbara minuter av fotbollsmatchen. Här är lite bilder inifrån Camp Nou när FC Barcelona tog emot Valencia i april månad. Otroliga 92.000 åskådare såg matchen. Barcelona vann med 2-0 och håller fortfarande sin förstaplacering för Real Madrid. Efter matchen kan det bli lite köer men dessa försvinner ganska omgående när du väl har lämnat själva arenan. En idé är dock att ta en paus någonstans efter matchen innan man tar metron för att undvika värsta kaoset. I vissa fall har det slutat med att vi har gått hela vägen till centrum, tar väl ca 40 min och man skippar ”barrundan”. Det är trots allt runt 100 000 åskådare som ska hem och väldigt väldigt svårt att ens se en taxibil.

 

 9-camp-nou-flags 

 

FC Barcelonas träningsanläggning

Barcelona tränar inte som förut vid området runt Camp Nou. Från och med några år tillbaka så tränar man istället i stadens utkanter. Träningsanläggningen (Ciudat Esportiva Joan Gamper) kommer du till genom att åka med spårvagn (tram) som ligger bakom mini Camp Nou. Härifrån tar du linje T3 mot området St Feliu I C Comercal. Du går av på slutstationen med samma namn. Resan kostar dig 2,15 euro enkel resa och tar cirka 15 minuter. Väl på plats finns tydligt skyltat var anläggningen ligger, tar maximalt 2 minuter från spårvagnen att gå till anläggningen.

 

2015-04-21 10.40.24  20150420_142133

 

Barcas träningar är dessvärre stängda för allmänheten men du kan få en glimt av stjärnorna om du kommer efter avslutad träning. Vanligtvis tränar laget mellan 11 och halv 1 och glider därför ut från anläggningen mellan 1 och 2 med sina fancy bilar. FC Barcelona har folk som kör spelarnas bilar till tvätten under pågående träning varje dag så att spelarna kan åka hem i nytvättade kärror, galet men sant! Det finns 3 utgångar där spelarna kan lämna området. Det gäller därför att ha lite tur för att få en glimt av Messi och övriga. Ett tips är att inte stå där alla andra fans står då vakten vid stor folksamling dirigerar spelarna åt en annan utgång då. Jag fick möjligheten att se spelare som Vermaelen, Montoya, Mascherano, Gerard Pique, Luis Suàrez och Xaví Hernandez lämna träningen i flotta bilar. Även om det rör sig om 2-3 sekunders vy känns det ändå aningen surrealistiskt att vara så nära dessa superstars. Var dock försiktig, spelarna stannar sällan till för autografskrivning och det har hänt att folk blivit påkörda när de kommit för nära. Som ni förstår uppstår det kaos när stjärnorna lämnar träningen.

 

Restaurang & kvällspromenad i Barcelona

I Barcelona är du aldrig långt bort från restaurang café eller ”matvagn”. Här har du hundratals restauranger som ligger på ett litet område och som i stort sett alltid är fullt till sista stol. Ett bra område att äta på självklart vid hamnen trots att man får betala ett överpris men ett annat område är El Born som ligger väldigt nära stranden. En kvällspromenad till El Born är fantastiskt bland bostadsområdet i centrala Barcelona. Här hittar du cafér, restauranger, glassbarer, tapasbarer, utserveringar mm. En favoritrestaurang är Restaurant Sagardi som är en blandning av en tapasbar med säkert 100 olika sortet att välja bland och längre in i restaurangen finns en mysig restaurang som håller riktigt bra standard på sin mat och service. Annars finns det ett stort utbud på restauranger i det här området.

 

  

 

Nattklubbar & nattliv i Barcelona

Ska du utforska nattklubbar & nattlivet i Barcelona så spelar det ingen roll hur gammal du är eller vilken tid du vill börja festa. Barcelona är en stad som aldrig sover, i alla fall inte området vid stranden som heter Port Olimpic. Hit kan du antingen gå längs med stranden eller ta en taxi. Alla känner till det här området. På Port Olimpic finns det ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, barer, kasinot mm. En personlig favorit av nattklubbar i Barcelona är Shoko som ligger mitt i smeten av nattklubbarna och har plats för ca 3000 personer. Njut av en megastor uteservering med anslutning till sandstranden & havet. På andra sidan bron finns ett område som är fullproppat med barer och är väldigt populärt av både turister och Barcelona-bor.

   

 

Fotbollsbiljetter till Barcelona på Camp Nou

När du köper fotbollsbiljetter till Barcelonas hemmamatcher måste du verkligen lägga ner lite tid på det. Camp Nou är som tidigare nämnt en väldigt stor arena och hamnar man högt upp så är man inte långt från Gud. Jag brukar säga att det är ”kikarvarning” från dom översta sektionerna. Så är det tyvärr, men självklart är det oftast lite dyrare att sitta längre ner på arenan, vare sig det är på kortsidan eller långsidan. Vårt stora kontaktnät i FC Barcelona gör att vi kan erbjuda sittplatser på alla kategorier på arenan. Här ser du en karta på arenan.

 

Fotbollsresor med BE Resor

När det kommer till fotbollsresor med BE Resor erbjuds det flyg, hotell & matchbiljetter till alla Barcelonas hemmamatcher, även till El Clasico mot Real Madrid. Det är den dyraste matchen i Europa år efter år och med all rätt kan vi konstatera. Upplev, det ovanliga, åk på fotbollsresa till El Clasico. Med oss på BE Resor kan du välja på avgångar från alla flygplatser i Norden och vi samarbetar i regel med alla flygbolag som flyger till Barcelona för att kunna erbjuda så många olika alternativ som möjligt. Har du eget boende kan du köpa lösa matchbiljetter hos oss till billiga priser. Vad gäller boendet har vi på BE Resor hotell i kategorin 2-5 stjärnor att välja mellan bland. Vi har boende mitt i centrala Barcelona, de gotiska kvarteren, vid stranden, hamnen och så några alternativ vid Camp Nou för den som vill. Vad gäller matchbiljetterna har vi även där valt att ha våra fasta platser på alla kategorier vilket är väldigt ovanligt. Du kan alltså välja exakt vilken kategori du vill sitta på så garanterar vi det. Du kan skriva ut den här guiden innan du åker på din fotbollsresa till Barcelona. Hoppas att du har nytta av den!

 

 

beresor_logo_png

Ladda ner sidan som PDF-fil.

 

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, fanpop.com, telegraph.co.uk, tripextras.com, twimg.com, fcbarcelona.com, cloudfront.net, barcelonafootballblog.com, jakeincopenhagen.com, happybarcelona.eu, muscache.com, tripadvisor.com, crewwing.com, barcelonanightlife.com, freedomyachtcharters.co.uk, hdimagewallpaper.com


1 kommentar

 1. Hej en kompis till mig ska till en match i oktober. Vart samlas man efter matchen? som tex i Rom piazza popolo för lazio fans finns det något dylik samling i barcelona?
  Tacksam föt hjälp för att förhöja kompisens upplevelse av matchen!
  Susanne

  Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *