Förutsägbart, men ändå inte

Champions League har skördat ytterligare offer i veckan. Mycket blev som man förväntade sig på förhand. Real Madrid tog sig till kvartsfinal med sammanlagt 4-0 mot Roma. Wolfsburg hade en komfortabel resa mot Gent och igår gjorde även PSG och Benfica sällskap till kvartsfinalspelet. Mycket blev alltså som man tänkt. Ändå blev det inte riktigt så, det blev inte lika komfortabelt och det var skönt att se.

Julian Draxler blir viktig om Wolfsburg ska fortsätta sin resa i CL

Julian Draxler blir viktig om Wolfsburg ska fortsätta sin resa i CL

Real Madrid tog emot Roma hemma på Santiago Bernabeu under tisdagskvällen och efter ledning 2-0 på bortaplan fanns det inte något som talade för att Roma skulle kunna vända på steken. Ja om man inte tog hemmavinsten mot Fiorentina under helgen som en indikation för att det omöjliga kunde bli möjligt. Det blev också en övermäktig uppgift och över två möten så var det inte mer än rättvist att Real gick till kvartsfinal men Roma såg till att göra resan obekväm för ”Los Merengues”. Det som skulle bli en komfortabel returmatch på hemmaplan kunde mycket väl blivit en mardröm då såväl Dzeko som Mohammed Salah hade ypperliga möjligheter att göra både 1 och 2-0. Det var skönt att konstatera att skillnaden inte är större än så mellan de två storklubbarna. I höstas åkte Roma till Camp Nou och förlorade med hiskeliga 6-1 och där och då kändes skillnaden mellan två jättar enorm. Att Roma stod upp så pass bra i veckan var en skön motvikt till vad man kunde konstatera i höstas.

Lika bra som Salah var i spelet. Lika dålig var han i avslutssituationerna

Lika bra som Salah var i spelet. Lika dålig var han i avslutssituationerna

Liknande paralleller kan man dra till stormötet igår på Stamford Bridge där Chelsea som varit urusla i ligaspelet tog emot PSG som varit lagets totala motsats i Frankrike där segrarna har avlöst varandra. Skulle PSG göra pannkaka av Chelsea och enkelt ta sig till kvartsfinalen. Ja många trodde det på förhand och ser man på resultattavlan så blev det ganska komfortabelt till slut. Det såg dock inte så ut på planen. Igår var Chelsea om inte bättre väl så bra som PSG i 55 minuter och hade 2-1 målet kommit där och då hade det inte förvånat mig om Chelsea nått kvartsfinalspel. Så små är marginalerna i det yppersta toppskiktet. Istället för 2-1 Chelsea kom 2-1 till PSG efter briljant kombinationsspel följt av två fina prestationer av Di Maria och Zlatan. Zlatan som nu är ett steg närmare att nå sin stora dröm, Champions League-bucklan.

 

Glädjen gick att ta på hos Zlatan efter vinsten igår

Glädjen gick att ta på hos Zlatan efter vinsten igår

 

Nästa vecka väntar fyra nya matcher och mycket talar för att vi hamnar i liknande scenarion även där. Arsenal kan mycket väl stå upp mot Barcelona under en halvlek eller så. När matchen är slutspelad är det nog ändå Barcelona som vunnit den med ett par bollar. Detsamma gäller Juventus förehavanden på Allianz Arena. Juve kan mycket väl vara med en bra bit in i föreställningen men jag har svårt att se laget besegra den tyska maskinen. I övrigt känns Atlético för starka för PSV och Manchester Citys stora ledning från Kiev lär knappast göra det returmötet något vidare intressant.

Mer intressant blir att klura på framtida kvartsfinallottning. Här är lagen som med största sannolikhet finns i skålen när det ska lottas på fredag nästa vecka..

 

PSG

Real Madrid

Wolfsburg

Benfica

Barcelona

Bayern München

Manchester City

Atlético Madrid

 

För Zlatans del handlar det om att inte lottas mot Barcelona eller Bayern München. Får PSG möta Real tror jag att de franska ligamästarna mycket väl kan utmana om en semifinalplats. Så även om de möter övriga lag i urnan.

Kika på fotbollsbiljetter till Champions League här

beresor_logo_png

Bilder:

Manandwomen.net

Zimbio.com

T-online.de


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *