Zäsongen snart över, vad blir nästa destination för Ibra? Återförening till AC Milan känns osannolik!

Var spelar Zlatan nästa säsong?

Det har varit ännu en händelserik säsong för supersvensken Zlatan Ibrahimovic men om de två första säsongerna i PSG varit rena framgångssagan har säsong tre pendlat mellan högt och lågt, väldigt lågt. Vi minns alla utbrottet mot Bordeaux eller utvisningen mot Chelsea (tveksam i och för sig). PSG har under två säsonger varit enormt beroende av svensken men i år har tendensen varit tydlig, laget från Paris kan prestera bra utan Zlatan, till och med mycket bra. Vi såg det i matchen mot Barcelona i Champions Leagues-gruppspel där laget vann hemmamötet med 3-2 utan Ibra. Även i ligan har laget presterat lika bra med som utan svensken och äntligen har Cavani hittat rätt i den franska huvudstaden. Edinson Cavani har med sina 18 ligamål bevisat att han är ett fullgott komplement till Zlatan som gjorde 19 mål under säsongen och uruguayanen är nog mogen att axla ansvaret om den långa svensken väljer att flytta på sig i sommar. Zlatan har varit en juvel för det ”projekt” som startades 2011 och har under sina knappt 3 år i klubben hjälpt till att göra Paris SG till den klubb Qatar-ägarna drömde om. Att PSG väljer att kalla sitt lag för projekt är bara komiskt… Vad är det är för skillnad på alla andra lag som har köpts och storsatsat för att komma upp i toppen? Det här är inget projekt, det är ett lag som försöker komma upp i toppen, men tyvärr ligan är för dålig att PSG aldrig kommer att erövra Europa, varken med eller utan Zlatan.

Zlatan-magin finns där än men det sker inte lika frekvent längre och samtidigt börjar Ibra bli äldre vilket gör att marknadsvärdet sjunker. Ska Zlatan testa vingarna en sista gång är det den här sommaren det ska ske och enligt olika medier finns det flertalet intressenter där ute. Den ena mer intressant än den andra. Jag personligen hade älskat att se Zlatan i England & Premier League. Vad sägs om att se Zlatan vinna skytteligan i England, landet som har sågat honom i snart 15 år. Jag tror att han har gjort sitt i PSG, han behöver en ny utmaning. Vi reder väl ut dessa en efter en och ger en sannolikhetsprocent på att övergången sker. Vi börjar med det mest troliga.

 

 

60%- Stannar kvar i PSG

Trots att säsongen 14/15 varit upp och ner för Ibra och trots att han nu på allvar utmanas om att vara nummer 1 i anfallet när Cavani börjat leverera på allvar så talar ändå det mesta på att han väljer att stanna kontratslängden ut (2016). Anledning till detta är framför allt Zlatans lön som få klubbar är beredda att hosta upp för en man över 30 som antagligen haft sina bästa år bakom sig. Qatar-ägarna har förvisso flertalet superstars förutom Zlatan men svensken är fortsatt den största marknadsföraren för hela projektet och ett tapp av svensken skulle åtminstone kortsiktigt försämra klubbens status i fotbollsvärlden. Det som talar för att han försvinner är att han nu gjort 3 säsonger i klubben, mycket för att vara Zlatan och Ligue 1 ger inte den där kicken motivationsmässigt när man är på åldern höst. Åtminstone är detta en känsla jag fått när jag följt Zlatan det senaste året.

 

 

20%- Roma

Zlatan älskar Italien, hustrun Helena älskar Italien och Italien älskar Zlatan. Den kombinationen plus att Roma spelar i Champions League nästa säsong ser jag som två punkter som talar för en övergång till den italienska huvudstadsklubben till hösten. Roma var under fjolåret nära att bryta Juventus Scudetto-svit men fick slutligen se sig besegrat och gapet har blivit än större i år. För att utmana i toppen på allvar behöver Roma en frontfigur, en vinnare och en spelare i kategorin absoluta världsklass. även om Zlatan nu är en bit över 30 år fyllda så är han fortfarande allt detta och med det en pusselbit som passat alldeles utmärkt i dagens Roma. Tänk om så blir fallet, Zlatan och Totti på samma fotbollsplan spelandes för samma klubb. Det vore kärlek mina vänner!

 

 

10%- Chelsea

Mourinho och Zlatan hade en fin relation från tiden i Inter, det tror jag ingen har gått miste på. Från en god relation till ett spelarköp ska dock en hel del annat också falla på plats. Först ska ett övergångspris sättas, sedan ska det finnas ett behov av anfallare och därefter kommer löneanspråket och en hel del annat. Läget i Chelsea är av sådan karaktär att det absolut skulle finnas behov av ännu en anfallare. Att Zlatan ska gå in och ta Diego Costas position vore dock att skapa onödig oreda i en fungerande klubb. Kommer Zlatan till Chelsea får han nog leva med att ha Drogba-positionen. vara en spelare som inte matchas kontinuerligt, en situation jag har svårt att se Zlatan köpa. Intressant är det ändå och visst vore det häftigt att se vad Zlatan kan prestera i Premier League!

 

 

 

5 %- Juventus

Detta ryktet kan man nästan sopa under mattan, Juventus är enormt framgångsrikt för tillfället med ett spel som till 95% bygger på ett fungerande kollektiv. Ett spelarköp av Zlatan skulle leda till lite av en one-man-show. detta är inte Zlatans fel, det blir bara så vart han än kommer pga. sitt sätt att vara och sin kraftfulla spelstil. Juventus och Zlatan rimmar inte bra i mina öron och även om Zlatan tidigare haft Allegri som tränare så har jag svårt att se en återförening i Turinklubben.

4%- USA eller övrigt lag utanför Europa

Zlatan känns fortfarande hungrig så att han redan i sommar väljer att trappa ner i ett MLS-lag eller som Xavi i Qatar finner jag orimligt. När han dessutom verkar ha siktet inställt på EM 2016 och kanske till och med VM i Ryssland 2018 så vore ett sådant klubbval en missräkning.

 

 

 

1%-Milan

Han kom, han såg, han segrade. Så kan man sammanfatta Zlatans tidigare period i Milanoklubben. den blev framgångsrik med vinst i Serie A samt i skytteligan men Milan då är inte Milan idag. idag är Milan utanför Europaspel med en ekonomi som är sämre än de flesta av storlagens. Om Carlo Ancelotti kommer tillbaka till klubben kan en framgångsepok inledas på nytt men det dröjer i så fall ett antal år, år som Zlatan inte har tid att kasta iväg. Zlatan till Milan kommer bara inte ske och gör det ändå det så är det bara att gratulera alla Milanistas därute!

 

 

Oavsett var Ibra hamnar kan ni räkna med att vi på BE Resor har fotbollspaketen för att njuta av hans magi på arenorna, låt transfersommaren inledas!


Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *