De ska snuva Juve på scudetton

Juventus har varit överlägsna de senaste åren. Inget talar för en förändring i år. Alla toppkonkurrenter vill dock annorlunda. Jag har kikat igenom utmanarna i Serie A och hittat tre lag som åtminstone kan störa mästarna från Turin.

Juventus har lekt med allt och alla i Italien under en femårs period. I år har laget tappat fantastiske Paul Pogba men förstärkt med namn som Higuaín, Dani Alves, Cuadrado med flera. Ingenting bör alltså stoppa mästarna från att jogga hem ännu en titel. Fotboll är dock inte så förutsägbart. Det finns alltid utrymme för skrällar. Lag som inte ser bra ut på pappret kan lyckas få ihop ett starkare kollektiv än den supertrupp Juventus besitter. Här är tre lag som kan utmana Juve om alla bitar faller på plats…

 

Napoli)

Laget från Neapel tappade sin bästa spelare inför säsongen. Inte nog med det, deras bästa spelare gick till ligans starkaste lag Juventus. Trots tappet av Higuaín så känns Napoli som det lag med störst möjligheter att rubba Juves titelsvit. Napoli har varit uppe och nosat i toppen under flera år nu och man börjar känna att det borde vara dags för en titel snart. Många superstjärnor har kommit och gått genom åren. Lavezzi, Cavani och Higuaín för att nämna några. Trotjänaren Hamsik är dock kvar och de vore fint att se honom leda laget till en första ligatitel sedan Maradonas dagar i klubben. I fotboll kan allt hända

 

Roma)

Tittar man på Romas trupp känns det verkligen som ett lag som åtminstone borde kunde störa Juventus guldjakt något. Visst, Edin Dzeko har varit mer effektiv och Totti har blivit äldre men dessa herrar besitter fortfarande enorm kvalité. Lägg då till att laget har fått behålla en av Europas mest fartfyllda och kreativa spelare i Mohammed Zalah. Egyptiern är så oerhört bra när han är på spelhumör, jag skulle till och med säga att han är bland de tio bästa i världen just då. Tyvärr har hans lägstanivå varit ett problem. Får han till en jämnare nivå kan bara han bära Roma till toppen. I försvaret har Roma två rutinerade spelare i form av Juan Jesus och Thomas Vermaelen. Den sistnämnda har varit synonymt med skador från tiden i Barcelona och inledde sejouren i Rom på samma vis. För laget har inledningen inte varit på den nivå de hade hoppats. Två förluster redan efter fem matcher placerar laget på en sjätteplats, redan fem poäng bakom Juventus. Laget får nu hoppas på en segersvit likt den för ett antal år sedan för att jobba sig i kapp laget från Turin. Glöm inte att det här är sista året att följa Tottis framfart i Rom. En sagolik karrriär går mot sitt slut, följ hans sista hemmamatch på plats. Det är nästan ett krav!

 

Inter)

Inter satsar verkligen stenhårt för att nå upp till den nivå de hade för fem-sex år sedan. Då var laget alltid ett lag som kämpade om Champions League-platser och som till och med kunde gå långt i turneringen. Man har nästan glömt att Inter faktiskt vann hela Champions League 2010. I dag är hela den framgångssagan som bortblåst och truppen är totalt förändrad. I år har dock den indonesiske ägaren Erick Thohir bestämt sig för att göra Inter till ett mästarlag på nytt. För att lyckas med det har klubben värvat spelare som brassen Gabigol, mittfältaren tillika argentinaren Ever Banega och dessutom lyckats behålla Mauro Icardi som i stort sett hela världen vill rycka åt sig. Inter är verkligen ett lag som kan utmana Juventus om alla bitarna faller på plats. Lyckas de inte vinna ligan bör de åtminstone nå topp tre för att få spela Champions League-kval till nästa säsong. Europeisk fotboll behöver ett lag från Milano i världens bästa klubbturnering.

 

Fina Serie A-matcher i höst/vinter:

 

Juventus-Napoli 30 oktober

 

Milan-Inter 20 november

 

Lazio-Roma 4 december

 

Roma-Milan 11 december

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *