Argentinsk magi i Champions League

Då var vi igång igen, Europacup-spel med dramatik både till höger och vänster. I Ryssland lyckades CSKA Moskva kvittera med sekunder kvar hemma på ett öde och dessutom iskallt Luzjnikistadion. Termometern visade -7 vid matchstart och kanske var det därför Roma inte klarade av att försvara sin ledning hela vägen. Francesco Totti bombade in en frispark just innan halvtidsvilan men det skulle som sagt inte räcka för Roma. I samma grupp spelade Manchester City en ödesmatch hemma mot Bayern München.  Allt annat än seger hade gjort dom mer eller mindre avsågade men en viss argentinare såg till att hålla spänningen vid liv inför slutomgången om två veckor. Det var Sergio Agüero show på Etihad Stadium.  Tre lägen, tre avslut på mål och tre mål hann han göra innan han blev utbytt till stående ovationer i 93:e matchminuten. City hade då vänt 1-2 till 3-2 under de sista 5 minuterna. Första förlusten för Bayern München sedan augusti, starkt av City och argentinaren Agüero!

Sergio Agüero gjorde hattrick

Sergio Agüero gjorde hattrick

En annan argentinare som är glödhet för närvarande är ingen mindre än Lionel Messi. Borta mot APOEL Nicosia gjorde han sitt andra hattrick på 3 dagar, otroligt för vissa. Vardagsmat för Messi. I och med gårdagens hattrick har han nu slagit Champions Leagues målrekord som han tidigare delat med Real Madrid ikonen Raúl! I helgen slog han La Ligas målrekord, igår Champions Leagues, han är helt okej den där Messi. Barcelona har dock fortsatt en andraplats i gruppen eftersom även PSG gjorde sitt jobb hemma mot Ajax. I PSG anfallet var svenske Zlatan Ibrahimovic tillbaka i elvan och som vanligt blev det mål. PSG vann med 3-1, Zlatan gjorde ett mål och låg bakom ett, skön comeback i Champions!

Zlatan tillbaka i Champions League

Zlatan tillbaka i Champions League

Igår vann Arsenal mot Borussia Dortmund med 2-0 på ett fullsatt Emirates Stadium som betyder att de nu är vidare till nästa omgång i Champions League.  Malmö FF förlorade igår mot ”Den gamla damen” Juventus och nu får kriga till sig en vinst mot Olympiakos för att spela Europa League.  Kommer laget upp i samma nivå som mot Atlético finns möjligheten!

Liverpool spelade 2-2 mot bulgariska Ludogorets, men det är egentligen samma utgångsläge med tanke på att Basel förlorade mot Real Madrid. Man kan väl säga att Real Madrid hjälpte Liverpool att drömma vidare om avancemang i ”Världens bästa liga”. Om ca två veckor ska allt avgöras, boka er fotbollsresa till Champions League så snart som möjligt. Det finns fler slutomgångsmatcher som kan bli framtida klassiker,  vad sägs om de här avgörande matcherna?

Barcelona – Paris Saint Germain

Vilket lag vinner gruppen och får en enklare lottning i åttondelsfinalen som väntar i februari/mars. Messi är stekhet,  Zlatan är tillbaka på plan och på Camp Nou. Vilken drabbning!

Liverpool – Basel

Ska Liverpool åka ur trots en tillsynes enkel lottning, sista matchen blir en match om överlevnad. Allt annat än tre poäng och man är utslagna ur turneringen.  Anfield kommer koka för att leda sitt lag till avancemang. Räkna med fullsatta läktare!

Roma – Manchester City

Slutomgångens match av alla matcher. Roma, City, CSKA Moskva alla på 5 poäng. Nu ska allt avgöras på ett kokande Stadio Olimpico i Rom. Det kommer tacklas, det kommer dribblas, det kommer skrattas, det kommer gråtas. Är såå avundsjuk på er som beger er till Rom och får uppleva detta spektakel. Boka fotbollsresan med BE Resor för bästa plats och upplevelse..


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *