De vinner Champions League 2015/2016. LISTA 1-5!

Det väntar ännu en höst med svenskt deltagande i Champions League. I september går Malmö FF in i turneringen för andra året i rad. Sportchefen Daniel Andersson var tydlig i målsättningen inför årets gruppspel. Han siktar på avancemang. Orimligt må hända men tror inte ledningen och spelarna på det, vem ska då göra det?

Åge Hareide, en mästare på att bygge ett "lag". Foto: P4.no

Åge Hareide, en mästare på att bygge ett ”lag”. Foto: P4.no

Malmö FFs bedrift är verkligen extraordinär. Inför förra årets kvalspel var det 14 år sedan ett svenskt lag nådde huvudturneringen. Nu har MFF gjort det två gånger, på två år. Det bör inte vara möjligt. Det ska inte vara möjligt. Det är tydligen ändå just det. MFF lyckades trots det massiva tappet av nyckelspelare köpa in en mängd nya som på kort tid anpassat sig till laget. Åtminstone i Europaspelet vilket är oerhört imponerande. Dels av spelarna själva men framför allt av tränare Åge Hareide som verkar vara en expert på att få ihop ett lag av starka personligheter. Får vi se Åge i en större klubb än Malmö framöver tro? Han är verkligen värd en sådan chans efter meriterna i MFF. I huvudturneringen ska dock Malmö FF vara chanslöst. Här nedan listar jag de 5 lag som jag tror har störst möjlighet att vinna pokalen som delas ut i början av juni 2016. BE Resor kommer att erbjuda fotbollsresor till Champions League matcherna runt om i Europa.

1) Barcelona

Inget lag har någonsin kunnat försvara sin Champions League-titel. Den här säsongen känns det verkligen som att det är dags att skriva historia. Barcelona har fått behålla supertrion Neymar Jr, Suárez och Messi. Dessutom har man fyllt på ett redan starkt mittfält med Arda Turan som varit en av La Ligas allra bästa mittfältare de senaste åren. Konkurrensen har då inte heller varit att leka med. Orosmolnet är försvarsspelet som många gånger inte håller samma nivå som övriga lagdelar. Får Enrique ihop den talar allt för att Barca vinner även i år.

Historien upprepas 2016? Foto: The Guardian

Historien upprepas 2016? Foto: The Guardian

2) Bayern München

Visst, Bastian Schweinsteiger har lämnat för United men han var skadedrabbad under sin sista tid i Bayern. Nu har Bayern dessutom förstärkt med Arturo Vidal som både har spelförståelsen och målfarligheten för att göra skillnad även i ett lag som Bayern. Problemet för Guardiola blir att hålla alla spelare tillfreds. I laget finns nu alltfler superstjärnor och det blir inte lätt att hålla alla nöjda. Vad händer exempelvis om Götze fortsätter att bli bänkad eller om Vidal inte tar en startplats? Då lär det bli oroligt på Münchens träningsområde. Bayern ska sätt till sin fantastiska trupp enligt mig räknas som huvudutmanare till Barcelona om titeln.

3) Real Madrid

Den spanska jätten har inte gjort några supervärvningar under sommarens silly season. Fansen behöver dock inte vara oroliga, truppen ser ”ganska” stark ut ändå. Får laget bara vara utan skador på nyckelspelare så ska de alltid räknas som utmanare om de största titlarna. Förra hösten var Real bäst i världen, när säsongen nu inleds 2015/16 är verkligheten en annan. Laget var ojämnt under hösten och kunde med lite otur ha åkt ur turneringen redan i åttondelsfinalen mot Schalke 04. Nu blev det ändå tillslut en semifinal men att Real inte var ett mästarlag syntes tidigt. Kan laget hålla en jämnare nivå i år är allt möjligt och kan dessutom Gareth Bale närma sig Ronaldos nivåer kan det möjligen räcka hela vägen.

4) PSG

Zlatan har under många år pratat om att projektet PSG behöver tid. Laget hade inte varit uppe på Champions League-nivå under flera år innan ägarna från Qatar klev in i bilden. Nu har de dock fått välbehövlig CL-erfarenhet och när PSG nu går in på sin fjärde säsong med enorma tillgångar börjar det bli hög tid att leverera även i Europa. Leverera innebär då inte att gå till en kvartsfinal. Nu gäller det att nå minst semifinal, helst vinna hela turneringen för att ägarna ska vara nöjda. Frågan är om materialet är tillräckligt bra. Visst laget har spelare som Lavezzi, Cavani, Pastore, Verratti, Zlatan och Di Maria att tillgå men jag har ändå svårt att se hur PSG ska vinna Champions League. Motståndet hemma i Ligue1 är för svagt, skillnaden blir för stor när PSG kommer ut i Europa.

David Luiz blev den stora hjälten när Chelsea slogs ut i åttondelsfinalen. Kan PSG nå längre än kvartsfinal i år? Foto: GOAL.com

David Luiz blev den stora hjälten när Chelsea slogs ut i åttondelsfinalen. Kan PSG nå längre än kvartsfinal i år? Foto: GOAL.com

5) Manchester City

Starten har verkligen varit imponerande i Premier League. Laget har i stort sett satt sig efter att det varit en hel del ruljans under ett par år med spelare som kommit och gått. Stommen har satt sig med Joe Hart i målet, Vincent Kompany i backlinjen samt Touré och Silva som tunga mittfältspjäser. Lägg då till att man har lysande Sergio Agüero i anfallet som även han har anpassat sig helt till laget efter ett antal säsonger i brittiska Premier League. City är likt PSG på så sätt att deras projekt fortsatt är några år efter konkurrenternas. Manchester City har dock fått jobba med sitt projekt ett antal fler år än den franska motsvarigheten. Resultaten i Europa har dock uteblivit om man ser till de högt ställda kraven. Två år i rad har FC Barcelona inte bara varit ett utan två, tre nummer större än City när de ställts mot varandra i utslagsmatcher. Frågan är om Manchester City är redo att utmana bjässarna på allvar i år?

Det stämde inte för Yaya Touré ifjol. Är han tillbaka i god form under årets CL istället? Foto: Sports.ndtv.com

Det stämde inte för Yaya Touré ifjol. Är han tillbaka i god form under årets CL istället? Foto: Sports.ndtv.com

 

Lag jag inte tror på i år?

Juventus (tappat för många nyckelspelare)

Atlético Madrid (sagan är över nu, max kvartsfinal)

Chelsea (Kan Pedro göra skillnad? Är Costa lika bra som ifjol? Jag tror Chelsea får svårt att nå hela vägen i CL)

Räcker inte. Jag tror José Mourinhos Chelsea får svårt att nå hela vägen. Foto: 7msport

Räcker inte. Jag tror José Mourinhos Chelsea får svårt att nå hela vägen. Foto: 7msport

Biljetterna till årets Champions League finner du självklart på Beresor.se. Det kommer bli en fest från start till mål, det kan jag lova.Varför inte släppa in lite ljus i vintermörkret med en fin resa till en mästarstad. I Champions League är nämligen alla städer mästarstäder.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *