Arsenal i pole position- Bucklan nära efter lång titeltorka

Det har varit en lång ökenvandring sedan senaste PL-titeln 2004. I år känns dock Arsenal som laget att slå om man ska vinna PL. Arsene Wengers mannar har nämligen något stort på gång och känns mest ”färdigt” av topplagen. Jag tror att Gunners vinner PL 16/17!

Efter 12 års väntan kan Arsenal nu vara på väg mot något stort igen. Laget delar ledningen i Premier League och känns mest stabilt av topplagen med tanke på den grund som finns i spelartruppen. I Arsenal har Wenger styrt skutan år efter år, hos övriga topplag har det varit en ständig ruljans på tränare och spelare. Det är kanske den största orsaken enligt mig att tippa just Arsenal som Premier League-segrare den här säsongen. Visst, lag som Spurs, Liverpool och Manchester City har enorm högstanivå men inledningen på säsongen har visat på rejäla dalar också. De dalarna ser jag inte i årets Arsenal-upplaga.

 

På säsongens tio första matcher har Gunners bara en förlust. Den kom mot toppkonkurrenten Liverpool. Därutöver har laget sju vinster och två kryss där ett utav dom var mot fjolårets överraskningslag, tillika mästarlaget Leicester City. Plumpen så här långt är ett kryss hemma mot Middlesborough. I övrigt har just de där onödiga poängtappen varit ett minne blott. Det är just dessa detaljer som brukar avgöra hur en lång säsong avgörs. Manchester United exempelvis har redan efter tio omgångar förlorat mot Watford och spelat oavgjort hemma mot såväl Stoke som Burnley, något som redan nu gör att laget nu knappast bör ses som titelkandidater mer.

 

Arsene Wenger vill nog själv inget hellre än att få avsluta sin tränarsejour i Arsenal med att få lyfta Premier League-bucklan på nytt. Det som nästan var en självklarhet i början på 2000 har vänts till en smått omöjlig uppgift för Londonlaget. I år känns det dock som att något stort kan vara på gång. Hotet kommer främst från derbyrivalen Tottenham Hotspurs och Manchesterkonkurrenten City som trots svaga resultat på sistone delar förstaplatsen i tabellen. Ett bevis på hur bra laget är när allt stämmer om inte annat. Vi har mycket godis att se fram emot under årets PL-upplaga. Inte minst när det gäller de tre lag som jag tror gör upp om ligaguldet. Tottenham, Arsenal och Manchester City. BE Resor har paketresorna till lagen. Här är några fotbollsresor som känns extra heta för de inblandade laget i vinter…

 

 

arsenal-logo

Arsenal:

 

6 november: Tottenham Hotspurs

Matchen vi alla går och väntar på närmar sig med stormsteg. Utgången av matchen på Emirates kan mycket vara en stark indikation på vart bucklan hamnar i år. En vinst för Arsenal hade satt laget i en guldposition för fortsättningen av ligastriden.

 

 

 

23 november: PSG

Champions League på Emirates är något alldeles extra. Lägg då till ett möte mot självaste PSG med en stekhet Edison Cavani så blir det inte direkt sämre. Räkna med mycket mål och galet tryck denna afton.

 

 

 

27 november Bournemouth

Känns kanske inte så kittlande när man först ser mötet framför sig. Lägger man in en Jack Wilshere i diskussionen blir det dock betydligt mer lockande. Wilshere som är utlånad från Gunners till Bournemouth under säsongen. Vill han sänka ”sitt” lag?

 

 

manchester_city_fc_badge-svg

Manchester City

1 november: Barcelona

Det blir inte hetare än så här. Pep mot sitt gamla lag i sin nya hemmaborg. Efter utskåpningen på Camp Nou söker City revansch och laget är bra nog för att kunna rubba Barcelona under en match. Blir ruggigt intressant att följa denna toppmatch.

 

 

 

3 december: Chelsea

Chelsea är ett lag på uppgång efter en seg start på säsongen. Conte har fått ut max av sitt lag på sistone och kanske kan Londonlaget skrälla även mot City. Räkna med en trevlig atmosfär när Chelsea gästar Etihad Stadium om inte annat.

 

 

519px-tottenham_hotspur-svg

Tottenham:

19 november: West Ham

Londonderby mot West Ham brukar innebär hårt spel och mycket känslor. WH har inlett förvånansvärt svagt men kan vara på väg tillbaka igen (vann mot Chelsea i veckan).

 

 

 

4 januari: Chelsea

Vintermatcher i England är något alldeles extra. Extra fint då när vintermöten också blir toppmöten. Tottenham mot Chelsea den fjärde januari i ett kylslaget London. Räkna då med hetta på plan åtminstone.

 

 

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *