Åttondelsfinalerna lottade- Här är matcherna du måste se live

Åttondelsfinalerna är lottade och även om vi nu står inför fyra matcher av enorm proportion känns det inte som en kanonlottning. Själv föredrar jag att uppleva stormatcherna i slutet av en turnering, inte redan nu. Utfallet av dagens lottning gör att vi i slutet av mars kommer kunna ta del av kvartsfinalmatcher som i många fall kommer vara avgjorda redan på pappret. För..

Vad har exempelvis Zenit eller Benfica för chans mot FC Barcelona?

Vad skulle Wolfsburg eller Gent kunna göra åt Real Madrid?

 

Rätt svar, absolut ingenting!

Låt oss istället flytta fokus till det roliga med dagens lottning, supermatcherna. I mitten av februari till början av mars kommer vi kunna ta del av fyra möten, åtta matcher som verkligen hettar till ordentligt på förhand. Matcher som dessutom ställer en hel del frågor på förhand.

 

Kan Arsenal för en gång skull ro på de absoluta storlagen när man ställs mot FC Barcelona?

 

Kan Roma resa sig från förnedringen på Camp Nou när de ställs mot ännu en spansk jätte i Real Madrid?

 

Kan Juventus bevisa att finalen ifjol inte var en tillfällighet när de ställs mot Bayern München?

 

Kan Chelsea resa sig från den tunga perioden i ligan och slå ut ett Paris Saint Germain som kanske aldrig varit bättre?

 

Frågorna är många, svaren dröjer. BE Resor har grävt ner sig i dubbelmötena som väntar och vi ger er matcherna som man bara måste se på plats..

 

Paris Saint Germain-Chelsea FC 16/2-17/2

 

Zlatan mot Mourinho återigen. Det är tredje gången i rad som PSG ställs mot Chelsea i ett Champions League-slutspel. 2014 drog Mourinhos mannar det längsta strået efter att ha vänt ett 3-1 underläge till vinst 2-0 på hemmaplan i kvartsfinalen.

 

Ifjol var det istället PSG som hade marginalerna på sin sida och de vann efter ett drama som hette duga. Trots att Zlatan blev utvisad i returmötet på Stamford Bridge kunde fransmännen ta sig vidare efter förlängning. Segernickare då var Thiago Silva.

 

Det var åttondelsfinal då, det är åttondelsfinal nu. Zlatan kanske gör sitt sista Champions League-slutspel och publiken på Parc De Prince kommer vara som galna denna kalla februarikväll. Du vill inte missa detta drama, vi tar dig till festen! Vi kan rekommendera er att se bägge matcherna men din plånbok hade nog valt att fokusera på en utav dom. Då säger jag matchen i Paris.

 

Roma-Real Madrid 17/2-18/2

 

Det kan mycket väl bli stora siffror. Det kan till och med bli en förnedring men att få möjligheten att uppleva detta möte på Stadio Olimpico är få förunnat och jag kan nästan garantera dig gåshud i 90 minuter. Italien kan det här med stämning och ett fullsatt Stadio Olimpico en CL-kväll är en magisk upplevelse, tro mig.

 

Det kommer sjungas, det kommer skrikas och efter matchen kanske det även fälls tårar på grund av utgången på matchen. Jag har svårt att se att Roma har en chans men skulle de vinna den här matchen så kommer Olimpico koka som aldrig förr.

 

Bayern München- Juventus 16/3-17/3

 

Tysk fest väntar när storlaget Bayern tar emot finalsterna från 2015 Juventus. Det kommer vara en högkvalitativ match där en Bayernseger känns trolig. Juventus kan dock bli en tuff nöt att knäcka för Guardiolas lagbygge och det kommer krävas två matcher med enormt fokus för att läsa uppgiften.

 

Jag rekommenderar er att se returen i München då jag även tror att Bayern går vidare. I München kan man nästan garantera mål och en klang och jubel föreställning. Åk!

 

Arsenal-FC Barcelona 23/2-24/2

 

Arsenal har visat förr att allt är möjligt på hemmaplan i Champions League. Under hösten besegrade laget självaste Bayern München i en match som visade sig vara ovärderlig för Londonklubben. Nu väntar kanske ännu tuffare motstånd i Barcelona där Suárez, Neymar Jr och Messi ska hanteras. På samma gång.


Emirates kommer lyfta fram sina hjältar för att uppnå en bragd som ger laget ett fint utgångsläge till returmötet i Barcelona. Jag har svårt att se bragden ske men avundas verkligen de personer som beger sig till London för att se denna match och får uppleva fotboll mellan två lag som verkligen vill spela.

 

Så slutar åttondelsfinalerna: (Klicka här för att se alla paketresorna till Champions League)

 

PSG-Chelsea: PSG går vidare efter ännu ett jämnt dubbelmöte

 

Arsenal-Barcelona: Barcelona vinner komfortabelt över två möten.

 

Roma-Real Madrid: Tror mötet är avgjort redan efter första matchen på Stadio Olimpico. Real till kvartsfinal.

 

Juventus-Bayern München: Bayern München har inga större problem att ta sig till kvartsfinal.

Dynamo Kiev-Manchester City: Det kommer bli ett tufft dubbelmöte men City lyckas kravla sig vidare.

 

Gent-Wolfsburg: Wolfsburg fick en drömlottning och tar sig till kvartsfinal utan större problem.

 

Benfica-Zenit: Mest oklart på förhand. Med tanke på gruppspelet ska kanske Zenit räknas som favoriter. Jag tror Benfica vinner dubbelmötet.

 

PSV-Atlético: Atlético drog drömlott och fick PSV som rimligtvis får väldigt svårt att konkurrera mot La Liga vinnaren från 2014. Det här blir en enkel seger för Madridlaget.

 

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *