4 missar & frågetecken inför semifinalen mot FC Barcelona för Bayern München!

Bayern München vann ingen trippel i år heller, Pep Guardiolas mannar föll efter en välspelad match mot Dortmund i semifinalen av den tyska cupen (DFB-pokal). Det blev inte bara en förlust för Bayern, det blev också en förlust med bitter eftersmak. Arjen Robbens comeback från skada slutade i ytterligare en, dessutom skadade sig så väl Robert Lewandowski som Thiago Alcantara. Spelare som varit klubbens mest formstarka på senare tid. Gårdagens match kom att avgöras på straffar, en utslagsform som enligt många är som ett lotteri. Om så var fallet igår så drog Bayern München 4 nitlotter då laget missade fyra raka straffar och det var inte vem som helst som missade straffarna heller eller vad sägs om följande namn..

Phillip Lahm– VM-guldmedaljör i somras samt Champions League-vinnare 2013 och nästan alltid tryggheten själv när det kommer till straffsparksläggning

Xabi Alonso– VM-guldmedaljör, dubbel EM-guldmedaljör och dubbel Champions League-vinnare med Liverpool och Real Madrid

Mario Götze– 4 gånger vinnare av Bundesliga och mannen som avgjorde VM-finalen i somras..

Manuel Neuer– Champions League-vinnare, VM-guldmedaljör och enligt nästan alla tyckare, världens bästa målvakt!

Phillip Lahm besviken efter att ha tappat fotfästet vilket ledde till hans missade straffspark, Foto: Thejournal.ie

Phillip Lahm besviken efter att ha tappat fotfästet vilket ledde till hans missade straffspark, Foto: Thejournal.ie

Meriterna verkar alltså kvitta när det kommer till straffar och karismatiska Jürgen Klopp får därmed leda sitt lag för sista gången i en cupfinal, ett fantastiskt slut på hans fina tid i Borussia Dortmund. För Bayern Münchens del är ligan redan säkrad och blickarna kan nu helt riktas mot de heta semifinalmötena mot formtoppade FC Barcelona. Ett lag som vann senast igår med hela 6-0 över Getafe, stod 5-0 i halvtid. Utropstecken för FC Barcelona med andra ord, i Bayernlägret finns dock en rad frågetecken, jag pekar på fyra specifika..

Arjen Robben bedrövad efter att återigen åkt på en skada, Foto: Bavarianfootballworks.com

Arjen Robben bedrövad efter att återigen åkt på en skada, Foto: Bavarianfootballworks.com

1) Arjen Robben, hur illa är den ”nya” skadan?

Robben gjorde igår comeback efter 6 veckors skadebekymmer (ljumsken). Det skulle dock bara dröja 5 minuter efter hans inhopp i slutet av cupsemifinalen innan något brast på nytt. Han tog sig mot benet, tillkallade läkare och tvingades tillslut utgå. Mycket talar nu för att ytterspringaren missar mötet mot FC Barcelona, något även en viss franssos verkar göra…

2) Frank Ribéry, kan han spela returen?

Frank Ribéry har varit borta ett bra tag pga skadebekymmer och inget talar för att han spelar varken första eller andra CL-mötet. Nu kan kanske även Thiago och Lewandowski kryddas till skadelistan, en verklighet som vore förödande för Bayerns chanser i semifinalen..

3) Inneffektiviteten

Gårdagens Bayern dominerar tillställningen fullständigt men likt gamla Barça trillas det mycket boll men i målchansväg händer inte mycket och när det händer lyckas man inte förvalta lägena. Största målsumpare igår var Schweini som borde avgjort matchen i förlängningen men missade gång på gång. Laget måste utnyttja varje läge mot Barcelona om chansen till final ska finnas, det kan dock finnas andra problem till en sådan också..

4) Motivationen, finns det en mättnadskänsla?

Flertalet Bayernspelare har ett sagolikt år bakom sig. De har Bundesligatitlar, en cuptitel och ett VM-guld att se tillbaka på och kanske är det så att det infinner sig en viss mättnadskänsla. Barçaspelarna har haft ett tyngre år, flertalet åkte ur VM redan i gruppspelet, det blev ingen titel 2014 och Messi missade guldbollen…

Dessa fyra punkter är de jag tror avgör semifinalen i Barcelonas favör. Återstår att se om jag får rätt, en sak är jag dock säker på. Matchen kommer bli en klassiker, kanske blir detta Champions League-historiens bästa någonsin. Vill du vara där och uppleva den på plats så har vi på BE Resor fotbollspaketen. Upp till dig att avgöra om det är i München eller i Barcelona du vill följa dramat. Har du extra klirr i kassan kan du kanske unna dig ett besök på bägge adresserna!
beresor_logo_png

Ahmad Tamimi Production har gjort följande trailer inför stormötet, stämningen börjar byggas upp redan nu. Detta vill du inte missa!

 


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *