Baby Milan ska ta laget tillbaka till toppen- BE Resor tar dig till Milano

Milan har verkligen inte varit ett lag att känna igen på senare år. Efter årtionden av framgångar såväl nationellt som internationellt försvann såväl spelare och pengar. Nu ska nya, unga Milan ta laget tillbaka till toppen av Serie A och just nu ser det ljust ut.

Att vara Milanista på sistone har inte varit en dans på rosor. Missade Europaplatser, smått pinsamma placeringar i Serie A och storspelare som väljer andra alternativ före den klassiska Milanoklubben har tärt på självkänslan å det grövsta. Nu kan dock pendeln ha svängt. Det nya, unga Milan, har överraskat under inledningen av säsongen och ligger på fjärdeplats i ligan trots en match mindre spelad. Mest positivt är Milans trupp där många är unga och talangfulla och där två namn sticker ut lite extra.

 

Gianluigi Donnarumma är målvakten född 1999 som är namnet på allas läppar i Italien för tillfället. Han stängde nämligen igen butiken när självaste Juventus var på besök för ett tag sedan. Han spås dessutom bli ersättaren till Buffon när denne lägger handskarna på hyllan för landslagsspel om något år. Självklart skulle hans ersättare också ha det något speciella förnamnet Gianluigi, ett målvaktsnamn vad det verkar. Donnarumma bär ett stort lass för Milans fortsatta framgångar under säsongen, kanske lite väl tufft för en spelare född 1999 men om han är mannen att ta över Buffon i landslaget så är den här säsongen ett stort test på huruvida han är mogen för det eller inte.

 

Manuel Locatelli är en annan yngling att ha lite extra ögon på. Inte nog med att det var han som avgjorde stormötet mot Juventus och att han är född 1998. Det var sättet han avgjorde tillställningen på. Kanonskottet ribba in bakom en chanslös Buffon i Juventus. Ynglingen jämförs redan nu med tidigare Milan-legendarer som Albertini och Pirlo. Jämförelser som heter duga minst sagt. Locatelli har trots sin unga ålder redan representerat ett annat Serie A-lag, Atalanta. Han har dessutom hunnit med att spela en U-19 EM-final för sitt Italien och har redan nu avgjort ett möte mot självaste Juventus. När dessutom Locatellis idol Riccardo Montolivo numera är skadedrabbad har det öppnat upp dörren ordentligt för unge Manuel. Frågan är lite som för Donnarumma, är Locatelli redan nu redo att bära Milan på sina axlar och föra laget tillbaka till storhetstiden? Framtiden får utvisa.

 

 

Mycket talar för att Milan kommer att pendla mycket i tabellen under året med tanke på den brist på rutin som trots allt finns i årets upplaga av Milanolaget. Det blir spännande att följa utvecklingen och se hur länge Milan kan tampas med topplagen i år. Kan de rent av slåss om en Champions League-plats månne?

 

BE Resor har fotbollsresor till Milan och fantastiska San Siro. Här är några matcher som väntar framöver. Klicka bara på matchen för att komma till paketresan…

 

ac_milan-svg

Milan

 

20 november Inter

Vilken match! Det kvittar var lagen befinner sig i tabellen. Nör Milan och Inter möts då känns det, både på läktaren och i hjärtat. Det finns en sådan skön historia mellan de båda klubbarna att man blir berörd oavsett om man håller på Milan eller Inter, eller om man som i mitt fall är neutral. Det här är steget under el clasico men fortfarande magisk underhållning. Missa inte!

 

 

 

4 december Crotone

Visst, Crotone är inget lag som drar publiken. Lite roligare blir det dock med svenska ögon när Marcus Rohdén tillhör klubben. En match som Milan måste vinna för att hänga med i toppen av tabellen och bör inte ha några problem att göra det heller.

 

 

 

 

22 januari Napoli

Det är alltid lite extra hett när Napoli gästar Milan. Även om Milan inte varit den toppklubb som de gärna själva ser sig som under de senaste åren så känns det ändå som ett toppmöte när Napoli kommer på besök. Det blir alltid lite extra tuffa närkamper, lite mer publik och drag på läktaren likaså. Ett fint möte att njuta av för den neutrala åskådaren likaså.


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *