5 (6) lag att följa under slutet av säsongen

Det är bara en dryg månad kvar av årets spel i de största ligorna. Vi på BE Resor har granskat vårt utbud av paketresor och kommit fram till en lista på fem lag som blir extra intressanta att följa så här under slutet av säsongen.

Vi har självklart ännu mer resor till ännu fler lag, men här nedan följer tips på fem lag som kittlar lite extra nu på slutkanten av säsongen.

5) Real Madrid

ladda ned (1)

Laget har sannerligen inte haft en säsong där allting har flutit på utan problem. Nej, det här har varit en säsong där problemen stakat sig, gång efter annan för ”Los Blancos”.

Det har varit tal om sprickor inom laget med en Ronaldo som sägs vara ensam.

Det har varit en tung hemmaförlust mot Barcelona i ligaspelet.

Det har varit en Rafael Benitez som tog över klubben inför säsongen men försvann lika snabbt.

 

Det kunde också ha varit en fiaskoartad CL-säsong med uttåg redan i kvartsfinalen mot Wolfsburg men Real Madrid vände underläget 0-2 till vinst 3-2 efter Ronaldos uppvisning på Bernabeu. Plötsligt ser nu allting så ljust ut i Madridlägret. Inte bara för att de vann mot Wolfsburg och tog sig till semifinal i CL. Laget besegrade även Barcelona på Camp Nou i ligaspelet och har häng på ligatiteln också. Vi har kikat igenom det kommande spelschemat. Här är några heta matcher för marängerna..

Real Madrid- Villareal 20 april

En måstematch för Real om de vill ha med titeln att göra. För att vinna La Liga så måste laget i stort sett gå rent på slutet. Barcelona har fortsatt ett försprång på fyra poäng så det vill till något alldeles extra om Madridlaget ska komma ikapp.

Real Madrid-Valencia 8 maj

Tuff match förr, enkel match numera. Så enkelt kan man nog inte säga att matchen mot Valencia kommer bli men det laget har haft enorma problem under säsongen och mot Real gäller det nog snarare att hålla siffrorna nere. Valencia är dock inget lag som parkerar bussen vilket talar för en underhållande historia.

Champions League-semifinalen

Än är motståndet inte klart men klicka på länk ovan så kommer ni till våra Champions League-paket.

 

4) Leicester City

ladda ned

Må hända att vi inte har paketresorna till King Power Stadium men det finns bortamatcher att följa också. Vem vill inte följa det här överraskningslaget som tagit hela världen med storm. Nu talar det mesta för att laget kommer att vinna hela Premier League framför lag som Tottenham, Arsenal och Manchester City. Vem kunde tro det när säsongen startade?

Än är dock inget klart och många tuffa matcher finns kvar i spelschemat. Vi har resor till två av de återstående matcherna för Leicester. Vad sägs om Manchester United på Old Trafford eller Chelsea på Stamford Bridge i slutomgången?

Manchester United- Leicester 1 maj

Oj oj oj. vinst för Leicester här och ligan kan vara avgjord. Förlust och laget där bakom får upp vittringen. Tänk om Leicester säkrar ligatiteln på Old Trafford, en arena där Premier League-bucklor lyfts i parti och minut under Sir Alex tid.

Chelsea- Leicester 15 maj

När säsongen startade tänkte man att den här matchen kunde vara en sådan där Chelsea kunde spela avslappnat efter att ha säkrat ligasegern med några matcher kvar. Nu kan det bli precis tvärtom. Leicester har fem poängs försprång i nuläget och det finns stora chanser att ligan redan är avgjord när de kommer till Stamford Bridge. Matchen kan också bli helt avgörande för om Leicester vinner ligan eller inte. Det vill säga, en måstematch att besöka som neutral åskådare.

 

3) Barcelona

FC_Barcelona_(crest).svg

Visst, de är inne i en formsvacka för tillfället men det är kanske inte så konstigt med tanke på vilken säsong laget har bakom sig. Det är egentligen först nu de får en liten dipp spelmässigt. Ändå har de goda chanser att vinna både ligan och Champions League samt cupen. Här är några heta matcher för Barcelona på slutet.

Barcelona- Valencia 17 april

Brukar bli bra matcher mellan lagen. Undantagsfall ifjol då Barcelona vann med 2-0 i en avslagen historia.

Barcelona- Sporting Gijon 24 april 

Här ska det och kommer det bli mycket mål. En bra dag vinner Barcelona mot Gijon med minst fem baljor

Barcelona-Espanyol 8 maj 

Kan vara det svalaste derbyt i Europa men det är trots allt ett derby även om nivåskillnaderna är gigantiska sett till spelare, fans, ekonomi och allt det där andra.

 

2) Tottenham Hotspurs

519px-Tottenham_Hotspur.svg

För första gången på väldigt länge är Londonlaget på högsta allvar med i striden om Premier League-pokalen och än finns goda chanser att knipa den. Det är sju poäng upp till Leicester men får de kalla fötter samtidigt som Tottenham går rent finns fortsatt alla möjlighet för Kane och co. Här är några matcher med Tottenham att kika närmare på…

Tottenham- WBA 25 april

En av många måstematcher på slutet för Spurs. Tappade poäng här kan innebära god natt till ligaguldet. Det kommer höras på White Hart Lane att det här är en viktig match.

 

Chelsea-Tottenham 2 maj

Viktigare Londonderby än det här blir det inte. Åtminstone inte för Spurs. Att komma till Stamford Bridge handlar oftast om att komma därifrån med åtminstone en poäng. Nu måste Tottenham ha tre för att närma sig Leicester. Oj vilket drama det här kommer att bli.

Newcastle- Tottenham 15 maj

Den sista matchen på säsongen kan bli en riktig nagelbitare, såväl för Spurs som för Newcastle. För Tottenham kan det handla om en ligatitel, för Newcastle kan det handla om att få stanna kvar i ligan eller inte. Räkna med fulla läktare och ett sanslöst drama.

 

1) Napoli och Juventus

S.S.C._Napoli_logo.svg

Vi har dessvärre inga resor till hemmamatcherna för Napoli men till bortamötena har vi en del. Juventus ser ut att gå mot ännu en ligaseger men chanserna finns fortsatt för laget från Neapel. Räkna med att de kommer göra allt i sin makt för att knipa första ligatiteln sedan Maradonas dagar på San Paulo. Här är några av de matcher vi har gällande Napoli och Juventus. Här hittar ni Serie A-utbudet.

 

Roma-Napoli 24 april

Ett måstemöte för bägge lagen. Roma måste antagligen vinna för att ta en Champions League-plats. Napoli måste vinna för att fortsätta utmana Juventus om scudetton.

Juventus_old_badge

Juventus-Lazio 20 april

Juve mot Lazio var förut en mäktig match mellan två toppklubbar. I år har dock inte Lazio gått att känna igen. Därmed inte sagt att matchen på Juventus Stadium kommer vara en sval historia. Det kommer smälla och det kommer kännas på läktaren att ligan närmar sig en avgörande punkt. Var så säkra.

Juventus-Sampdoria 15 maj

Juventus avslutar hemma och kanske är det redan avgjort då. Oavsett är det en häftig känsla att få uppleva den sista matchen för säsongen på Juventus Stadium. Det kommer antagligen sjungas en hel del och stämningen lär vara på topp om laget dessutom säkrar titeln.

 

Här är alla…

PL-paket

Serie A-paket

Bundesliga-paket

Ligue 1-paket

La Liga-paket

beresor_logo_png


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *