Tränarskiftet innebär en stor förändring- målfokus i stället för bollfokus

Bayern München har genomgått en stor förändring i sommar. Pep Guardiola som var tränare under tre säsonger förändrade spelstilen helt. Den raka fotbollen byttes mot en mer passningsorienterad stil. Med Ancelotti kan Bayern återgå till mer fart- och mer ”underhållningsrik” fotboll på nytt.

Smaken är som baken. Att kritisera Pep Guardiolas sätt att lära ut fotboll på är för en del fotbollsfilosofer som att svära i kyrkan. Pep är fotboll. Det är han och bara han som förstår hur vacker fotboll ska spelas enligt många. Jag är en av de som inte håller med. Fotbollen handlar som vilken annan sport som helst om att vinna och där har Guardiola lyckats bra. Med vinster i såväl ligaspel som Champions League finns det inte mycket att klaga över. Sen är frågan om det är tränarens förtjänst eller spelarnas. I Barcelona hade han en viss Messi att luta sig emot, i Bayern ett tyskt landslag i princip. Enligt mig handlar dock världsfotbollen väl så mycket om attraktionskraft, att spela en fotboll som folk vill bevittna. En fotboll som innebär chanser på löpande band, en fotboll där spelarna får tillåtelse att pröva sina vingar. Därför är inte Pep den tränaren som jag ser ut till. Ancelotti däremot är en sådan.

espn-com

Ytterbacken Joshua Kimmich är en spelare som på senare tid utvecklats till en världstjärna.  Foto: Espn.com

Italienaren Carlo Ancelotti har en speciell förmåga att få ihop det taktiska men samtidigt låta stjärnspelare flyga. Vi såg det med Zidane under tiden i Juventus, Pirlo och Kaká i Milan, Zlatan i PSG. I Real Madrid blomstrade Ronaldo med Ancelotti på tränarsidan. En annan spelare som kanske var bättre än någonsin just då var Di Maria som efter flytten till United såg ut som en helt annan spelare. En stor anledning till hans succé i den spanska klubben var just Ancelotti och hans sätt att hantera stjärnor. Han försöker inte förändra dom, i stället ger han dem stora friheter med tydliga taktiska ramar. Just därför ska det bli roligt att se hur hans närvaro kommer påverka Bayern Münchens redan stjärnklara lag. En sak är säker, med Ancelotti på tränarsidan kommer Bayern skapa chanser på löpande band men kanske inte vara lika bollförande som under tidigare säsonger med Pep.

allianz-arena-at-night-photo-from-top-with-red-theme

Vilken vy. Allianz Arena när mörkret anlänt. Foto: Traveldigg.com

Allianz Arena är platsen där Bayern spelar sina hemmamatcher och i år kan det mycket väl vara en plats där laget spelar semifinal i Champions League-slutspelet. Så bra är dagens upplaga av Bayern och ligan bör heller inte vara några problem att ro hem. Kan de annat än vinna med spelare som Lewandowski, Alonso, Thiago, Ribéry, Neuer, Hummels, Vidal och Müller med flera. Frågan är inte OM du bör se Bayern München på plats utan när du SKA göra det. Här är några fina matcher i höst där BE Resor har paketerbjudanden:

19 oktober Bayern-PSV Eindhoven

psv_eindhoven-svgChampions League på Allianz Arena innebär magisk stämning och målgaranti. Hemmamötet mot Rostov i premiären var en försmak av den målkavalkad som Bayern lär bjuda på under många tillfällen under säsongen.

 

 

 

6 december Bayern-Atlético Madrid

800px-atletico_madrid_logo-svgI fjol fick Bayern se sig besegrat av ett taktiskt skickligare Atlético Madrid i semifinalen av Champions League. Nu möts klubbarna på nytt i Europas finaste klubbturnering och jag tror på en scenförändring. Ett hungrigt hemmalag lär göra allt i sin makt för tre poäng och för att säkra gruppsegern i Champions League

 

20 december Bayern-RB Leipzig

rb_leipzig_2014_logo-svgEtt storlag möter ett storsatsande lag. Leipzig satsar på att inom ett par säsonger vara ett lag som utmanar Bayern och Dortmund om ligatiteln i landet. Det har även börjat bra, efter ett par omgångar är laget med i den absoluta toppen. Räkna inte med att svenske Emil Forsbergs lag kommer vara med hela vägen in men mötet mot Bayern blir en fingervisning på hur långt klubben kommit i sina ambitioner. Glöm inte att laget redan har besegrat Dortmund i ligan.

 

ALLA RESOR TILL BAYERN MÜNCHEN HITTAR DU HÄR

ALLA RESOR TILL BUNDESLIGA HITTAR DU HÄR

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *