El Clásico förbi men misströsta inte, Beresor tar dig till Le Classique!

Stormötet mellan de spanska jättarna Real Madrid och Barcelona spelades förra veckan, en match som bjöd på fantastisk underhållning och ett tempo som saknar motstycke under den europeiska säsongen så här långt in i densamma. Matchen slutade 3-1 till laget från Madrid vilket gjorde La liga oviss inför framtida matcher. Härligt att se att den f d tvålagsligan La liga har fem lag inom två poäng trots vi nu når omgång 10 till helgen, otroligt!

Ronaldo gjorde mål i El Clásico

Ronaldo gjorde mål i El Clásico

Ikväll är det dags för nästa klassiker i fotbollseuropa, en match som blivit en klassiker nyligen. Matchen mellan Bayern München och Borussia Dortmund, ett möte som ikväll äger rum på mäktiga Allianz Arena. Kika på bilderna nedan så förstår ni vad jag menar. Bilden utanför skådeplatsen där arenan lyser upp är bara för coola, sagolikt!

Allianz Arena, här i rött!

Allianz Arena, här i rött!

Allianz Arena i olika färger, mäktigt!

Allianz Arena i olika färger, mäktigt!

Allianz Arena under landslagsmatcher

Allianz Arena under landslagsmatcher

Dortmund har de senaste säsongerna varit det ända lag i Tyskland som gått in för matchen mot Bayern München med högt huvud. Inbördes har man nämligen ett övertag under de senaste fem spelade matcherna mot Bayern, detta med siffrorna 3-2 i möten. Senast i raden av matcher mot den tyska jätten blev det vinst för laget från Ruhrområdet med 2-0 i den tyska supercupen. Ikväll spelas matchen på Allianz Arena i München vilket gör förutsättningarna någon annorlunda. På denna plats åker inte många lag ifrån med poäng i bagaget nämligen. Säsongen har dessutom hittills varit en smärre katastrof för Borussia Dortmund som bara tagit 7 poäng under de inledande 9 omgångarna i Bundesliga. Ett facit som gör att laget verkligen är i behov av en trepoängare. Bayern i sin tur har inlett säsongen som man avslutade den förra i storartad stil. 6 vinster och 3 oavgjorda på de nio inledande omgångarna har det blivit och då har man inte ändå inte spelat bedårande i vissa av matcherna. Detta säger något om lagets inneboende kvalité där nu även spanjoren  Xabi Alonso tillkommit, som om det behövdes! Min gissning är att dagens match vinns utav Bayern men med tanke på Dortmunds stora poängbehov lär det bli åka av när den tyska klassikern drar igång halv 18:30 ikväll. Denna vill ni inte missa, högt tempo, intensivt närkampsspel och en hel del mål lär det bli, vilken match som stundar!

Marco Reus, matchvinnare ikväll?

Marco Reus, matchvinnare ikväll?

Spanska El Clásico, tyska Der Klassiker i all ära. Beresor har paketet till nästa stormatch, mötet mellan Paris Saint Germain och Marseille. Mötet mellan ligaledaren från Marseille där Bielsa fått ordning på alla pusselbitar mot Blancs PSG där säsongen inletts knackigare än brukligt. Mötet mellan ”Big Mac” Gignac och ”Super” Zlatan, Mandanda och Sirigu, inhemsk toppklass mot internationell toppklass. Matchen mellan Paris Saint Germain och Marseille har även den fått namnet klassikern eller Le Classique som fransmännen skulle sagt. Detta för att det är en match mellan de största städerna i Franrike, inte så mycket för lagens respektive titelhistorik. Lag som Lyon, Saint Etienne, Monaco har varit framgångsrika även de om man ser tillbaka på Ligue1 historien där Lyon var den verkliga giganten under millennieskiftet fram till 08/09 då Bordeaux bröt en 7 år lång titelström. Under senare år kan man dock även kalla den klassiker av skälet att lagen är Frankrikes bästa. Paris Saint Germain har nu varit Frankrikes bästa lag i två års tid och Marseille har i år varit briljanta i ligan och leder för dagen Ligue1 fyra poäng före just PSG. Den 9 november dvs nästa söndag drabbar lagen samman på Parc de Prince i Paris. En sagolik stämning är att vänta som alltid när det vankas stormatcher för Paris Saint Germain. Mycket talar nu också för att vår Super-Svensk Zlatan Ibrahimovic kan göra comeback till detta möte efter sin långvariga skadefrånvaro. Zlatan på plan, Marseille ligaledare, PSG med Lavezzi, Cavani, Lucas, Pastore, Silva, Luiz. Ja ni hör, lika bra att boka resan redan idag. Med Beresor får ni grymma platser, härligt boende och en fantastisk upplevelse. Vad väntar ni på, rendez-vous à Paris!

Le Classique för några år sedan, Zlatan vs Barton!

Le Classique för några år sedan, Zlatan vs Barton!PARIS, FRANCE – FEBRUARY 27: Zlatan Ibrahimovic of PSG argues with Joey Barton of OM during the French Cup match between Paris Saint Germain FC and Olympique de Marseille OM at the Parc des Princes stadium on February 27, 2013 in Paris, France. (Photo by John Berry/Getty Images)


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *