Efter VM-kvalet börjar allvaret- El Clásico i december

VM-kvalet har inneburit en paus från liga- och cupspel. När lagen kommer tillbaka från landslagsspelet börjar allvaret på riktigt. Nu finns inget utrymme för enkla poängtapp och slarv. Då kan hela säsongen vara förstörd.

Efter VM-kvalet inleds ett hektiskt spelschema för Europas toppklubbar. Det är spel i liga, internationella cuper samt inhemska cuper om vartannat och det gäller att ha huvudet på skaft. Är lagen inte mentalt förbereda på den intensiva tid som väntar kan nämligen hela säsongen förstöras. För lagen i Champions League inleds snart omgång tre. Det är just i omgång tre och fyra som grupperna börjar sätta sig. Har man inte skrapar ihop tillräckligt med poäng då kan en åttondelsfinal vara långt borta. Det är även i oktober som de inhemska cuperna tar fart på allvar. För vissa har lottningen i dessa också blivit en mardröm. Normalt sett brukar de topprankade lagen ha en räkmacka fram till kvartsfinalerna. Så blev inte fallet i år. Åtminstone inte för Manchester United och Manchester City.

 

Guardiola har fått en fin start i Manchester

Guardiola har fått en fin start i Manchester

 

Derbyrivalerna i Manchester stöter på varandra direkt i ligacupen eller EFL-cup som den numera kallas. Även Liverpool och Tottenham ställs mot varandra direkt så räkna med fina startelvor och bra atmosfär på läktaren i en annars ganska så sval turnering. BE Resor har även paketresor till bägge matcherna, dessutom billigare än annars. Ligacupen innebär nämligen billigare matchbiljetter. Ett derby mellan United och City brukar kosta mellan 5500-7000 kronor. Ligacupmötet kostar från 4915 kronor. Då ingår såväl flygresa tur/retur samt matchbiljett. Ännu billigare är det att se Liverpool-Tottenham. Från 4415 kronor kostar det att bevittna stormötet på Anfield Road. Ett superpris sätt till matchens hetta skulle jag säga. Arsenal som fått en fin start på säsongen fick en enklare lottning i ligacupen och ställs mot Reading hemma på Emirates. Vill du se Gunners kan du göra det med BE Resor från 2915 kronor inklusive flyg tur och retur. Rena pangpriset!

 

Emirates Stadium, en enorm arenaupplevelse!

Emirates Stadium, en enorm arenaupplevelse!

 

Det är dock inte bara i England som allvaret börjar efter VM-kvalsuppehållet. I Spanien ligger El Clásico runt hörnet. Den fjärde december gästar Real Madrid Barcelona på enorma Camp Nou. Räkna med sanslös kvalité och galen atmosfär som vanligt när världens största klubbar ställs mot varandra. I Italien väntar ett stormöte på Juventus Stadium den 30 oktober. Då kommer Napoli på besök. Räkna med att det blir tuffa tag mot anfallaren Gonzalo Higuaín som lämnade Napoli för just Juve inför säsongen. Ska Napoli göra upp om Scudetton krävs det nästan en vinst i detta möte.

 

Juventus_old_badge

 

 

I Tyskland ställs titelkandidaterna Dortmund och Bayern München mot varandra den 19 november. Alla som följt Dortmund vet vilket tryck som väntas på Westfallenstadion när dessa giganter gör upp. Jag tror även att laget kan utmana Bayern på allvar i år. Materialet finns för att åtminstone vara med i toppen till slutet. Bayern ska dock vara snäppet bättre när allt summeras.

 

beresor_logo_png

BE Resor har paketresor till nästan alla stormöten under säsongen. In på hemsidan eller kontakta oss för mer information. Njut av höstens upplevelser!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *