Formel 1 resor till Spanien & Barcelona – guide för resan

Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona

Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer du vekligen att uppskatta den här guiden. Nu har vi på BE Resor skapat den här guiden för att det ska underlätta för dig och för att du ska få lite ”kött på benen” innan du åker på F1 resa till Barcelona. Årligen åker vi till Spaniens Formel 1 för att följa den här cirkusen som är en av våra favoriter alla kategorier. Evenemanget i sig är något speciellt i Barcelona, värmen är något speciellt i Barcelona, själva staden Barcelona är något speciellt. Har du inte varit där kommer du att förstå när du läser vår guide.

 

 

Att tänka på inför din Formel 1 resa till Barcelona

Innan du åker på din Formel 1 resa till Barcelona bör du tänka på vissa saker. Ett gott råd är att läsa den här guiden innan du åker. I allra bästa fall, skriv ut den för du kommer garanterat ha nytta av den. Här har vi staplat upp lite punkter som kan vara viktigt att tänka inför F1 resan.

 

 • Glöm ej pass så klart.
 • Resehandlingar som flygbiljetter, hotellvoucher och F1 biljetter.
 • Ta reda på vart ert hotell ligger och hur ni tar er dit.
 • Boka ett paket med busstransfer. Det är inte så smidigt att åka fram och tillbaka till arenan.
 • Ni tilldelas ett tidschema på vad som händer på banan. Tag med den.
 • Åker du ut med vår buss bör du ta med dig den beskrivning med tider etc.
 • Öva enkla fraser på spanska, folket i Spanien och i Barcelona är inte direkt experter på det engelska språket.
 • Växla lite fickpengar, finns många bankomater i staden men det är alltid bra att ha en grund ifall att.
 • Håll koll på dina pengar, F1 biljetter och värdesaker. Det är väldigt mycket ficktjuvar såsom alla andra storstäder.
 • Sälj inte & köp inte biljetter utanför arenan. Det kan leda till fängelse i Spanien.
 • Ska du utforska nattlivet så ska du undvika vita skor.

 

Barcelona – ”Lilla Los Angeles”

Barcelona är en kompakt storstad med strand och har väldigt mycket att erbjuda och passar perfekt som F1-stad. Jag brukar kalla det för ”Lilla Los Angeles” och fått mycket kritik för det, men det är väldigt likt på många sätt trots att allting är betydligt mindre. Det påminner mig verkligen om Los Angeles varje gång jag åker dit och då måste jag erkänna att jag gillar Barcelona mer än Los Angeles. Det passar så bra till att vara en F1-arrangör med tanke på att det blir en helhet med Circuit de Catalunya som bara ligger 2 mil från centrum och Barcelona är en favorit. Centrala Barcelona är väldigt stort men ”hela” centrum är liksom så kompakt att det blir lättillgängligt vart man än vill gå eller åka. Jag har t ex åkt tunnelbana 2 ggr i Barcelona vad jag kan minnas och det kanske beror på att Barcelona i princip alltid erbjuder på sol eller åtminstone behagligt väder.

 • Barcelona har väldigt många sevärdheter och kända platser.
 • Häftiga byggnader som inte ens har ett namn.
 • Sagrada Familia (mäktig katedral).
 • La Pedrera (ett hus byggt av Gaudi) som har blivit en riktig sevärdhet i Barcelona.
 • W Hotel är ännu en sevärdhet. Barcelonas finaste hotell, utan tvekan.
 • Camp Nou, såklart.
 • Stranden som är en av de fräschaste i Europa.

Lite likt Los Angeles va?

  Njut av en cerveza con limón på någon av strandbarerna  ..eller varför inte en kaffe med havsutsikt!  Stekande värme redan i slutet av April!

 

När du landar i Barcelona

När ni landar i Barcelona, så är det antingen på El Prat eller Girona som ni kommer anländer till. El Prat är den internationella flygplatsen och ligger ca 30 min från centrala Barcelona och kostar ca 6€ per person med buss. Girona ligger ca 1 timme från Barcelona och även härifrån går det bussar men kostnaden är ca 12€ per person. Det går bussar hela tiden och till alla flighter, oberoende vilken flygplats du landar på. Den vanligaste flygplatsen som används är El Prat med tanke på att det är mycket smidigare att ta sig in till centrum. En taxiresa till och från flygplatsen kostar ca 35€ beroende på antalet väskor, trafik osv. Du vill inte ens veta vad en taxiresa till och från Girona kostar…

 

 

Våra hotell i Barcelona – alltid mitt i centrum!

Att vi kan Barcelona & F1 är det inget snack om. Det gör att vi vet exakt var du ska bo för att din Formel 1 resa ska bli riktigt lyckad. Vi samarbetar med ca 60 hotell i centrala Barcelona med olika kategorier som 2,3,4,5 stjärnigt standard. Detta gör att du kan bestämma vilken standard du vill ha på ditt hotell och till vilket pris. Oftast går det att erbjuda dubbelrum, trebäddsrum & fyrbäddsrum och på alla hotell ingår det frukost.

 

  

 

Restaurang & kvällspromenad i Barcelona

I Barcelona är du aldrig långt bort från restaurang café eller ”matvagn”. Här har du hundratals restauranger som ligger på ett litet område och som i stort sett alltid är fullt till sista stol. Under Formel 1 helgen kan det vara väldigt fullbokat på de flesta restaurangerna så försök att boka bord eller var ute i god tid. Ett bra område att äta på självklart vid hamnen trots att man får betala ett överpris men ett annat område är El Born som ligger väldigt nära stranden. En kvällspromenad till El Born är fantastiskt bland bostadsområdet i centrala Barcelona. Här hittar du cafér, restauranger, glassbarer, tapasbarer, utserveringar mm. En favoritrestaurang är Restaurant Sagardi som är en blandning av en tapasbar med säkert 100 olika sortet att välja bland och längre in i restaurangen finns en mysig restaurang som håller riktigt bra standard på sin mat och service. Annars finns det ett stort utbud på restauranger i det här området.
  

Nattklubbar & nattliv i Barcelona

Ska du utforska nattklubbar & nattlivet i Barcelona så spelar det ingen roll hur gammal du är eller vilken tid du vill börja festa. Barcelona är en stad som aldrig sover, i alla fall inte området vid stranden som heter Port Olimpic. Hit kan du antingen gå längs med stranden eller ta en taxi. Alla känner till det här området. På Port Olimpic finns det ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, barer, kasinot mm. En personlig favorit av nattklubbar i Barcelona är Shoko som ligger mitt i smeten av nattklubbarna och har plats för ca 3000 personer. Njut av en megastor uteservering med anslutning till sandstranden & havet. På andra sidan bron finns ett område som är fullproppat med barer och är väldigt populärt av både turister och Barcelona-bor.

 

  

Egna bilder från alla läktare på arenan

Vi har genom åren försökt att informera på telefon hur bra man ser från olika läktare men insåg senare att det blir lättare om vi har bilder från alla läktare istället. Vi har därför haft egna fotografer på plats i Circuit de Catalunya & många andra Formel 1 arenor som har fotograferat flera bilder från alla läktare runt om banan. På så sätt kan du se exakt vilken läktare som passar er bäst och jämföra med andra läktare. Detta är vi ensamma om i Skandinavien och det är vi väldigt stolta över. Här är några exempel på bilder från Grandstand J som ligger på start/mål rakan.

 

Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya  Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya

Be Resor - Spanien, Barcelona - Circuit de catalunya

Formel 1 biljetter Spaniens GP – Barcelona

När du ska välja Formel 1 biljetter till Spaniens GP är det bra att veta vad du se när du är på plats. Vill du ha ståplats, sittplats, hög fart, ”mycket bil” eller spelar det ingen roll? Det bästa du kan göra är att titta på bilderna vi har på kartan för att jämföra med olika läktare osv. En sak du bör veta är att om du väljer ståplats så har du ingen bestämd plats att stå på utan det är först till kvarn som gäller. De här bilderna är tagna på lördag. På söndag är det helt fullt överallt, både ståplats och sittplats. Vi har blivit utsedda till Premium Agency från Circuit de Catalunya med tanke på volymen Formel 1 biljetter som BE Resor köper varje år till Spanien. Det gör t ex att vi slipper mellanhänder och det gör att vi kan sänka priserna på vår F1 biljetter. Även det är vi väldigt stolta över.

 

Circuit de Catalunya - Premium agency

 

Formel 1 resa till Spanien & Barcelona med BE Resor

Hos oss på BE Resor kan du köpa din Formel 1 resa med flyg, hotell, F1 biljetter & transfer till billiga priser. Vi har avgångar från hela Sverige samt flygplatser som Köpenhamn, Oslo & Helsingfors i våra F1-paket. Bokar du din F1 resa med oss skickas dina Formel 1 biljetter hem till dig i god tid innan du åker iväg på Formel 1 resan till Barcelona. Vad gäller busstransfer till arenan har vi egna bussar på plats som gör att du kan luta dig tillbaka och bara följa med. Är du redo att boka, kan du göra det direkt på hemsidan eller via telefon.

 

 

beresor_logo_png
Ladda ner sidan som PDF-fil.

Bilderna har vi tagit från följande sidor:
beresor.se, derbyhotels.com, gpmalaysia.com, tripextras.com, happybarcelona.eu, muscache.com, tripadvisor.com, crewwing.com, barcelonanightlife.com, freedomyachtcharters.co.uk


1 kommentar

 1. Hej! Från vilken plats i Barcelona går busstransfern till F1 banan? MVH GÖran

  Reply

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *