Emil Forsberg stekhet- ställs mot Bayern i december!

Sedan Zlatan har vi längtat efter en spelare från Sverige som även når högsta nivån internationellt. Vi har trott på Guidetti, hoppas på Isak och sett spelare gå ner sig en efter en. I Emil Forsberg kan vi nu ha en spelare att lita på!

Han är redan en nyckelspelare i landslaget. Nu håller han också på att bli en toppspelare i Europa. Efter framgångarna i Leipzig måste storklubbarna nu rada upp sig för Sundsvalls stolthet Emil Forsberg. Yttermittfältaren fick sitt stora genombrott under sin andra säsong i Malmö FF. När han kom till den skånska toppklubben fick han förvisso förtroende av dåvarande tränaren Rikard Norling. Förtroendet var dock inte så stort att han var given, Forsberg blev nästan konstant utbytt när timmen var spelad. Under Åge Hareide däremot så byggdes anfallsspelet i mångt och mycket kring en Forsberg som gång på gång utmanade och kom runt på kanterna. Nu var det inget snack om att byta ut honom, snarare snack om hur länge MFF skulle få behålla sin guldklimp.

Efter Forsbergs insatser i Champions League med Skåneklubben 2014 blev det omöjligt att få honom att stanna när transferfönstret öppnade i januari. Klubbvalet Red Bull Leipzig kändes dock märkligt. Hur kunde en spelare av Forsbergs kvalité välja en klubb i den tyska andradivisionen? Valen måste ha varit flera och att då välja spel i en lägre division kändes märkligt. Nu i efterhand blev valet genialiskt. I Leipzig fick Forsberg stort förtroende. Han var given på sin position som yttermittfältare och gjorde sig snabbt till en favorit bland fansen med sin framfusiga spelstil. Leipzig misslyckades att nå Bundesliga under ”Foppas” första säsong men under den andra gick laget som tåget i serien och nådde Bundesliga under bekymmer. I Bundesliga har framgångsvågen bara fortsatt och efter skrällvinsten mot Dortmund började tyskarna få upp ögonen för nykomlingen. Nu ligger laget på samma poäng som självaste Bayern München och har ännu inte förlorat en match. Endast målskillnad håller RB Leipzig bakom jätten Bayern och Forsberg, ja han är lagets kanske allra hetaste spelare. Om inte annat så säger åtminstone statistiken det. Eller vad säger ni om följande…

LEIPZIG, GERMANY - SEPTEMBER 14:  Emil Forsberg of RB Leipzig poses during the DFL RB Leipzig Team Presentation on September 14, 2016 in Leipzig, Germany.  (Photo by Boris Streubel/Bundesliga/DFL via Getty Images ) *** Local Caption *** Emil Forsberg

Photo by Boris Streubel/Bundesliga/DFL via Getty Images )

Emil Forsberg

Matcher: 9

Matcher från start: 6

Mål: 4

Assist: 4

 

 

 

 

Med BE Resor kan ni följa Forsbergs framfart. Dock inte i hemmaborgen utan på andra destinationer. Här är matcherna att kika närmare på:

KLICKA PÅ MATCHEN FÖR ATT KOMMA TILL FOTBOLLSPAKETEN

21 december Bayern- RB Leipzig

En tidig seriefinal mellan jätten Bayern München och nykomlingen RB Leipzig. Ingen kunde väl ana att Leipzig skulle göra upp om titeln redan under sin första säsong i Bundesliga och mycket talar nog för att laget kommer tappa mark allt eftersom. Matchen mot Bayern blir en fingervisare på hur starkare Leipzig är…

 

4 februari Dortmund- RB Leipzig

Leipzig skrällvann mot Dortmund när de möttes i höstas. Var det en engångsföreteelse eller kan Leipzig vinna även bortamötet på Westfallenstadion. Räkna med galen inramning som alltid när Dortmund spelar på hemmaplan..

 

18 mars Werder Bremen- RB Leipzig

Ska Leipzig vara med i toppen av Bundesliga är matchen mot W Bremen en match som måste vinnas. Frågan är om laget har kvar Emil Forsberg då eller om svenskstjärnan lämnar redan under vintern. Det återstår att se. Werder Bremen är inte samma lag som då laget spelade i Champions League och kan kanske rent av ramla ur Bundesliga i år. Tyska ligan är dock nästan alltid bra när det kommer till atmosfär så räkna med mycket publik även här.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *