Champions League Finalen var magisk på plats!

Fotbollsresa till Champions League Finalen

Det här är ingen analys av matchen utan det är mer känslor som jag upplevde på plats i Berlin. Åkte du på fotbollsresa till Champions League Finalen med BE Resor? Då vet du säkert hur trevligt det var… För mig var det riktigt trevligt och väldigt känslosamt på många sätt och vis. Om du älskar fotboll kommer du att älska det här inlägget!

Att det var härligt att bara vara i Berlin under de här dagarna är det inget snack om. Vilket väder, vilka fotbollsfans runt om i Berlin, vilken inramning inför inramningen till matchen på Brandenburger Tor, vilken arrangemang av tyskarna, återigen. Tyskland och tyskarna är enligt mig världsbäst på att arrangera sådana evenemang som Champions League Finalen mm. Dom lyckades t o m med vädret, så bra sköttes allting. Berlin & Tyskland borde få mer evenemang såsom Champions League Final, VM, EM, mm. Det är dom värda. På många andra finaler jag varit på är det sällan som allting klaffar så bra som det har varit i Tyskland vid de tillfällena jag varit på plats.
IMG_4069

Champions League Finalen – en klass för sig!

Har du sett någon final som du känner har toppat allting du kan föreställa dig? Har du sett en VM-final, EM-final eller liknande? Det är enligt mig stor bara Champions League Finalen som kan toppa den känslan för mig och det är en klass för sig. Anledningen till det är p g a att det oftast är världens bästa spelare som spelar en Champions League Final, med undantaget Monaco – Porto som spelade för några år sedan. Finalen mellan Juventus – Barcelona blev mer spännande än jag kunde anat. Stämningen utanför arenan var riktigt häftig, publiken var fantastiskt sportsliga, alla var glada t o m efter matchen kändes det som. Vi såg stora grupper Barca & Juve fans fotograferas tillsammans överallt. Efter matchen såg vi Barca & Juve fans gråtandes krama varandra, båda för olika anledningar. Bara det är väldigt ovanligt. Sånt kunde man inte se när Italien & Frankrike möttes i Tyskland-VM t ex.
IMG_4070

Inramningen på Brandenburger Tor

Vi bodde på Park Inn Alexanderplatz som ligger perfekt till om man ska vara mitt i stadskärnan. Satt man på uteserveringen kunde man se en del bilar svart-tonade rutor och Champions League loggan på motorhuven eller på sidan. Självklart var det Uefa-pampar som steg in och ut ur bilarna. När vi kom ut från hotell på lördag morgon, alltså matchdagen, var det tusentals Juventus fans som hade ockuperat hela Alexanderplatz med sång, dans och flaggor. Här började man få gåshud och verkligen känna Champions League feber, om man nu inte gjorde det innan. Vi trodde att ALLA Juventus fans var på Alexanderplatz. När vi åkte till Brandenburger Tor var det minst dubbelt så mer Juventus fans än de som fanns på Alexanderplatz. Tiotusentals Barcelona & Juventus fans tillsammans som vänner. Här fanns aktiviteter av olika slag, fotbollsmatcher, dans, musik, grillad bratwurst, öl, souvenirbutiker, stora tv-skärmar med filmer från gamla Champions League Finaler mm. Se några bilder här.
IMG_4043

 

IMG_4047

IMG_4079

IMG_4081

Finalen Juventus – Barcelona på Olympiastadion

Champions League Finalen mellan Juventus – Barcelona innehöll det mesta egentligen. Vet inte hur stämningen var på tv men på Olympiastadion var den alldeles magisk! Publiken var med på alla löpningar, frisparkar, tacklingar, filmningar, ja så som det ska vara i en final helt enkelt. Du behöver inte ens älska något av lagen för att smälta in och njuta till fyllo. Den här finalen hade en favorit på förhand, Barcelona, och som också tog ledningen redan efter 3 minuter. Samma lag som låg under rejäl press under mitten av andra halvlek och kunde inte längre hålla emot. Efter Juventus 1-1 mål var det några chanser som kunde resulterat i mål för Den gamla damen och precis efter en straffsituation med Pogba (som vi lyckades få med på film) så gjorde Barcelona 2-1 målet innan dom senare gjorde 3-1 också. Gonatt Champions League och grattis Barcelona tänkte jag då men då hände något återigen väldigt ovanligt. Det blev väldigt känslosamt…

Måste säga att jag är riktigt imponerad av Juventus fansen. Vilken känsla det var när Barcelona gjorde 3-1 målet och domaren blåste av matchen så kunde man se förlusten i många Juve-ögon men de reste sig och applåderade. Om det var till Barcelona som är en värdig vinnare, om det var till sitt Juventus som gjorde en heroisk insats mot ”genom tidernas bästa lag” eller om det var för hela säsongen. Egentligen spelar det ingen roll. Det hör inte till vanligheterna att motståndarfans applåderar precis efter att man förlorat en Champions League Final, de flesta brukar vänta några minuter, vissa drar av besvikelse direkt efter slutsignalen. En annan ovanlig och väldigt fin gest är att ALLA Juve fans stod kvar och applåderade när Barcelona lyfte bucklan. Många grät dessutom samtidigt som de gjorde det. Får man inte rysningar, gåshud eller klump i magen då, så är man inte fotbollsälskare. Så enkelt är det. Jag höll på att fälla en tår och då är jag inget fan till något av lagen. Jag älskar bara fotboll.

Som sagt det var inte så svårt att smälta in i den här finalen 2015. Finalen Juventus – Barcelona på Olympiastadion kommer jag komma ihåg väldigt länge, säkert så länge jag lever. Och då är det första gången jag ser en CL-final där jag inte håller på något av lagen. Jag började känna lite kärlek till Juventus via deras otroliga fans, senare på dagen kände jag mig som en Barca supporter när man var mitt i klacken utanför arenan. Det var nog där jag kände att det är båda lagens fans som gör den här känslan jag känner. Att jag kunde le till varje mål som görs på en Champions League Final när matchen slutar 3-1, är inte många som gör. Det gjorde jag. Jag jublade på riktigt när Juventus gjorde mål men kanske var det för att vi satt vid deras supportrar, kanske var det för matchens skull eller för att Juventus faktiskt förtjänade det efter den fantastiska säsong dom har haft. Emellanåt under matchens slutsminut applåderade Juve-fans åt allt och alla kändes det som. 20.000 fans ställde sig upp och applåderade flera gånger om. Vad de applåderade för är oviktigt egentligen. Dom kunde ju t o m applådera sig själva så som de uppträdde. Jag personligen ville aldrig att den här matchen skulle ta slut. Jag måste se den på tv också. Ryser faktiskt i skrivandets stund och återigen, jag är inget fan till något av lagen.
IMG_4083

Fotbollsbiljetter & resor till Champions League

Champions League är utan tvekan ”världens bästa liga” och har du inte sett det live så har du missat något. Vill du köpa fotbollsresor till Champions League med BE Resor kan du göra det direkt på hemsidan eller via telefon. Vi har resor med flyg, hotell & fotbollsbiljetter till billiga priser. Finalen brukar vara väldigt dyrt tyvärr, men det är ett minne för livet verkligen. I Champions League möts oftast två olika fotbollskulturer som gör hela upplevelsen väldigt trevlig. Vill du köpa fotbollsbiljetter till Champions League kan du göra det på www.beresor.se

Här kan du se lite sköna videon vi fick med innan och under matchen.

 

Vi säger tack till Berlin & tack till alla fans. Grattis Barcelona. Grattis Juventus. Ni är båda vinnare i mina ögon!

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *