Arsenal FC – ett mästarlag i 90 minuter

Vilken match

Vilket drama

Vilken show

Så kan man summera gårdagens toppmatch mellan Liverpool och Arsenal som inte lämnade någon besviken. Ja, förutom möjligtvis de Liverpool-fans som tyckte att deras spelövertag förtjänade tre poäng eller de Arsenal-fans som tyckte att deras upphämtningar två gånger om samt ledningsmålet i andra halvlek borde varit nog för att vinna matchen.

För oss neutrala supportrar var det en ren ynnest att betrakta matchen från Anfield Road igår. En fantastisk match som man inte bjuds på alltför ofta under en fotbollssäsong så när det sker får man passa på att njuta. Och som man njöt, som spelarna njöt och som de bägge managerna njöt. Det var fantastiskt att följa minspelet på såväl Klopp som Wenger under de 90 minuterna. Klopp med sitt övertydliga kroppsspråk mot en lite mer reserverad Arsenaltränare som till och med fick be sin tyske motståndartränare och lugna ner sig, sådant gillar vi!

Två supertränare i fokus

Matchen hade allt. Sex mål, dueller och drama in på slutsekunderna och Arsenal som toppar serien såg under 90 minuter ut som ett mästarlag. Laget var inte bra under första halvlek, Liverpool styrde och ställde, gjorde två vackra mål och det kändes som att de mycket väl kunde vara titelkandidater. Det som imponerade för Arsenals del var att ställningen trots det var 2-2. Arsenal som tidigare inte varit känt för sin effektivitet utnyttjade nu i stort sett allting. Hade det inte varit för Girouds miss i slutet på halvleken kunde laget till och med gått in till paus med en ledning. Det är sådant som skapar mästare, oavsett hur matcher ser ut hittar de ett sätt att gå vinnande ur dom.

Arsenal var nära att just göra så, gå vinnande ur matchen. En bit in på andra halvlek stod Giroud för en sagolik prestation då han vände på en femöring och smekte in bollen intill den ena stolpen.

Klass, klass, classe mondiale de Giroud

Lite av Girouds magi under årets säsong 2015/2016

Målet som Liverpool gjorde efter 90+ som innebar kvittering är dock något som talar emot Arsenal i guldstriden. Mästarlag har en förmåga att stänga till matcher när de väl har fått ledningen. Vi har sett exempel på det här i Chelsea när de vann förra säsongen. Då var det inte skönspelet som alltid gav tre poäng utan framför allt fokuseringen under 90 minuters fotboll. Manchester United under Ferguson var även de bra på att stänga matcher när det behövdes. Dit har inte dagens Arsenal kommit än men trots det ser läget bra ut inför framtiden i årets Premier League. Övriga toppkonkurrenter levererar inte om man bortser från Leicester som nu står på samma poäng. Trots att Leicester nu står på 43 poäng och är seriens bästa bortalag så känns det fortfarande idiotiskt att hävda att det är just Leicester som blir huvudkandidater till titeln.

Nej, årets PL kommer att handla om Arsenal eller Manchester City. Med tanke på bägge lagens poängtapp igår fortsätter Premier League att vara en riktig nagelbitare säsongen 2015/2016 och som jag älskar det.

Älska fotboll <3

Jürgen Klopp, sällan har en tränare visat upp så mycket känslor som denna man..

Vill du uppleva Premier League på plats så har vi på BE Resor paketresorna till de stora arenorna men vi tar dig även till Crystal Palace hemmamatcher bland annat. Laget som är känt för att ha en stämning utöver det vanliga under sina hemmamatcher.