Daniel Carvajal i blåsväder efter att ha gjort en Suárez, riskerar avstängning!

Igår var så Champions League tillbaka i våra vardagsrum och på fantastiska arenor runtom i Europa. Det börjar dra ihop sig nu mot finalen i Berlin som spelas i början av juni. Under tisdagen bjöds vi på två matcher av olika dignitet. I Turin tog Juventus emot överraskningslaget Monaco och i Madrid spelades ett på förhand hett derby mellan Atlético och Real Madrid. Ett möte som på senare år blivit än hetare med tanke på Atléticos plötsliga övertag på ärkerivalen Real. Inför 2013 års säsong hade Atlético inte lyckats besegra rivalen på över 10 års tid men sen blev det ändring på saken när Diego Simeone tog över tränaruppdraget i klubben. Laget vann La Liga ifjor och det senaste mötet lagen emellan slutade hela 4-0 till Atlético vilket var ytterligare en krydda till ett annars stekhett möte. Därför blev man något besviken när Madridderbyt aldrig riktigt tände till när det kom till heta målchanser. Visst, Real Madrid skapade en hel del och borde haft ledningen redan efter 5 minuter men i övrigt var det relativt tunnsått i klara målchanser.

Daniel Carvajal i blåsväder, riskerar lång avstängning efter bettet mot Mandzukic           Foto: Zimbio

Daniel Carvajal i blåsväder, riskerar lång avstängning efter bettet mot Mandzukic           Foto: Zimbio

Atmosfären gick dock inte att klaga på och bortsett från målchanser var det värdigt vilket stormöte som helst. Vi bjöds på hett närkampsspel, öronbedövande stämning på åskådarplats och taktisk briljans från bägge tränarna. Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti valde att gå hårt mot hårt trots att spelarmaterialet var av mer teknisk art. Sergio Ramos visade ingen hänsyn utan delade ut ett antal armbågar på Mandžukić och deras match-i-matchen var gårdagens stora behållning. Backen Carvajal ville inte vara sämre än sin kollega utan han gjorde en dubbel. Både bet och drog in en hård högerkrok på kroaten (se klipp)…

Detta var också den allmänna bilden av matchen, mycket tjuv och rackarspel från bägge lagen och enormt mycket gnäll. Sällan har jag sett spelare klaga så mycket på domarna som Atléticos gjorde igår. Själv tycker jag det är tragiskt då 90 % av besluten är helt korrekta men mycket talar för att det är en taktik från Simeone. Vagga in domaren i ett tänk av att det andra laget fått så mycket domslut med sig att han senare delar ut ett billigt domslut till hemmalaget. Diego Simeone är en mycket vis tränare och han tycks alltid en baktanke med det som försiggår på planen. Igår tyckte jag dock att det gick för långt, det handlar om respekt och den fanns inte för domarteamet igår. Mario Mandžukić hade en tuff kväll på jobbet och fick även ett ögonbryn spräckt så hans reaktion var förståelig, övriga spelare bör dock ta sig en funderare när det kommer till att respektera rättsskiparen. Matchen slutade 0-0 och är därmed helt öppen inför returen som spelas på Santiago Bernabéu den 22 april. Vi på Beresor har paketresorna till returmötet men då gäller det att du bokar snarast om du ska få biljetter osv i tid..

Vidal avgjorde matchen från straffpunkten, en otroligt vacker straffspark! Foto: Businessinsider.com

Vidal avgjorde matchen från straffpunkten, en otroligt vacker straffspark! Foto: Businessinsider.com

Tisdagens andra möte vann väntat nog Juventus med 1-0 och mycket talar nu för att Italien har ett lag i semifinal igen. Det var längesedan sist nämligen. Vi får blicka tillbaka till Inters Champions League-triumf 2009/2010 för att hitta ett lag från Serie A i semifinal och med detta i bakhuvudet vore en sådan prestation viktig för den italienska ligans anseende ute i Europa. Buffon och Pirlo var båda på planen igår och visade vägen, frågan är om dessa två genier kan vinna ytterligare en stor titel innan de lägger skor och handskar på hyllan. Laget känns dock numret mindre än jättarna Real Madrid, Barcelona och Bayern München och en Juve-seger skulle ses som en jätteskräll. Det var dock inte många som trodde på Inter 2009/2010 heller så allt kan verkligen hända. Nu vänder vi blickarna på kvällens matcher. Så här tippar jag resultaten ikväll

PSG-Barcelona 1-3

Porto-Bayern München 0-2

Imorgon följer vi upp kvällens matcher i ett nytt blogginlägg, tills dess njuter vi av nedanstående filmklipp. Efter allt klagande på domaren igår så avslutar vi inlägget med fina moment i fotbollens värld. Hoppas att sådana händelser speglar dagens matcher även om det gärna får smälla också. På ett schysst sätt!

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *