CL TEMPEN: Arsenals säsong på uppåtgående!

Med tre veckor kvar tills att Champions League drar igång på nytt har det nu blivit dags för oss på BE Resor att ta tempen på de lag vi finner mest intressanta inför slutskedet av turneringen. Ett utav dessa är Arsenal, ett lag som många hemma i Sverige älskar för deras sätt att spela fotboll längs backen. Ofta spelar laget en publikfriande fotboll men problemet ligger i effektiviteten där lag som Chelsea och Manchester City är snäppet vassare. Arsenal inledde sitt Champions League-äventyr i en tillsynes ganska tuff grupp med lagen Anderlecht, Galatasaray och Dortmund där tyskarna och laget från Turkiet på förhand kändes som de lag som kunde hota Arsenal från avancemang. Avancemang blev det för The Gunners men mot Dortmund kunde man inget göra. Tyskarna öste på från gruppspelets inledning och hade efter fyra omgångar fyra vinster och hela 13-1 i målskillnad med fem poängs gap ner till Arsenal. Efter en stark avslutning var dock Arsenal bara en hårsmån att nå gruppsegern efter att att ha besegrat Dortmund hemma med 2-0 och Galatasaray borta med hela 4-1. Dortmund tog dock gruppsegern på bättre målskillnad vilket gjorde lottningen till åttondelsfinalen extra pirrig för Arsenalfansen. Tidigare Champions League-lottningar har nämligen inte varit till Londonlagets fördel där motstånd som Bayern München och Barcelona väntat på löpande band. Därför var årets lottning rena drömmen då man nu ställs mot det franska miljardbygget AS Monaco som har tappat de bästa spelarna och det mesta av sitt spel från upplagan med storstjärnorna Falcao (Manchester United på lån) och James Rodríguez (Real Madrid). Laget vann dock sin CL-grupp vilket inte ska underskattas då lag som Leverkusen, Zenit och Benfica stod för motståndet. Ser man dock till att det kunde stått Real Madrid, Barcelona eller Bayern München på lotten så är det ju ändå en dröm när AS Monaco kommer upp istället…

Foto: Mirror

Foto: Mirror

Monacos form är för närvarande fantastisk, laget har hela 12 matcher i rad utan förlust. Senast laget förlorade var i ligan mot Ola Toivonens Rennes den 29 november. Trots den härliga formkurvan finner vi laget först på femteplats i Ligue 1 vilket säger något om den tunga inledning man hade på årets säsong. Inte konstigt kanske med tanke på vilka spelare som försvann och sett till den turbulens som fanns i klubben men nu verkar allt ha kommit på plats trots att laget inte har en etablerad målskytt. Högst på den interna skytteligan hittar vi nämligen Berbatov på 6 ligamål den här säsongen vilket inte är tillräckligt. Formen talar dock för att Arsenal kommer få en ordentlig utmanare om en kvartsfinalplats..

João Moutinho, en av fåtalet storstjärnor kvar i klubben  Foto: Bleacherreport

João Moutinho, en av fåtalet storstjärnor kvar i klubben  Foto: Bleacherreport

Arsenal  har också en formkurva som pekar uppåt efter en säsong som varit väldigt mycket upp och ner för laget. Tunga nederlag borta mot Southampton och Stoke har följts upp utav seger borta mot hemmastarka titelkandidaterna Manchester City. Arsenal har nu också börjat få tillbaka spelare som varit skadade under lång tid vilket också talar för avancemang. Mesut Özil och Theo Walcott är två utav dessa som hade stor del i Arsenals vinst i FA-cupen under helgen som passerade. Laget vann över Brighton i FA-cupen vilket var lagets fjärde raka vinst vilket även det visar att formkurvan är på uppåtgående. Lag som Chelsea, City och Tottenham är redan utslagna ur FA-cupen, något som gör Arsenals titelchans relativt stor. Under januarifönstret har Arsenal sålt Podolski till Inter och man har en Yaya Sanogo som vantrivs på grund av utebliven speltid. Dessutom finns en anfallsduo i Welbeck och Giroud som varit mycket upp och ner mycket tack vare skador men kanske  borde Wenger lägga kraft på en ny anfallare under sista transferdagarna för att man verkligen ska känna att Arsenal blir slagkraftiga i årets Champions League-upplaga. Alexis som kom till klubben i somras har verkligen inte gjort bort sig utan varit fullständigt fenomenal, det känns som om hans måste vara frisk säsongen ut för att Arsenal ska kunna drömma om de riktigt stora titlarna..

Podolski lämnade klubben efter att ha fått för lite speltid, ny klubb blev italienska Inter! Foto: Metro

Podolski lämnade klubben efter att ha fått för lite speltid, ny klubb blev italienska Inter! Foto: Metro

Det som talar mot en sådan affär är att många anfallare av högsta klass spelar i Champions League-klubbar vilket gör dom ospelbara i årets turnering. Det finns dock en del namn i den inhemska ligan att lägga lite pengar på. Hade varit häftigt med en Charlie Austin som gjort succé i QPR med 13 mål på 20 matcher trots att laget ligger på 19 plats i ligan. Spännande ska det bli att följa fortsättning för Arsenals del och se huruvida man köper in någon spelare under sista dagarna. Det blev ju klart tidigare i veckan att Gabriel Paulista, backen från Villareal är klar men man väntar fortfarande på ett erkänt namn innan fönstret stänger. Matchen mot AS Monaco kommer bli häftig och för er som älskar Arsenal och Champions League så har vi biljetterna till matchen på fantastiska Emirates Stadium, det bästa, det är inte alltför dyrt. Då vissa matcher går för över 5000 kan du boka ett paket till matchen på Emirates för endast 3015 kr (exklusive flyg) med boende och matchbiljett. Passa på att göra det omgående bara för dessa platser är eftertraktade förståeligt nog. Fotbollsresan till London och Emirates Stadium är något du inte kommer att ångra och när det är Champions League-kvällar så blir stämning än härligare på denna mäktiga skådeplats. Gör det ända rätta och boka din Champions League-resa med oss på BE Resor redan idag..

Arsenals spelschema:

Aston Villa (H)  1/2

Tottenham (B) 7/2

Leicester (H) 10/2

Crystal Palace (B) 21/2

AS Monaco (H) 25/2

Everton (H) 28/2

Berbatov vet hur man gör mål på Arsenal, här på straff i Fulhams tröja  Foto: Novinite

Berbatov vet hur man gör mål på Arsenal, här på straff i Fulhams tröja  Foto: Novinite


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *