FC Barcelona-Juventus i CL-final- Boka paketresan med Beresor för tidernas fotbollsfest!

Laget Juventus besegrade jaget Real Madrid, så kan man finna orsaken till gårdagens skräll. Visst hade en match mellan Barcelona och Real varit något alldeles extra, ett tidernas el Clàsico, ett möte mellan världens två bästa när det gäller som mest. Det är dock bara hypoteser nu för Juventus heter motståndet till FC Barcelona och de är framme i Champions League-finalen för att de är Europas tredje bästa lag (hävdar fortsatt är Bayern är bättre)

Morata blev tungan på vågen när Juve tog sig till finalen i Berlin, Foto: Footballive.ng

Morata blev tungan på vågen när Juve tog sig till finalen i Berlin, Foto: Footballive.ng

Igår visade Juventus prov på det som Italien har varit mästare på i urminnes tider, konsten att hålla siffrorna nere, konsten att bevaka ett resultat. Visst, Ronaldo gjorde 1-0 tidigt men när Morata kvitterade parkerade Juventus bussen och stängde dörren. Bale var närmast att bryta sig in men då blockerade Buffon densamma och såg till att Real Madrid stannade på ett gjort mål. FC Barcelona, FC Bayern och Real Madrid är lag som ”ska” vara i semifinal varje år om man väljer att se till klubbarnas storlek och ekonomiska muskler. Att Juventus nu är i final är dock inte lika självklart. Enligt Deloites årliga sammanställning av klubblagens ekonomiska situation hamnar Juventus först på 10e plats. Detta efter engelska lag som Arsenal, Chelsea, Manchester City, Liverpool och Manchester United. Även PSG, som åkte ur i kvartsfinalen har som ni säkert vet större muskler än Juventus ekonomiskt utan att få ut samma resultat av laget. De tre övriga semifinallagen ligger på plats 1,3 och 4 så då förstår ni än mer storleken i Juventus prestation. Dagens Juventus är ett sagolikt lagbygge som har den där perfekta mixen mellan lagspelare och individualister, rutin och ungdomlig entusiasm samt de där spelarna som gör skillnaden och de som är vinnare, period! Vi talar om lagspelarna Lichtsteiner, Marchisio, Chiellini och Evra. Individualisterna i Tévez och Pogba och så de rutinerade rävarna där vi även här får plocka in Chiellini  och Evra men framför allt Buffon och Pirlo. Två hjältar som vet vad som krävs när det behövs och två lagspelare utöver det vanliga, speciellt Buffon. Mannen som vägrade lämnade klubben trots degraderingen pga Calciopoli-skandalen är nu tillbaka i toppen med ”sitt” Juventus. Stort. Igår var dock den ungdomliga entusiasmen tungan på vågen då förre detta Real Madrid-spelaren Alvaro Morata blev stor matchhjälte med kvitteringen till 1-1. 22 år gammal gör han nu sin andra raka Champions League-final eftr att ha varit med även ifjor med Real. Då var rollen annorlunda men han fick trots allt spela en del minuter i vinstmatchen mot Atlético, frågan är om Juventus kan rubba FC Barcelona i finalen. Det är inte vilket lag som helst som väntar..

Rakitic har tagit kliv framåt i sin utveckling och axlat innermittfältsrollen med bravur! Foto: Fichajes.net

Rakitic har tagit kliv framåt i sin utveckling och axlat innermittfältsrollen med bravur! Foto: Fichajes.net

Likt Juventus har FC Barcelona agerat helt som ett LAG under säsongen. Spelare som Suárez och Neymar Jr har valt att koncentrera sig på lagets bästa och valt passningar före målskytte under vissa matcher. Rakitic har lyckats axla Xavis innermittfältsroll med bravur och har nästan gjort det bättre. Få kan kontrollera bollen som Xavi så där går även han bet men kroaten har visat stora offensiva kvalitéer och har en löpvilja som Xavi saknar. Juventus må ha gjort sin bästa säsong på ett decennium lite drygt men när nu FC Barcelona väntar så känns det som att sagan får ett slut. Vill du vara där och uppleva fortsättningen på sagan om Juventus eller om los tres amigos i FC Barcelona. Då ska du ta dig till Berlin i början av juni. Det kan vara två lag som har chansen till att vinna trippeln (liga, cup och Europacup), det är två lag som charmat hela världsfotbollen 2015 och det kommer bli åka av. BE Resor har paketen, vad väntar du på. Kontakta oss idag så får du en upplevelse du sent kommer glömma, det kommer kosta en del men det kommer vara värt det. Tro mig!BE Resor Logotype


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *